Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Διεκδίκηση για κήρυξη των «Απολυμαντηρίων» Καλαμαριάς σε τόπο Ιστορικής Μνήμης και ανέγερση Μνημείου

Πηγή: https://epontos.blogspot.com/
Αποτελεί ευχάριστη και ευοίωνη εξέλιξη το γεγονός ότι πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς με τη σημερινή του σύνθεση, υιοθέτησε την πρόταση ώστε τμήμα του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς να κηρυχθούν τα «Απολυμαντήρια» της Καλαμαριάς, στην παραλία της «Αρετσούς», που βρήκαν το θάνατο και «φιλοξενήθηκαν» μέσα σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες, ως «Τόπος Ιστορικής Μνήμης» με την ταυτόχρονη ανέγερση ενός μνημείου αφιερωμένου στην μνήμη όλων αυτών.

Ένα πρωτότυπο «ευχαριστώ» από μαθητές του 2ου και 3ου Γυμνασίου Κιλκίς

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
-Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια δημόσια ευχαριστήρια δήλωση πέρα από τα συνηθισμένα, που αποκτά ιδιαίτερη αξία και σημασία, καθώς σε αυτήν συμμετέχουν οι μελλοντικοί ενήλικες. 
-Και φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία κρύβεται ο αεικίνητος Γιάννης Χαριτίδης που τον έχουμε γνωρίσει μέσα από τις αξιοζήλευτες παραστάσεις του, πάντα με πρωταγωνιστές τους μαθητές του.

Απέχουν οι λογιστές-φοροτεχνικοί του Κιλκίς, την Πέμπτη 18 Ιουνίου


Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 16/6/2020, 10:45 μ.μ.

Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Ανακαινίστηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς επέστρεψαν στην εκπαιδευτική κανονικότητα, σε ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που είχαν αφήσει στις αρχές Μαρτίου, γεμάτο φωτεινά χρώματα και με έντονη την αίσθηση της φρεσκάδας και της καθαριότητας.

Αρχαία Ευρωπός ή «Ευρωπαίων η Πόλις»! - Η ιστορία του Ελληνισμού, της Ευρώπης, του κόσμου όλου!


Αποστολή: Πάνος Γεωργιάδης
Η Ευρωπός ήταν μια σημαντική πόλη της αρχαίας Βοττιαίας και τοποθετημένη στον πυρήνα του Μακεδονικού Βασιλείου. Υπήρξε η πατρίδα του ιδρυτού της δυναστείας των Σελευκιδών Σελεύκου Α΄ Νικάτορος, στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ΕΟΔΥ σε υπαλλήλους του Δήμου Κιλκίς

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε σήμερα στο χώρο του ΚΑΠΗ προληπτική δειγματοληψία σε υπαλλήλους του Δήμου Κιλκίς.  Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται στο πλαίσιο καταγραφής νέων επιδημιολογικών δεδομένων και θα συνεχιστούν, με ευθύνη του υγειονομικού κλιμακίου, σε εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας και του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι". 

Εργασίες συντήρησης σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες συντήρησης σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020.

Συνελεύσεις νεοσύστατων Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Γουμένισσα και στο Παλιό Αγιονέρι

Δελτίο τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Στο πλαίσιο του ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία για την εγγραφή νέων μελών, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς και η Βουλεύτρια του νομού Ε. Αγαθοπούλου θα συμμετάσχουν στην πρώτη συνέλευση της νεοσύστατης Οργάνωσης Μελών Γουμένισσας την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Γουμένισσας. 

Φραγγίδης: «Ο οικοδεσπότης δυστυχώς είναι λιγότερο φιλόξενος απ’ όσο θέλει να φαίνεται»

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Μπλόκο του ελληνικού τουρισμού στα χερσαία σύνορα. Η κυβέρνηση, αν και πρωταθλήτρια στην επικοινωνία και την επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσεων και των προβλημάτων, απέτυχε να ενημερώσει έγκαιρα και σωστά το τουριστικό κοινό του εξωτερικού για το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων.

Ο αργός “θάνατος του εμποράκου”

Του Δημήτρη
Αγαθόπουλου
Η κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο, που έφερε η πανδημία του Κοροναϊού, κυρίως στην οικονομία, ανέδειξε και τα όρια ενός παγκόσμιου παραγωγικού μοντέλου άκρατου και ασύδοτου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.

Κατανοητά και διαχειρίσιμα από τους μαθητές τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του ΕΠΑ.Λ.

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο" Κιλκίς
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. εξετάστηκαν σήμερα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα θέμα διαχρονικό, το οποίο σχετίζεται με το περιβάλλον και ειδικότερα με την προστασία του υδάτινου στοιχείου.

Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τα υγειονομικά πρωτόκολλα τουρισμού

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια, που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την εκπαίδευση στελεχών τουριστικών επιχειρήσεων στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, δόθηκε μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Παραστατίδης: Οι πανελλαδικές είναι ένα πυροτέχνημα που στις ψυχές των μαθητών ακούγεται σαν τουφεκιά

Του Στέφανου Παραστατίδη
Γραμματέα Οργανωτικού Κινήματος Αλλαγής
Χθες ξεκίνησε η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπου χιλιάδες υποψήφιοι μπαίνουν στην τελική ευθεία για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

(Video) To 5o Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...


To 5o Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά. Τρίτη 16 Ιουνίου 2020.

Sigmaland: Ανοίγουμε την Παρασκευή 19 Ιουνίου για μικρά, μεγάλα και μεγαλύτερα παιδιά


Ανοίγουμε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 στις 9.30 π.μ. για μικρά, μεγάλα και μεγαλύτερα παιδιά
Η SIGMALAND βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς, σε έναν χώρο 5000 τ.μ. που διαθέτει Παιδότοπο - Αναψυκτήριο - Ζωολογικό Κήπο - Πάρκο Γνώσης - mini go - kart με εξειδικευμένο προσωπικό.
Πληροφορίες στο τηλ. 2341075110

Διανομή τροφίμων (ΤΕΒΑ) από τον Δήμο Παιονίας

Ο Δήμος Παιονίας ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ θα πραγματοποιήσει διανομή πλαίσια του Προγράμματος ΤΕΒΑ στη Γουμένισσα (πίσω από το κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας) την Πέμπτη 18-06-2020 και ώρα 09:00 π.μ έως τις 14:00 μ.μ..