Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Της καλογριάς ο γιος


Γράφει o Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός συγγραφέας
Προσπέφτω, προσκυνώ της δόξας σου το θρόνο κι αισθάνομαι ω! προσκυνητής πως μεγαλώνω. Κι είπα: Το λάγγεμα να πνίξω και να κάψω και τα βιβλία και κάθε αχνή σοφία στο φως σου κι από τραγούδια νέα φωτιά επική ν` ανάψω μ` εσέ, Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης, Όμηρός σου! Με αυτούς τους ποιητικούς στίχους υμνεί ο Κωστής Παλαμάς της καλογριάς τον γιο, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Λευκές (άγραφες) - Μαύρες σελίδες Ιστορίας, πριν από 83 χρόνια

Πάνω από αριστερά: Κωνσταντίνος Πηλαλίδης και Γιάννης Καζαντζίδης
Καθήμενες από αριστερά: Ευδοκία σύζυγος Κωνσταντίνου,
Κλεοπάτρα Πηλαλίδου-Αθανασιάδου. 
Η Κλεοπάτρα είναι μητέρα μου,
αδελφή του Κώστα και πρώτη ξαδέλφη του Γιάννη.

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης

Φεβρουάριος του 1938, χειμώνας βαρύς σε όλη την Ευρώπη, από την δύση μέχρι την ανατολή, ο κόσμος βλέπει «άσπρες μέρες» όπως λέει ο λαός με χιουμοριστική διάθεση της μέρες της χιονόπτωσης.

KKE: Η κυβέρνηση αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών εντείνει τον αυταρχισμό

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Τα υποκριτικά κυβερνητικά χειροκροτήματα στο πρώτο κύμα πανδημίας, γρήγορα μετατράπηκαν σε αυταρχισμό, κι ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας εξελίσσονται σε ανοιχτή καταστολή απέναντι στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς.

Ερωτήσεις Γ. Φραγγίδη προς Κ. Χατζηδάκη και Β. Κικίλια


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Ερωτήσεις που κατέθεσε ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης προς τους Υπουργούς Yγείας και Εργασίας και αφορούν:
α) την ενεργοποίηση των Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ανάσχεση της πανδημίας
β) τη διασφάλιση της εργασιακής απασχόλησης των εργαζομένων στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας.

Καλλιτεχνικό δρώμενο μέσα στο Αχέπα από την ομάδα FireArt


Η καλλιτεχνική ομάδα FireArt παρουσιάζει καλλιτεχνικό δρώμενο στους υπαίθριους χώρους του νοσοκομείο Αχέπα το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 από τις 12 μέχρι τις 2μμ, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης "Πάνδημες ΣυνARTήσεις".

Τιρεκίδης: Η ζωή μας, η καθημερινότητά μας αλλάζει


Θεόφιλος Τιρεκίδης
Εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας
Η ζωή μας, η καθημερινότητά μας αλλάζει.
Πατάει σε άλλα δεδομένα και φαίνεται ότι η χρονική περίοδος που διανύουμε δεν ευνοεί την εφαρμογή συγκεκριμένης πολιτικής προσέγγισης θεμάτων της καθημερινής μας ζωής.

Εργασίες συντήρησης στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς


Επίσης εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στη διασταύρωση της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς με την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Δρυμού και στην Ενωτική Οδό Σίνδου- ΒΙΠΕ από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021


Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας e:presence.gov.gr] την 23η Φεβρουαρίου 2021 ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης 14.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Απαράδεκτη η άρνηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας σε αίτημα 24 περιφερειακών συμβούλων


Δελτίο τύπου Γενοβέφας Ναβροζίδου
Περιφερειακή Σύμβουλος Κιλκίς
Ως ένα ακόμη ολίσθημα στη μακρά αλυσίδα των γεγονότων υποβάθμισης της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας από τη διοίκηση Τζιτζικώστα θεωρεί η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» την άρνηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Καρακωστάνογλου να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση που ζήτησαν 24 περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπως είχαν δικαίωμα από τον κανονισμό λειτουργίας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 19/2/2021, 7:13 μ.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
Συνελήφθησαν χθες (18 Φεβρουαρίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, δύο ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, στην κατοχή τους ενός άνδρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης, ενώ στην κατοχή του άλλου άνδρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Μαρίες Αντουανέτες


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Σ ένα μήνα και κάτι κλείνουν διακόσια χρόνια από την επέτειο του ξεσηκωμού των Ελλήνων ενάντια στον Τουρκικό ζυγό. Μ' ένα Ελευθερία ή θάνατος και τη γαλανόλευκη μπροστάρη τινάξαμε από πάνω μας τη μαυρίλα τετρακοσίων χρόνων υποταγής.

Τα νέα του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids για την εβδομάδα 15-19/02/2021


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Τόσο η κατάσταση καραντίνας την οποία όλοι βιώνουμε, όσο και οι καιρικές συνθήκες, ανάγκασαν τα παιδιά να μείνουν για ακόμη μια εβδομάδα μακριά από τη δια ζώσης συμμετοχή σε δραστηριότητες του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids. 

Οι νέες/οι νέοι του σήμερα είναι οι ηγέτες του αύριο



Υπογράφουν οι νεαροί:
* Αλεξία Χαρακίδα
** Χαράλαμπος Καραγεωργίου
*** Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς
Παιδεία είναι η συστηματική και ευκαιριακή απόκτηση γνώσεων για την φύση, τον άνθρωπο και τον πολιτισμό. Οι γνώσεις αυτές συντελούν ώστε να διαμορφωθεί ο πνευματικός αλλά και ψυχικός κόσμος του ανθρώπου, να αξιοποιηθούν οι φυσικές του δεξιότητες και να προσαρμοστεί στο περιβάλλον το φυσικό και το κοινωνικό.

Κορωνοϊός (19/2/2021): 1.460 νέα κρούσματα (6 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 28 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.460, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 177.494 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.615 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

"Ζητούμε από όσους ψηφίστηκαν να προασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών της Παιονίας"


Ανακοίνωση Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας
Μετά τις εξελίξεις με την δημιουργία ενός χωριού 1600 μουσουλμάνων παράνομα εισελθόντων στην πατρίδα μας, με τις ευλογίες του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη, ως κίνηση πολιτών δήμου Παιονίας τον θεωρούμε από εδώ και στο εξής persona non grata, και όποιον άλλο συνδιαλέγεται μαζί του για το καμπ της Νέας Καβάλας.

Υπερδεκαπλασιάστηκαν, μέσα στο 2020, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Δημόσιο


Υπερδεκαπλασιάστηκαν, μέσα στο 2020, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Δημόσιο - Αποφυγή περίπου 90 εκατ. φυσικών επισκέψεων πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες.
Δελτίο τύπου Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντά
Έτος – σταθμό αποτέλεσε το 2020 για την διασύνδεση μεταξύ μητρώων και υπηρεσιών του Δημοσίου και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τόσο οι ψηφιακές υπηρεσίες όσο και οι διαλειτουργικότητες αυξήθηκαν κατακόρυφα τόσο σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες όσο και την αυτόματη άντληση στοιχείων μεταξύ φορέων του Δημοσίου για λογαριασμό των πολιτών.

(Video) Δωρεά αναπνευστήρων από το Δήμο Κιλκίς προς το Νοσοκομείο Κιλκίς

 

Με τη διάθεση αναπνευστήρων, Bipap και υγειονομικού υλικού ολοκλήρωσε σήμερα τη δωρεά του στο Γενικό Νοσοκομείο ο Δήμος Κιλκίς.

Ε. Αγαθοπούλου: Χαριστική βολή στις λαϊκές αγορές

Δελτίο τύπου 
Ε. Αγαθοπούλου
- Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί"
Martin Niemoeller
Παραφράζοντας την παραπάνω ρήση του γερμανού πάστορα, κάλλιστα θα μπορούσε να είχε γραφτεί στις μέρες μας, καθώς όταν καταστρατηγείται η δημοκρατία, όταν ιδιωτικοποιούνται όλα τα δημόσια αγαθά, όταν αποδιοργανώνονται οι εργασιακές σχέσεις, να μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα έρθει και η σειρά μας.

Θέση εργασίας στην ALUMIL (19/2/2021)


Η ALUMIL, ένας από τους μεγαλύτερους και πιο προηγμένους τεχνολογικά βιομηχανικούς ομίλους στον τομέα της έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στην Ευρώπη, επιθυμεί προσλάβει Ηλεκτρολόγο Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων
Δείτε ΕΔΩ