Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ακυρώνεται το Γ4 ερώτημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων Η απέστειλε Οδηγία στα Βαθμολογικά Κέντρα για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής.
Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του. Συγκεκριμένα, δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας. Κατόπιν τούτου, το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται και οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος.

Γκίντερ Γκρας: "Εσύ η Ευρώπη, θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε"

Ο Γερμανός νομπελίστας καυτηριάζει την Ευρώπη η οποία, όπως λέει, διαπομπεύει την Ελλάδα, εν μέσω της κρίσης του ευρώ, σε ένα ποίημα του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung.
Σε αυτό το ποίημα, με τίτλο "Η ντροπή της Ευρώπης", που δημοσιεύεται αύριο Σάββατο και στην έντυπη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας, ο Γκρας προειδοποιεί την ΕΕ: "Εσυ η Ευρώπη, θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε".  "Καρφωμένη γυμνή στον πάσσαλο, γιατί είναι πνιγμένη στα χρέη, μια χώρα υποφέρει", γράφει ο 84χρονος Γερμανός συγγραφέας, στο κείμενο αυτό των δώδεκα στροφών που αποτελούνται από δύο στίχους η κάθε μία.

Γίνε Εθελοντής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού!

Από την ίδρυσή του πριν από 135 χρόνια μέχρι και σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται υποστήριξη και προσφέρει βοήθεια και αγάπη μέσα από τους εθελοντές του. Όλοι οι Τομείς μπορούν και συνεχίζουν το έργο τους χάρη στην ανεκτίμητη προσφορά των Εθελοντών τους.
Θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις;
Γίνε Εθελοντής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού!
... του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού κινήματος στον κόσμο...

Θ. Λαπόρδας: "Θα στηλιτεύω πάντα τους υπαλλήλους που δεν κάνουν την δουλειά τους"

Με αφορμή την ανακοίνωση σε Πρωτοσέλιδο Τοπικής Εφημερίδας του Νομού μας που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς και Παιονίας θα ήθελα να αναφέρω τα ακόλουθα: Χωρίς να έχει συζητηθεί καν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου βέβαια θα τοποθετηθώ και θα εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει, αναφέρονται σε στοιχεία της εισήγησης προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, προσπαθώντας να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις στους συνδημότες μας. Για να μην έχουν λοιπόν το θράσος κάποιοι να χαρακτηρίζουν θεσμούς και πρόσωπα με τέτοια ευκολία, εξηγώ στους συνδημότες μας ποια είναι η κατάσταση.

Ο δημοσιογράφος & συγγραφέας Νικόλαος Μέρτζος στο Πολύκαστρο

Την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012 στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 30α Πολυκαστρινά, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου και με ώρα έναρξης 11:00 π.μ., διάλεξη για τον εορτασμό των Εκατό Χρόνων από την Απελευθέρωση της Παιονίας , με ομιλητή τον Δημοσιογράφο, Συγγραφέα και Πρόεδρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, κ. Νικόλαο Μέρτζο.

Προσχωρήσεις νέων στελεχών στο ΛΑ.Ο.Σ

Την προσχώρησή τους στις τάξεις του ΛΑ.Ο.Σ. και την κάθοδο στα ψηφοδέλτια του κόμματος, πρώην στελεχών της ΔΗ.ΣΥ. και της Ν.Δ., ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η προσχώρηση και η κάθοδος στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής, του κ. Σπύρου Ταμήλια, ο οποίος στις εκλογές της 6ης Μαΐου, είχε κατέλθει υποψήφιος στην ίδια Περιφέρεια με το ΔΗ.ΣΥ. Ο κ. Ταμήλιας είναι Πολιτικός Επιστήμων, έφεδρος αξ/κος Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών και έχει εργαστεί 35 χρόνια στην εκπαίδευση (ΚΕΣ Ερευνών Ψυχολογίας).

