Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Βίντεο της ΚΝΕ για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

ΚΝΕ: Με αγώνα και θυσία γράφεται η Ιστορία

Υπογράφει η ΚΝΕ
Φύσηξε ξαφνικὸς ἀγέρας. 
Τρίξαν τὰ βαριὰ παντζούρια.
Σηκώθηκαν τὰ φύλλα ἀπ᾽τὸ χῶμα.
 Φύγανε, φύγανε.
Ἒμειναν μόνο οἱ πέτρες. 
Πρέπει μ᾽ αὐτὲς νὰ βολευτοῦμε τώρα·μ᾽ αὐτές, μ᾽ αὐτές, – ξαναλέει.
Ὃταν ἡ νύχτα κατεβαίνει
ἀπ᾽ τὸ μεγάλο μελανὶ βουνὸ καὶ ρίχνει τὰ κλειδιὰ μας στὸ πηγάδι,
πέτρες μου, πέτρες μου, – λέει – νὰ πελεκήσω ἓνα-ἓνα τ᾽ἂγνωστα πρόσωπά μου καὶ τὸ σῶμα μου, μὲ τὃνα μου χέρι σφιγμένο δυνατά, ὑψομένο πάνω ἀπ᾽τὸν τοῖχο.

30.5.68
Γ. Ρίτσος
από την συλλογή Πέτρες, Επαναλήψεις, Κιγκλίδωμα

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία: Νεκροί και οι 50 επιβαίνοντες

Αεροσκάφος Boeing 737 συνετρίβη στο Καζάν της Ρωσίας και οι 50 επιβαίνοντες σε αυτό, επιβάτες και πλήρωμα, πιστεύεται ότι είναι όλοι νεκροί, ανακοίνωσε το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Δήλωση Χατζηδάκη για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε σχέση με το θέμα των πλειστηριασμών, οι φτωχοί άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται. Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού επί του θέματος ισχύουν και ισχύουν στο ακέραιο. Όλη η συζήτηση από την πλευρά της Κυβέρνησης γίνεται για τα μεγάλα δάνεια και τα μεγάλα “ψάρια”. Αυτή είναι η κατεύθυνση μας. Είναι ξεκάθαρο.

Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Δημοκρατικής Αριστεράς στο Κιλκίς

"Εν όψει του 2ου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς και στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΔΗΜΑΡ σε Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013, στις 11 π.μ. στα γραφεία μας στο Κιλκίς (Πόντου 6).

Σαράντα χρόνια από τότε

Υπογράφει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΔΗΜΑΡ Κιλκίς
"Σαράντα χρόνια από τότε, που ο φόβος έγινε ελπίδα κι η αγανάκτηση όπλο στα χέρια μιας άοπλης νιότης που δεν ήθελε να συμβιβαστεί με την ταπείνωση και την τυφλή υποταγή.

Καθιστική εργασία: Ενάντια στο φυσιολογικό βάρος σώματος

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η εργασία σε γραφείο είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι οδηγεί σε αύξηση βάρους, κυρίως όταν αυτή συνδυάζεται με ένα καθιστικό τρόπο ζωής. Η καθιστική εργασία όχι μόνο συμβάλλει στο να προσλαμβάνει κανείς περισσότερες θερμίδες, αλλά παράλληλα συμβάλει στο να καταναλώνει ολοένα και λιγότερες θερμίδες.

Τιμή και δόξα στους νεκρούς της αντιφασιστικής αντίστασης της Ξηρόβρυσης Κιλκίς

Ομιλία από τον πρόεδρο της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας Κ. Σαπρανίδη, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 47 θύματα του χωριού Ξηρόβρυση Κιλκίς στις 20-11-46.

Δύσκολη νίκη πέτυχε ο χειροσφαιρικός Γ.Α.Σ.Κιλκίς

Μια δύσκολη νίκη πέτυχε ο χειροσφαιρικός Γ.Α.Σ.Κιλκίς στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών στην Κατερίνη με 24-25 επί του τοπικού Αρχέλαου.

«Τα τραγούδια του αγώνα» - Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου

Της Χαρούλας Καραμπίδου
Σήμερα 40 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών, το Πολυτεχνείο σε μια εποχή  απομυθοποίησης, αμφισβητήσεων, ανασφάλειας, αισθήματος αδικίας και προδομένων ιδανικών καταφέρνει να παραμένει σύμβολο. Αφορμή για αναζητήσεις και συζητήσεις. Αφορμή να θυμηθούμε τα τραγούδια που γέμιζαν τις σχολικές μας γιορτές και τόσο ανόρεχτα πολλές φορές τραγουδούσαμε μη γνωρίζοντας καν καλά καλά σε εκείνη την ηλικία ούτε το τι ήθελαν να πουν, ούτε το τι πρέσβευαν.

Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί!

Παρέμβαση αναγνώστη της ΓΝΩΜΗΣ
"Την τελευταία βδομάδα (από την Δευτέρα 11/11/2013) έκαναν την εμφάνισή τους στους χώρους του Ε.Μ.Π. διάφοροι τριαντάρηδες και, εξω-ιδρυματικοί, αλητο-αναρχο-μπαχαλάκηδες στις πύλες του Ε.Μ.Π. σαν «μαντρόσκυλα», οι οποίοι έχουν αναλάβει την περιφρούρηση των πυλών και των χώρων (!), λυμαίνονται τα πάντα και γενικά κάνουν ό,τι θέλουν!

Γράψε… λάθος, Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Γράφει ο Σπύρος Καρτσώνης
Την περίοδο του ’’Εθνικού Διχασμού’’, στις αρχές του εικοστού αιώνα, στην Κρήτη, ένας επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης ανέβαινε μ’ ένα μουλάρι σ’ ένα ορεινό και δύσβατο χωριό, για να επιθεωρήσει τον εκεί δάσκαλο.
Στο δρόμο που πήγαινε συναντά έναν αγωγιάτη και τον ρωτά:
«Δε μου λες, πατριώτη, ο δάσκαλος τι είναι; Βενιζελικός ή βασιλικός;».
«Βενιζελικός», απαντά ο αγωγιάτης.
«Α, το γαϊδούρι», σχολίασε ο επιθεωρητής.