Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

"Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας των άλλων"


Γράφει η Ειρήνη Βαλεντίνα Αγγελίδου
Το τελευταίο διάστημα, πολλές γυναίκες έχουν το θάρρος να ομολογήσουν δημόσια πως έπεσαν θύματα βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης. Είναι πασιφανές πως αυτές οι γυναίκες δεν το έκαναν για την δική τους αυτοπροβολή αλλά για να "αφυπνίσουν" τις υπόλοιπες, που το πνίγουν μέσα τους, να βρουν την δύναμη και να μιλήσουν. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 22/1/2021, 8:02 μ.μ.


Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων και κλοπών από ανασφάλιστα αυτοκίνητα στην περιοχή της Καλαμαριάς

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς οδήγησε στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων διαρρήξεων οχημάτων και κλοπών από αυτοκίνητα στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Τι λέει το ΚΚΕ για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Ανακοίνωση ΚΚΕ
Η κυβέρνηση, αφού έπαιξε με την αγωνία χιλιάδων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, με τα απαράδεκτα διλήμματα που έθετε -για το αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία ή τα χιονοδρομικά κέντρα και το λιανεμπόριο- τελικά ανακοίνωσε το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, χωρίς να παίρνει κανένα επιπλέον μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους.

Παρασκευή 22/1/2021, έγιναν 17.523 εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Ελλάδα (170 στο νομό Κιλκίς)


Σήμερα πραγματοποιήθηκαν 17.523 εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19 στην Ελλάδα. O συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 140870. Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου 138.312 άτομα.

Επιτέλους στο σπίτι της στο Κιλκίς η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς


Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Στο σπίτι της στο Κιλκίς επιτέλους, μετά από 6 και πλέον χρόνια από τη σύστασή της, εγκαθίσταται η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς. Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί τα ζητήματα της εσωτερικής οργάνωσης της Υπηρεσίας (σύνδεση δικτύου και υπολογιστών, κ.α.) και η εξυπηρέτηση του κοινού –με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι του κορωνοϊού φυσικά- θα είναι πλέον θέμα ημερών.

Ανανέωση και έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ (ΠΑΣΟ)

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (αρ.πρωτ. Δ12α/ΓΠ οικ.3109/48/21-01-2021 και με ΑΔΑ:ΩΖΥΠ46ΜΤΛΚ-5ΟΘ):  Ημερομηνία έναρξης για την ανανέωση, αλλά και για την έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ (ΠΑΣΟ) ορίζεται η 25η Ιανουαρίου2021 και ημερομηνία λήξης η 31η Οκτωβρίου 2021.

Γκουντενούδης: Η ευθύνη για τη δομή της Νέας Καβάλας, βαρύνει αποκλειστικά τον κ. Σιωνίδη


Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»
Η «Κίνηση Πολιτών του Δήμου Παιονίας», εξέφρασε δημόσια την άποψη της για την σημερινή διοίκηση του δήμου ότι αίρει την εμπιστοσύνη της απέναντι στο Δήμαρχο και την διοίκηση του δήμου, καθώς δεν προχώρησαν σε υλοποίηση εκείνων για τα οποία είχαν δεσμευτεί δημόσια.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την Κοίμηση του Γέροντα Χρυσοστόμου

Υπογράφει ο
Δημήτρης Κυριακίδης
Δήμαρχος Κιλκίς
Για το ταξίδι της Βασιλείας των Ουρανών κίνησε ο Γέροντας Χρυσόστομος, ιδρυτής του Κοινοβίου του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτη στον Πεντάλοφο. Ο μοναχός της εγκαρτέρησης και του ελέους διακόνησε με ανιδιοτελή θυσιαστική αγάπη τις μοναστικές Αδελφότητες, που λειτούργησαν υπό την ευθύνη του, και ξεδίψασε με το ύδωρ το ζων πολλά από τα πνευματικά του παιδιά.

Κορωνοϊός: SOS από μαθητές του εσπερινού λυκείου και γυμνασίου Κιλκίς


Ανακοίνωση των μαθητών του εσπερινού λυκείου και γυμνασίου Κιλκίς
Ζητούμε να συνεχιστούν τα μαθήματα του εσπερινού λυκείου και γυμνασίου Κιλκίς μέσω του διαδικτύου 
Στην ολοένα αυξανόμενη πίεση που δέχεται η κοινωνία μας εξαιτίας μια πρωτόγνωρης, για τα χρονικά της χώρας μας, κατάστασης λόγω της πανδημίας, θεωρούμε την εξεύρεση δημιουργικών και λειτουργικών μέσων για τη συνέχιση της εκπαίδευσης, μεγίστη ανάγκη. 