Στο αυτόφωρο αρχιφύλακας στις Σέρρες, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοχρησία

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, σε βάρος ενός Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοχρησία. Ειδικότερα, χθες (24.05.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στις Σέρρες, ο Αρχιφύλακας ως πελάτης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε κατάσταση μέθης, ενεπλάκη σε επεισόδιο με έτερο θαμώνα του καταστήματος και για εκφοβισμό πυροβόλησε με το ιδιωτικό πιστόλι μία φορά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία 50χρονη ημεδαπή που εργαζόταν στο κατάστημα. Η 50χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σερρών για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Ο Αρχιφύλακας οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για τη διαχείριση των εκτάσεων για την αποκατάσταση των προσφύγων

Σχετικά με τις δηλώσεις της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου για τη διαχείριση των εκτάσεων για την αποκατάσταση των προσφύγων, η Διεύθυνση Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η διαχείριση των ελαχίστων κατάλληλων και διαθεσίμων εκτάσεων διαχείρισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκτάσεων δηλαδή που απέμειναν μετά τη γεωργική αποκατάσταση προσφύγων και γηγενών κατοίκων της κάθε περιοχής, καθώς και οι γηγενείς είχαν τέτοιο δικαίωμα, γίνεται, σε εφαρμογή των εκάστοτε ισχυουσών διατάξεων της αγροτικής και εποικιστικής Νομοθεσίας, από τη Διεύθυνση Πολιτικής Γης και τις Επιτροπές Απαλλοτριώσεων, που εδρεύουν στη Διεύθυνση αυτή.

Εξετάσεις για απόκτηση βεβαίωσης βοηθού φαρμακείου περιόδου Ιουνίου 2012

Από το Τμήμα Φαρμάκων-Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας Βοηθού Φαρμακείου της εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2012, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη στις 28-6-12 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.00 π.μ-14.00μ.μ. για προφορική εξέταση και στις 29-6-12 ημέρα Παρασκευή για γραπτή εξέταση και ώρα 9.00 π.μ.-12.00π.μ. στην αίθουσα Σεμιναρίων «Νικολάου Οικονόμου Πέτροβιτς» του κτιρίου των Τμημάτων Βιολογίας/Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η υποβολή δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις είναι από 28-5-12 έως και 18-6-12 και θα γίνεται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και θα διαβιβάζονται στην Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Τμήμα: Φαρμάκων-Φαρμακείων, στην οδό Μοναστηρίου 15 τηλ.2313330846 .

Ημερίδα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με θέμα «Ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην εργασία»

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποφάσισε να επαναλάβει την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του Ξενοδοχείου ELEKTRA PALACE, Πλατεία Αριστοτέλους 9 και ώρα 8:30-15:30 την ημερίδα με θέμα «Ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην εργασία» που πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο Ενημέρωσης στου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Mεγάλη βόλτα στους δρόμους της πόλης του Κιλκίς

Ο καιρός δυστυχώς δεν ήταν σύμμαχός μας την προηγούμενη Τετάρτη (23/5), αλλά εμείς δεν τα παρατάμε! Καλούμε εκ νέου την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012, πολίτες από 5 ως …105 ετών στην Πλατεία Ειρήνης, στις 19:00, για να πραγματοποιήσουμε τον ποδηλατικό μας γύρο.
Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε το ποδήλατό σας!  Ελάτε ν’ απολαύσουμε μια μεγάλη βόλτα στους δρόμους της πόλης μας, ν’ αναπνεύσουμε καθαρό αέρα, να γυμναστούμε, να γνωρίσουμε τις γειτονιές της, να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ τους δρόμους για ποδηλάτες και πεζούς.

Τέσσερα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ στη Νέα Δημοκρατία

Την προσχώρησή τους στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσαν τέσσερα στελέχη του ΛΑΟΣ.
Είναι η κα Γεωργία Ντάτσικα, Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, ο κ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Ηλείας ΛΑΟΣ, ο κ. Γεώργιος Γερολυμάτος, υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών ΛΑΟΣ και ο κ. Γεώργιος Ρούσσος, υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών ΛΑΟΣ.

Κιλτιδης΅"Δεν ανέχομαι σ’ αυτή την πατρίδα των θυσιών να βλέπω σκιές ανθρώπων και όχι υπερήφανους Έλληνες"

Ο πρώην, βουλευτής και υφυπουργός, Κωνσταντίνος Κιλτίδης, εν όψει των προσεχών εκλογών έκανε την ακόλουθη δήλωση : « Βιώνουμε τη δυσκολότερη μεταπολεμική χρονική περίοδο. Κόμματα και πολιτικοί, σταδιακά εκφυλίστηκαν και απαξιώθηκαν. Με τη συμβολή του ασταθούς διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος, πολίτες και πολιτεία δοκιμάζονται σκληρά τα τρία τελευταία χρόνια. Ως βουλευτής αγωνίσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις επίμονα. Συγκρούστηκα με πολιτικές και διαδρομές κατά τρόπο πολλαπλάσιο του αναλογούντος στην ιδιότητά μου. Παρερμηνεύτηκα, με αδίκησαν κατάφορα, αλλά άντεξα. Στάθηκα άτρωτος γιατί ήμουν άδολος και πορεύθηκα ίσια και καθαρά.

