Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ανάκληση κριτσινιών ηλιόσπορου «Τσατσάκης»

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, ύστερα από έλεγχο που διενήργησε στην επιχείρηση «Τσατσάκης Α.Ε.», Ηράκλειο Κρήτης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος "κριτσίνια ηλιόσπορου", ελληνικής προέλευσης, το οποίο εμφάνισε δυσάρεστη οσμή και γεύση. Η ανωτέρω οργανοληπτική απόκλιση αποδόθηκε στην τάγγιση του ηλιόσπορου, το οποίο αποτελεί συστατικό του προϊόντος.Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Κριτσίνια Ηλιόσπορου Τσατσάκης», σε συσκευασία των 360 g, με τα εξής στοιχεία :
i) Αριθμός παρτίδας 26042012 και ημ. λήξης 26/12/12
ii) Αριθμός παρτίδας 08052012 και ημ. λήξης 08/01/13
iii) Αριθμός παρτίδας 07062012 και ημ. λήξης 07/02/13
Το εν λόγω προϊόν παρασκευάστηκε, συσκευάστηκε και διακινήθηκε στην εσωτερική αγορά από την επιχείρηση «Τσατσάκης Α.Ε.», Ηράκλειο Κρήτης.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των ανωτέρω παρτίδων του συγκεκριμένου προϊόντος, ενώ συνεχίζονται οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι), προληπτικά να μην το καταναλώσουν.

Τρόικα: "Ξεκινήστε τις απολύσεις από τους Δήμους:

Στους δήμους φαίνεται ότι στρέφει το «ενδιαφέρον» της η τρόικα αναφορικά με την απομάκρυνση χιλιάδων υπαλλήλων από το κράτος, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να συζητήσει για απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα με την επίκληση και του Συντάγματος (βλ. και σχετική δήλωση Σαμαρά στην «Washington Post»).

Αν κάθε Έλληνας!


Στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Κιλκίς ο Μανώλης Μπαντής

Στην προπονητική ομάδα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς ανήκει επίσημα ο τερματοφύλακας του Κιλκισιακού, Μανώλης Μπαντής.
Ο έμπειρος γκολκίπερ, που έχει αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, θα μεταδώσει τις γνώσεις και τα μυστικά της θέσης, στους επίδοξους μελλοντικούς τερματοφύλακες της Ακαδημίας.
Έτσι, όπως εδώ και 4 χρόνια έχει γίνει θεσμός, οι μικροί αθλητές του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Κιλκίς, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν ατομικές προπονήσεις τερματοφυλάκων, παράλληλα με τις προπονήσεις των τμημάτων τους.

Στουρνάρας: "Κλείνει πάντως"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πολλές ώρες σήμερα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Υπάρχει συντονισμός για τα μέτρα και συζήτηση για να καταλήξουμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε εκτιμάτε ότι θα κλείσει;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Ελπίζω μέχρι την Κυριακή. Δεν έχουμε και πάρα πολύ χρόνο πια στη διάθεση μας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε εικόνα για τη συνάντηση των Αρχηγών, πότε πρόκειται να γίνει;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Δεν το γνωρίζω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει απόσταση με την Τρόικα;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Κλείνει πάντως.

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, εφαρμόζουν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, ένα ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης με στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα.

Επίσκεψη Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης στο Δήμο Παιονίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε στο Δήμο Παιονίας το πρωί της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός κ. Θόδωρος Καράογλου.
Ο Δήμαρχος Παιονίας, κ. Αθανάσιος Λαπόρδας αφού καλωσόρισε τον Υπουργό στο Δημαρχιακό Μέγαρο, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα επανασύστασης του Υπουργείου καθώς όπως είπε μπορεί να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της προβολής της Μακεδονίας.

Υποτροφίες “Ανδρέας Βουτσινάς" Α' ΕΤΟΥΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013

Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τις 7 Υποτροφίες της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς».
Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι σπουδαστές για το Α' έτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς» μπορούν να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τις υποτροφίες στη γραμματεία της σχολής για τη διαδικασία επιλογής των υποτροφιών μέχρι και 22/09.

Γερμανικός Τύπος: «Η Ελλάδα παίρνει περισσότερο χρόνο»

Πολυάριθμες οι αναφορές και σήμερα σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος στον γερμανικό τύπο.
«Η Ελλάδα παίρνει περισσότερο χρόνο» τιτλοφορεί το κύριο άρθρο της στο οικονομικό ένθετο η εφημερίδα Rheinische Post του Ντύσσελντορφ και εξηγεί: «Κύκλοι της Ε.Ε. αναφέρουν ότι με δεδομένη την κακή εξέλιξη της (ελληνικής) οικονομίας, τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης καθώς και το ΔΝΤ έχουν συμβιβαστεί πλέον με την ιδέα, ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να εκπληρώσει τον στόχο», που ήταν η μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

Κατάληψη Δημαρχείων την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012


Εκπληκτικό τραγούδι στα ισπανικά όπου όλες οι λέξεις είναι ελληνικές!