Κορωνοϊός (22/1/2021): 585 νέα κρούσματα (3 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 28 θάνατοι


Σήμερα ανακοινώνουμε 585 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151041, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5822 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46487 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συλλυπητήρια Γ. Φραγγίδη για την κοίμηση του Γέροντα Χρυσόστομου

«Συλλυπητήρια δήλωση για την κοίμηση του Καθηγούμενου του Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πενταλόφου Γουμένισσας, του Γέροντα Χρυσόστομου»
Θλιβερή απώλεια της πανδημίας.
Η κοίμηση του Γέροντα Χρυσόστομου ανήμερα της εορτής της Παναγίας της Παραμυθίας, που τόσο αγαπούσε. Το έργο του μεγάλο και σημαντικό.
Καλό Παράδεισο να έχει. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όσους άφησε πίσω του στο Ιερό Κοινόβιο.



Φραγγίδης για τα διόδια Πολυκάστρου: Άλλα λέω, άλλα κάνω κι άλλα εννοώ


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης στις 25/6/2020 υπέβαλλε ερώτηση σχετικά με την λειτουργία πλευρικών διοδίων στο Πολύκαστρο προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Καραμανλή Κων/νο. Το περιεχόμενο αυτής αναφερόταν στις προθέσεις του Υπουργείου για την άμεση αναβάθμιση της ΠΑΘΕ (τμήμα Χαλάστρα-Εύζωνοι) και στην απαλλαγή των κατοίκων του Δήμου Παιονίας από την επιβολή των διοδίων.

3ο Γυμνάσιο Κιλκίς: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3ήμερη διαδικτυακή συνάντηση Erasmus “Be the change you want to see”


Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Στην τελευταία 3ήμερη και διαδικτυακή, λόγω περιορισμών COVID-19, συνάντηση στα πλαίσια προγράμματος Erasmus “Be the change you want to see” συμμετείχαν 6 μαθητές της α΄και της γ’ τάξης και 2 καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς από τις 19-21 Ιανουαρίου 2021 η οποία και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου 2021


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 3/22-01-2021) που ισχύει από το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου 2021.

Μητροπολίτης Γουμενίσσης Δημήτριος: Η αρωγή της αγάπης στην εμπειρία της μεταβίωσης


†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
Η εμπειρία της μεταβίωσης επιφυλάσσεται σε όλους μας, αλλά το τέλος του βίου, όταν προηγείται μια αδιέξοδη ψυχική και βασανιστική σωματική αναμέτρηση, είναι μια ενδεχόμενη οριακή εμπειρία που και μόνη η σκέψη της συνταράσσει τους πάντες.

Συλλυπητήρια Α. Βεργίδη για την κοίμηση του Γέροντα Χρυσόστομου

Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη για την κοίμηση του Γέροντα Χρυσόστομου
«Η απώλεια του Γέροντα Χρυσόστομου, Ηγούμενου του ιερού κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο Γουμένισσας, βυθίζει την περιοχή μας στο πένθος, δημιουργεί ένα μεγάλο κενό και έντονα συναισθήματα ειλικρινούς θλίψης και πόνου στη ψυχή μας.

Συλλυπητήρια Κ. Σιωνίδη για την απώλεια του Γέροντα Χρυσοστόμου

Υπογράφει ο Δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του Γέροντα Χρυσοστόμου, Καθηγούμενου του Ιερού Κοινοβίου του Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου. Η εκδημία του μας γεμίζει θλίψη, καθώς υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα στην Παιονία.

Μεγάλο ματς «δικεφάλων» στη Θεσσαλονίκη


Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, οι δύο «δικέφαλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμετρώνται την Κυριακή (24/01 19:30) για τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Τις δύο ομάδες χωρίζει όλος κι όλος ένας βαθμός (δεύτερη η ΑΕΚ με 36, τρίτος ο ΠΑΟΚ με 35) και αμφότερες θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού (45 βαθμοί). Οι στοιχηματικές συμφωνούν πως ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης είναι το φαβορί, ενώ περιμένουν κλειστό παιχνίδι, με λίγα γκολ.

Ο Χρήστος Χατζημλάδης και ο Γιάννης Τσιτσίμης μιλούν με τον Νικόλα Νίτσα και τον Ηλία Καλπάκα στον OkRadio



Συλλυπητήριο μήνυμα Γ. Γεωργαντά για την Κοίμηση του Γέροντα Χρυσοστόμου

Συλλυπητήριο μήνυμα Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά για την Κοίμηση του Γέροντα Χρυσοστόμου:

«Σήμερα αποχαιρετούμε για τελευταία φορά τον πολυσέβαστο Γέροντα Χρυσόστομο, Ηγούμενο του Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο Γουμένισσας.

Εκοιμήθη ο Γέροντας Χρυσόστομος της μονής Οσίου Νικοδήμου


Εκοιμήθη χθες Πέμπτη 21 Ιανουαρίου σε ηλικία 74 ετών, ο ηγούμενος της μονής Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο του Δήμου Παιονίας, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τσαβδαρίδης, μετά από πολυήμερη νοσηλεία –από τις 25 Δεκεμβρίου- στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. 
Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού γέροντα θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών στη μονή.