Συνάντηση με θέμα «Πρώτες βοήθειες και αντιμετώπιση τραυματισμών στο σχολικό περιβάλλον»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς συνδιοργανώνουν επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.
Το θέμα «Πρώτες βοήθειες και αντιμετώπιση τραυματισμών στο σχολικό περιβάλλον» θα εισηγηθεί ο κ. Στυλιανός Ξυδάκης, ιατρός της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς ο οποίος, επιπροσθέτως, θα προβεί στην επίδειξη ναρθηκοποίησης άκρων. Τόσο το υλικό της επίδειξης όσο και ο ορθοπεδικός εξοπλισμός των σχολείων που θα ακολουθήσει, συνιστά ευγενική χορηγία του κ. Παναγιώτη Γιαννούλη, ιδιοκτήτη του εργοστασίου ΑΝΑΤΟΜΙΚ, στη Νέα Σάντα

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα Κατά του Καπνίσματος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαΐου, στην πλατεία του Πολυκάστρου από τις 11.00 ως τις 13.00. Οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους και τους εθελοντές του Κέντρου Πρόληψης θα βρίσκονται στην πλατεία για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα για καθαρά πνευμόνια και για μια ζωή χωρίς τσιγάρο, έχοντας ως σύνθημα «Την Εξάρτηση Γνωρίζω, στη Ζωή μου Δεν Καπνίζω». Παράλληλα στο χώρο της βιβλιοθήκης του Πολυκάστρου θα υπάρχει έκθεση με τα έργα των μαθητών, την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την διαδικασία έκδοσης και θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας εργαζομένων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σας ενημερώνουμε ότι, η διαδικασία έκδοσης και θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας εργαζομένων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχει αλλάξει.
Σύμφωνα, με την Αριθμ.Υ1γ/Γ.Π/οικ.35797/4-4-2012/ (ΦΕΚ 1199/11-4-2012, τ.Β΄) απόφαση, όσοι απασχολούνται ή επιθυμούν να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ή και έχουν άμεση ή έμμεση επαφή με τα τρόφιμα, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό υγείας, που τους χορηγείται από Κρατικό ή Ιδιώτη Ιατρό. Τα ατομικά βιβλιάρια υγείας τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί, ισχύουν έως την ημερομηνία λήξης τους.

Το πρόγραμμα επισκέψεων των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κιλκίς

Σε σύσκεψη του προεδρείου της ΝΟΔΕ Κιλκίς με τους υποψηφίους βουλευτές του Νομού μας την Πέμπτη το απόγευμα συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα το πρόγραμμα επισκέψεων στο Νομό. Στο πλαίσιο του προγράμματος την Τετάρτη 30-5-2012 το πρωί, κλιμάκιο αποτελούμενο από όλους τους υποψηφίους βουλευτές και κομματικά στελέχη, θα επισκεφτεί την Αξιούπολη. Κατά την περιοδεία θα έχουν συνάντηση με τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Λαπόρδα Θανάση και το προεδρείο της ΕΑΣ Αξιούπολης.

Απόφαση Πρυτανικού Συμβουλίου σχετικά με την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Βόρεια Χαλκιδική

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του Συμβουλίου Περιβάλλοντος για την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Βόρεια Χαλκιδική, καθώς και θέσεις για το αντίστοιχο θέμα του Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών ΑΠΘ, Καθηγητή Γεωλογίας, Σπύρου Παυλίδη και του συντονιστή του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Κωνσταντίνου Κατσιφαράκη, καταλήγει στα εξής:
1. Σε μία εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης η οικονομική ανάπτυξη που στηρίζεται στην αξιοποίηση των φυσικών αποθεμάτων ασφαλώς και είναι, για ένα κράτος που βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, θέμα υψίστης προτεραιότητας.

