Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Νέος τρόπος διορισμού των εκπαιδευτικών

Επιμέλεια: Γιάννης Λιναρδάκης*
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Yπ. Παιδείας στο πολυνομοσχέδιο του Yπουργείου Παιδείας αναμένεται να ενταχθούν και οι ρυθμίσεις για το νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών καθώς θα πρέπει σύντομα να καταλήξουν στο Yπουργείο σε ένα σύστημα διορισμών ώστε να προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Tο θέμα των μεταναστών της Ειδομένης στην Ευρωβουλή


Το τελευταίο διάστημα, η Ειδομένη «πρωταγωνιστεί» στην ειδησιογραφία (τοπική, πανελλήνια αλλά και σε ευρωπαϊκά Μ.Μ.Ε.) με το υπαρκτό θέμα της συσσώρευσης μεταναστών στη συνοριακή γραμμή.

"Ένα σχολείο χωρίς τοίχους"

Σε μια ηλιόλουστη μέρα στο «Ράντσο» Κιλκίς, με χρώματα και μυρωδιές της φύσης που αιχμαλωτίζουν τις αισθήσεις συναντήθηκαν, την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς - το ΕΕΕΕΚ, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ και το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς - με το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και του «Ράντσο» Κιλκίς, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα παιδαγωγικά διαφοροποιημένο πρόγραμμα που λαμβάνει υπόψη του τους διαφορετικούς ρυθμούς μάθησης των μαθητών, τις διαφορετικές κοινωνικο –πολιτισμικές αναπαραστάσεις και όλα τα άλλα στοιχεία που καταστούν τη διδασκαλία μια μοναδική, μη τυποποιημένη διαδικασία.

Ομιλία Γεωργαντά στη Βουλή για τα διαθέσιμα των Δημ. Οργανισμών



Κιλκίς: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε και διακινούσε ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στην ελληνική επικράτεια

Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, κύκλωμα που μετέφερε, εισήγαγε και διακινούσε λαθραία τσιγάρα στην ελληνική επικράτεια. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν 4 άτομα ηλικίας 24, 36, 37 και 48 ετών, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Πληροφορίες – Ενημέρωση για το 3o Kilkis Trail Running 2015

Υπογράφει ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς 
Την Κυριακή 3 Μαϊου 2015 και ώρα 10:30 π.μ ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς θα πραγματοποιήσει στο λόφο Αγίου Γεωργίου και στις αναδασώσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία Kilkis Trail Runnning. Σκοπός της εκδήλωσης, είναι να έρθουν σε επαφή με τη φύση και ειδικά με το άλσος του λόφου και την άγνωστη περιοχή των αναδασώσεων της πόλης, κόσμος όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, να αγωνιστούν και να χαρούν την συμμετοχή τους καθώς η μια διαδρομή των 5 χλμ ( λαϊκός αγώνας ) είναι μέτριας σχετικά δυσκολίας η οποία κινείται στο μονοπάτι περιμετρικά του λόφου Αγ. Γεωργίου.

Πράγματι, «έπεσαν οι μάσκες»

Υπογράφουν οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ)
Πράγματι, «έπεσαν οι μάσκες» Πέντε ολόκληρα χρόνια οι εκπαιδευτικοί έχουμε βιώσει μια απίστευτα βάρβαρη πολιτική. Περικοπές μισθών, στα όρια της εξαθλίωσης για τους νεότερους υπηρεσιακά συναδέλφους μας, αξιολόγηση νεοφιλελεύθερης κοπής, που έφερε στα σχολεία μας:

Συμμετοχή του 1ου δημοτικού σχολείου Γουμένισσας στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής