Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 20 Μαϊου 2011 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)



Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 20 Μαϊου 2011. Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα ή πάνω στον παρακάτω τίτλο.

ΓΝΩΜΗ

Αναβαθμίσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών: Γιατί και πότε πρέπει να γίνουν;


Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη
Ένας Η/Y, με την πάροδο του χρόνου, αρχίζει και «γερνάει». Με την έννοια αυτή(της «γήρανσης»), εννοούμε την αδυναμία του υπολογιστή να τρέξει μοντέρνα προγράμματα(software) ή αναβαθμίσεις παλαιοτέρων προγραμμάτων.

"Τι φοβάσαι; Ποιο είναι το πρόβλημά σου;"


Ανακοίνωση της "Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια Ελλάδα και μια Ευρώπη ελεύθερες από διακρίσεις"
Πέρασαν 31 χρόνια από την ημέρα που η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τονίζοντας ότι «η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο ή διαταραχή». Κι όμως, ακόμα και σήμερα, πρέπει να αναρωτιόμαστε για τα αυτονόητα: Τι φοβάσαι;

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων


Σχετικά με τις εργασίες συντήρησης που πραγματοποιούνται στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 10 Μαΐου έως τις 30 Μαΐου 2021 (από Δευτέρα έως Παρασκευή) ανακοινώνεται η εξής τροποποίηση στον προγραμματισμό εκτέλεσης των εργασιών.

Δήλωση Χ. Γκουντενούδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Φέτος συμπληρώνονται 102 ολόκληρα χρόνια από την 19η Μαΐου του 2019. Τότε που ο Ποντιακός Λαός, ένα υπερήφανο και αδούλωτο κομμάτι του Ελληνικού Γένους ξεριζώθηκε από την πατρογονική του εστία. 

Δήμος Κιλκίς: Υπηρεσιακή συνάντηση για τις δασικές - αγροτικές πυρκαγιές


Συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Παρών ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκάστρου σε ημερίδα με θέμα το Δημογραφικό


Δελτίο τύπου Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου
Παγκόσμια Hμέρα Οικογένειας η 15 Μαΐου και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) διοργάνωσε ημερίδα με θέμα το Δημογραφικό, είναι ένα Εθνικό πρόβλημα ζωτικής σημασίας για την χώρα μας, μετά την Δημόσια Υγεία, ειδικά στις συνθήκες της πανδημίας φέτος.

Κιλκίς: Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Οι κεντρικές εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23η Μαΐου 2021, σύμφωνα με τον Ν.2193/1994 (ΦΕΚ Α32/1994).

Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στην ΠΕ Κιλκίς με την περιοδική έκθεση "Μορρυλίων Πόλις"


Ανακοίνωση Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικές παραμέτρους του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτιστικού “τοπίου” μίας σημαντικής πόλης της αρχαίας Κρηστωνίας, την Πόλιν των Μορρυλίων, είχαν υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς, στη διάρκεια ενημέρωσης, η οποία έγινε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Δρ. Γεωργία Στρατούλη, στο αίθριο του Διοικητηρίου, όπου φιλοξενείται από τον Μάρτιο του 2020 η ψηφιακή μορφή της περιοδικής/περιοδεύουσας έκθεσης  "Μορρυλίων Πόλις".

"Συμμετέχω" - Αγαθόπουλος: Ότι "καίει" δεν το απαντάμε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Κιλκίς

Ανακοίνωση Δημοτικής Παράταξης Κιλκίς "Συμμετέχω"
Στην τελευταία διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ Κιλκίς, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο καθυστερημένα, λόγω των εορτών του Πάσχα, ετέθησαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους μια σειρά θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης, που αφορούσαν την ενημέρωση που προηγήθηκε από την πλευρά του Δημάρχου, όσο και για τρέχοντα ζητήματα σε διαφορές περιοχές του Δήμου.

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για την Ποντιακή Γενοκτονία


Δήλωση Βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη για την Ποντιακή Γενοκτονία
Το 1994 με απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ορίζεται ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα, και μαζί με τις άτακτες συμμορίες του δήμιου Τοπάλ Οσμάν, αποφασίζουν την καταστολή κάθε σκέψης για ανεξαρτησία. 

Κιλκισιακός: Επανέναρξη προπονήσεων και απόφαση για Δωρεάν δοκιμές σε όλα τα αθλήματα


Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Έπειτα από 7 μήνες απραξίας, οι αθλητές μας, επέστρεψαν στις προπονήσεις. Τα χαμόγελα και οι παιδικές φωνές γέμισαν και πάλι τα γήπεδά μας, ενώ τα παιδιά χόρτασαν από ποδόσφαιρο και παιχνίδι με τη μπάλα.

Α. Βεργίδης: Το πολιτιστικό απόθεμα της Γουμένισσας και του Σκρα “εργαλείο” ανάδειξης του νομού Κιλκίς


Τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της Γουμένισσας και του Σκρα που συμμετέχουν στο έργο “Δίκτυο Αυθεντικών Χωριών Αδριατικής-Ιονίου” με ακρωνύμιο "ADRIONET", υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, χαιρετίζοντας την πρώτη (διαδικτυακή) συνάντηση των τοπικών φορέων κατάρτισης του Τοπικού Σχεδίου Δράσης των χωριών που θα ενταχθούν στο Δίκτυο των Αυθεντικών Χωριών που θα εγκαθιδρυθεί μεταξύ της της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και διαφόρων χωρών των Βαλκανίων που συμμετέχουν στο έργο, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Κορωνοϊός (18/5/2021): 2.812 νέα κρούσματα (23 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 63 θάνατοι και 639 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.812, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 381.266 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 34 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.210 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διαδικτυακό αφιέρωμα με τίτλο, ‘’Η Πόντια Μάνα του Πολιτισμού και της Γενοκτονίας’’



Επαγγέλματα του μέλλοντος, τι να βάλω στο μηχανογραφικό για να είμαι ανταγωνιστικός;



Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Οι πανελλήνιες σε λίγο καιρό πλησιάζουν. Δυστυχώς για μία ακόμη χρονιά σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Διανύετε μία περίοδο πραγματικά δύσκολη, κανείς δεν θα σας το αρνηθεί.

"Το κράτος δολοφόνος το Ισραήλ... στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας"

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Ένα νέο λουτρό αίματος με θύματα αμάχους και γυναικόπαιδα έχει ξεσπάσει στην Μέση Ανατολή, με τους στρατοκράτες ιμπεριαλιστές του κράτους του Ισραήλ, να αποκλείουν παραπέρα Παλαιστινιακές κοινότητες στην Ιερουσαλήμ μέσο της πολιτικής του εποικισμού.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 18/5/2021, 3:13 μ.μ.


Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές από οχήματα
Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων δύο ημεδαπών ανδρών και μίας ημεδαπής γυναίκας, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές από οχήματα.

Πάικο, στα δάση με τις καστανιές και τις οξιές


Η φωτογραφία της ημέρας από το φακό του Γιώργου Τσιμπούκα

Σ. Παραστατίδης: Παράδοξη Ευφορία


Του Στέφανου Παραστατίδη
Οι μέρες της πανδημίας που διανύουμε χαρακτηρίζονται από μία παράδοξη ευφορία. Είναι ένας συνδυασμός που προκύπτει από την άρση των μέτρων, την ατομική ικανοποίηση του κάθε εμβολιασμένου, τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Δήλωση Ειρήνης Αγαθοπούλου, βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ν. Κιλκίς, για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των 353.000 αθώων θυμάτων των διωγμών, αλλά και όσων ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Έχει περάσει ένας αιώνας από τη γενοκτονία, που άφησε βαθιές πληγές στους απανταχού Πόντιους, η μνήμη όμως παραμένει άσβεστη.

Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα


Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC, διενεργεί για έβδομη συνεχή χρονιά πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με δωρεά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring).

(Video) Επιστροφή στο παιχνίδι μετά από 6 μήνες απραξίας για την Ακαδημία Μπάσκετ ΚουΠα Κιλκίς

Επιστροφή στο παιχνίδι μετά από 6 μήνες απραξίας για την Ακαδημία Μπάσκετ ΚουΠα Κιλκίς, τη Δευτέρα 17 Μαϊου 2021