Δυσαρέσκεια στη ΝΔ για την ένταξη στελεχών της ΔΗΣΥ στις γαλάζιες λίστες

Αναταραχή έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η επιστροφή στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθώς με την ένταξή τους στις γαλάζιες εκλογικές λίστες αυτομάτως μένουν εκτός βουλευτές που εξελέγησαν στις 6 Μαΐου. Οι εκλογικοί συνδυασμοί της ΝΔ αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα, 28 Μαΐου, δηλαδή την τελευταία ημέρα της διορίας που έχει δώσει το Πρωτοδικείο.
Σύμφωνα με Το Βήμα, ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Ελ. Αυγενάκης (ΔΗΣΥ) θα τοποθετηθεί στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου μετά τον Εμμ. Κεφαλογιάννη και έτσι θα μείνει εκτός ο δεύτερος των εκλογών, ο Γ. Δεικτάκης.

Στον τόπο που γεννήθηκα…στην Ουρανούπολη!

Μοναδική ως προς το περιεχόμενό της θα είναι η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» αυτής της Κυριακής. Η ομάδα της εκπομπής επισκέπτεται έναν ευλογημένο τόπο, την Ουρανούπολη του νομού Χαλκιδικής.
Δείτε τις μονές του Αγίου Όρους σε μια μαγευτική κρουαζιέρα ενώ θα απολαύστε αγιορείτικο «χταπόδι με μακαρονάκι».

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται ως τις 30 Ιουνίου - λόγω των εθνικών εκλογών- η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων. Η προθεσμία έληγε στις 15 Ιουνίου ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση έως και τις 15 Ιουλίου. Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών μελετά το ενδεχόμενο παράτασης της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Η προθεσμία λήγει στις 31 Μαίου και δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση ως το τέλος Ιουνίου.

Δημόσια διαβούλευση επί σχεδίου Π.Δ. με θέμα: Καθιέρωση ενιαίας διαδικασίας αναγνώρισης σε αλλοδαπούς και ανιθαγενείς του καθεστώτος του πρόσφυγα ή δικαιούχου επικουρικής προστασίας"


Δείτε 

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στo Άγιο Όρος

Χθες (24.05.2012) το μεσημέρι, σε δασική οδό πλησίον της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους, το αγροτικό μηχάνημα πολλαπλών αγροτικών χρήσεων που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και κατακρημνίστηκε σε παρακείμενη χαράδρα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ένας υπήκοος Ρωσίας 60 ετών και ελαφρά ένας ημεδαπός 45 ετών και ένας υπήκοος Ρουμανίας 52 ετών, που ήταν επιβάτες του οχήματος.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καρυών Αγίου Όρους.

Ασθενείς σε απόγνωση χωρίς φάρμακα! Δραματικές εκκλήσεις προς τους φαρμακοποιούς

Δραματικές είναι οι στιγμές που ζουν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και πλέον δεν μπορούν να βρουν τα φάρμακά τους υψηλού κόστους, παρά τις αντίθετες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας.
Τα νοσοκομεία για να μην ξεφύγουν από τους προϋπολογισμούς τους δεν προμηθεύονται τα ακριβά φάρμακα για τις σοβαρές ασθένειες ενώ κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες δεν δίνουν τα προϊόντα τους αν δεν πληρωθούν με μετρητά.

Υπουργείο Οικονομικών: Εξετάζει παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά και φυσικά πρόσωπα, καθώς και για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Η προθεσμία για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων καθώς και για την υπαγωγή στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη λήγουν στο τέλος του μήνα, ενώ η υποβολή δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα στις 15 Ιουνίου.

Λέτε; (Video)


Μην ανησυχείτε. Δεν είναι η Ελληνική βουλή, αλλά  η Ουκρανική.

Τίτλοι εφημερίδων Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·»Μαθητευόμενος μάγος ο Τσίπρας»!...- «Κίνηση αυτοκτονίας η έξοδος από το ευρώ»!...- Ούτε νέοι φόροι , ούτε απολύσεις στο Δημόσιο, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς – Συμφωνία για ανάπτυξη με τον Ιταλό πρωθυπουργό·Συνεργασία Παπούλια – Προβόπουλου – Επίκεντρο η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών·Παρά την κρίση και το ρευστό Διεθνές Οικονομικό Περιβάλλον – Πρώτη δύναμη στον κόσμο οι Έλληνες εφοπλιστές
ΑΥΓΗ ·Το «τρίγωνο της αμαρτίας» πίσω από την τρόικα – Λυσσαλέα μάχη για να διασώσει το μνημόνιο και τα προνόμιά του·Πρώτο κόμμα 30% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ ·Η κρίση σκοτώνει – 60χρονος άνεργος μουσικός πήδηξε από την ταράτσα μαζί με τη μητέρα του!!