Μόνο το ρεφρέν είναι στα ισπανικά, το οποίο μεταφράζεται ως εξής:
«Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό δακρύβρεχτο πού τρέχει στις φλέβες μου. Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό γαμημένο πού τρέχει στις φλέβες μου».

100 χρόνια Πικρολίμνη Κιλκίς


Έκδοση Β' για το βιβλίο του Δημήτρη Μάρδα «Η Γοητεία μιας συντριβής"

Με την αγάπη του αναγνωστικού κοινού και τη συνδρομή πολλών φίλων, βιβλιοπωλών και δημοσιογράφων, η πρώτη έκδοση του πολιτικού μυθιστορήματος με τίτλο η «Γοητείας μιας συντριβής» εξαντλήθηκε σε δυο σχεδόν μήνες.
Για το βιβλίο είπαν τα ακόλουθα οι:

Συμμετοχή του δήμου Παιονίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσίαση και συμμετοχή του Δήμου Παιονίας στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ – FYROM παρουσιάστηκαν οι στρατηγικοί στόχοι του έργου, οι δράσεις που αναλαμβάνουν οι εταίροι του Προγράμματος και κυρίως η δημιουργία και λειτουργία του νεοσύστατου Γραφείου Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας στο Δημαρχείο Παιονίας.

ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Καράογλου στο Κιλκίς: «Αυτοί που ευαγγελίζονται ότι θα αλλάξουν την Ελλάδα καταλύουν πρώτοι τους θεσμούς και τους νόμους»

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς εκδόθηκε σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης η ακόλουθη ανακοίνωση:
 « Σήμερα, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ.Καράογλου, επισκέφθηκε την πόλη μας. Ζήτησε να έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη και την Εκκλησία. Δεν απηύθυνε όμως πρόσκληση στους βουλευτές του Ν. Κιλκίς.

Συνάντηση Μετώπου Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης

Σήμερα 18 Σεπτέμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θόδωρο Καράογλου.

Στους Βαλκανικούς αγώνες Βετεράνων μετέχει ο Κώστας Χαμουρούδης

Στους Βαλκανικούς αγώνες Βετεράνων αθλητών κλασσικού αθλητισμού που διεξάγονται από 21 ως 23 Σεπτεμβρίου στην Σμύρνη της Τουρκίας μετέχει με τα χρώματα της εθνικής μας ομάδας ο βετεράνος Παγκόσμιος πρωταθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Κώστας Χαμουρούδης.
Ο Κώστας που ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με τη συμμετοχή του σε αγώνες στην Αλεξανδρούπολη όπου σημείωσε 45,68 μ στον ακοντισμό και 5,08 μ στο άλμα σε μήκος, έδειξε ότι παρα τα προβλήματα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησαν , βρίσκεται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση και στοχεύει ιδιαίτερα στο “καλό” του αγώνισμα τον ακοντισμό σε ακόμη μια μεγάλη διεθνή διάκριση.

Νέα διάκριση για τον Γιάννη Παπαδόπουλο στο Πανελλήνιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα

Με τον καιρό να ταλαιπωρεί αθλητές και διοργανωτές, έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Αίγιο, το Πανελλήνιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα. Οι ένστολοι αθλητές, παρά την ασταμάτητη βροχή, έδωσαν κανονικά το παρών στη διοργάνωση, προκειμένου να τιμήσουν τα σώματα, στα οποία υπηρετούν.
Ανάμεσα τους και ο Γιάννης Παπαδόπουλος.Ο κορυφαίος Κιλκισιώτης αθλητής μεγάλων αποστάσεων έτρεξε στα 5.000 μ. για τον Στρατό Ξηράς και σε χαλαρό ρυθμό τερμάτισε τρίτος σε 15'31''55, πίσω από τον Γιάννη Ζερβάκη της Π. Αεροπορίας και τον Χριστόφορο Μερούση της ΕΛ.ΑΣ.
Τα αποτελέσματα των πρώτων νικητών ήταν:

Αγώνες Στίβου για μαθητές δημοτικού διοργανώνει το Σάββατο ο ΓΑΣ Κιλκίς

Αγώνες στίβου για μαθητές & μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων, με την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, διοργανώνει το τμήμα κλασσικού αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, στο Δημοτικό Στάδιο του Κιλκίς , με ώρα έναρξης 10.00 το πρωί.
Τα αγωνίσματα θα είναι:
- Για Α' & Β' τάξη : 40 μ, Άλμα σε μήκος, Μπαλάκι, 200 μ.
- Για Γ' & Δ' τάξη : 50 μ, Άλμα σε μήκος, Μπαλάκι, 400 μ.
- Για Ε' & ΣΤ' τάξη : 60 μ, Άλμα σε μήκος, Μπαλάκι, 600 μ.
- Αγωνίσματα για ΑΜΕΑ
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και κάθε παιδί μπορεί να λάβει μέρος σε δύο αγωνίσματα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην γραμματεία των αγώνων 45' πριν την έναρξη τους.

Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» από την ΕΣΕΕ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υλοποιεί τις Πράξεις «ΕΡΜΕΙΟΝ 2 - Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για το ανθρώπινο δυναμικό των εμπορικών επιχειρήσεων (Α.Π.7 – Α.Π.8 – Α.Π.9)», οι οποίες είναι ενταγμένες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (κωδικοί ΟΠΣ: 277690, 277700 και 277701 αντίστοιχα) και συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ).

14 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής έκαναν ένας 17χρονος και ένας 20χρονος σε ένα διήμερο

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών με τη συνδρομή συναδέλφων του από το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου Σερρών, εξιχνιάστηκαν (12) περιπτώσεις κλοπών καταστημάτων, φαρμακείων και οικιών, μία (1) απόπειρα κλοπής καταστήματος καθώς και δύο (2) κλοπές οχημάτων, ενός αυτοκινήτου και μίας δίκυκλης μοτοσυκλέτας, στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών οι οποίες διαπράχθηκαν το διήμερο 29 και 30.08.2012.

Οι επιχειρήσεις "Διαμάντια" του ν. Κιλκίς

Παρά την πρωτοφανή κρίση και τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία, όλοι αναγνωρίζουν ότι ο ιδιωτικός τομέας θα σηκώσει το βάρος της ανάπτυξης της χώρας, όποτε κι αν έρθει η ώρα. Προφανώς, στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων αναμένεται να βρεθούν οι δυναμικές επιχειρήσεις, που βρίσκονται παντού, σε κάθε περιοχή της χώρας.

4ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ Συλλόγων Καρκινοπαθών Ελλάδας

O Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς «Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ» καλεί τα μέλη και τους φίλους του να παρευρεθούν στο 4ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ Συλλόγων Καρκινοπαθών Ελλάδας που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 στις Σέρρες. Θα ακολουθήσει το Σάββατο 6 Οκτωβρίου εκδρομή στην πόλη της Ξάνθης.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:  2341076560, 2341024354 , 6973002425

Διυπουργική σύσκεψη υπό το συντονισμό του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου για τη λαθρομετανάστευση

Υπό τον συντονισμό του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, διυπουργική σύσκεψη για τη λαθρομετανάστευση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς στις 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τώρα όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση οργανώνουμε σαν ένας άνθρωπος την απεργία.
Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, τα εργοστάσια, τα γιαπιά, οι υπηρεσίες, τα υπουργεία, τα σχολειά, να κλείσουν τα μαγαζιά, να μην ανάψει τρακτέρ, να βγούμε όλοι στους δρόμους. Μόνο έτσι θα νιώσουν την τεράστια δύναμη μας.
Να σταθούμε όρθιοι, να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.  Όσες θυσίες και να κάνουμε, εμείς δε γλιτώνουμε από τα δεινά της οικονομικής κρίσης που απλώνεται σε όλη την ΕΕ. Όσο σκύβουμε το κεφάλι και αποδεχόμαστε τα μέτρα, τόσο θα μας ποδοπατούν. Τα μέτρα αυτά δεν είναι τα τελευταία, όπως ψεύτικα ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Το πακέτο μέτρων, η σύνταξη στα 67 και η μείωση αποζημιώσεων – Ρεπορτάζ με τις λεπτομέρειες·Οριστικοποιούνται τα μέτρα για τα 11, 5 δις ευρώ- Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου·Δίχτυ προστασίας στο Αιγαίο – Για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα λαθρομεταναστών
ΑΥΓΗ ·Φοροκαταιγίδα μετά τις περικοπές – Πρόσθετος φόρος 500 ευρώ για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες από την κατάργηση του αφορολόγητου (λεπτομέρειες και για τους μισθωτούς, ακίνητα, επιχειρήσεις)·Ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: - Να μην περάσουν τα μέτρα·Επίδομα θέρμανσης – Το 2013 και μόνο για πετρέλαιο