Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Μπέσα, πίστη, φιλότιμο...


Υπογράφουν οι:
Μαγδαληνή (Μάγδα) Βόσσου και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς 
Η μπέσα = φιλότιμο, πίστη, εμπιστοσύνη, ετυμολογικά είναι ουσιαστικό καταχωρημένο πια και στην επίσημη γλώσσα μας, προερχόμενο από την αλβανική λέξη bese και ήταν η ουσιαστική επισφράγιση και συνομολόγηση μιας υπόσχεσης ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα η συμφωνία που γινόταν.

Το μουσικό μονόπρακτο του Γιάννη Μαστρογεωργίου «Μ&Μ» στο Θέατρο Σοφούλη

Ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας Θράκης παρουσιάζει το μουσικό μονόπρακτο του Γιάννη Μαστρογεωργίου «Μ&Μ». Μια πολυσχιδής παράσταση με θέμα τη μοναξιά και τη μοναχικότητα από μια ομάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών της πόλης μας και με το μουσικό συγκρότημα Bard Noir επί σκηνής. Πρεμιέρα την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 21.30

"Ο Κύκλος του Έρωτα" του Arthur Schnitzler από την ομάδα θεάτρου Tribe, στο Θέατρο Σοφούλη

"Ο Κύκλος του Έρωτα" του Arthur Schnitzler
18-19, 25-26 Ιανουαρίου και 1-2 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Σοφούλη (ΟΑΣΘ Γραμμή 5, Στάση: Βερβελίδη)
Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Διάρκεια παράστασης: 100’

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

(Video) Αποσπάσματα από την ποντιακή θεατρική κωμωδία, "Χωρίς εσέν κι γίνουμαι χωρίς εσέν κ' ευτάγω"

Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας για την ανάληψη κοινών δράσεων μεταξύ των δύο Υπουργείων, με στόχο την διοικητική και ψηφιακή αναβάθμιση του ΥΜΥ.

Το έθιμο των Αναστενάρηδων στο Λαγκαδά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Κιλκισιώτης αγαπητός φίλος Κώστας Πινέλης,
είναι βασικό στέλεχος της τελετής αναβίωσης του εθίμου
Δελτίο τύπου Συλλόγου "Τα Αναστενάρια Λαγκαδά" 
Τα Αναστενάρια είναι το πιο σημαντικό λαϊκό δρώμενο από όσα τελούνται σήμερα στην Ελλάδα και από τα σημαντικότερα παγκοσμίως.

Σιωνίδης: "Ο κ. Γκουντενούδης ξεπέρασε τον εαυτό του σε θράσος, σε ψεύδη και χυδαιότητα"

Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Με τις τελευταίες του έγγραφες δηλώσεις ο κ. Γκουντενούδης ξεπέρασε τον εαυτό του τόσο σε θράσος, όσο και σε ψεύδη και χυδαιότητα, αγνοώντας μάλιστα και το πνεύμα των εορτών.

Συνάντηση Ε. Αγαθοπούλου με τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της κοινότητας Αξιούπολης

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Η κ. Αγαθοπούλου, μετά από αίτημα του προέδρου, κ. Κ. Καλαβάζη, συναντήθηκε με το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Αξιούπολης και τους οικείους δημοτικούς συμβούλους, συζητώντας για τα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας. 

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ»

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ»
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» προσκαλεί τα μέλη του στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα γίνει, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς, επί της οδού Στενημάχου 2 και ώρα ενάρξεως την 11:00 π. μ.

Kinesis-Gym kilkis: Φιλανθρωπικό γκαλά και κοπή βασιλόπιτας

Δελτίο τύπου Kinesis-Gym kilkis
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για όγδοη συνεχή χρονιά, στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου μας, Kinesis-Gym θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας. 

Η Αριστερά στο προσκήνιο

Υπογράφει ο Τάσος Κεσίδης 
Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς 
Τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού έχουν στραφεί απέναντι στον κόσμο της εργασίας, το κοινωνικό κράτος και τα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Την ίδια στιγμή ο ρατσιστικός, ξενοφοβικός και ακροδεξιός λόγος μπαίνει δυναμικά στα κυβερνητικά κλιμάκια. Δυστυχώς η κρίση, η ανεργία και η βίαιη ανακατανομή του εισοδήματος οδήγησε τμήματα της κοινωνίας να υιοθετούν αυτήν την ακραία ρητορική. Την ίδια στιγμή σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής δεν αποτελούν καν προτεραιότητα. 

Χαλκιδική: Σκοτώθηκε ανήλικη σε τροχαίο

Σήμερα (14 Ιανουαρίου 2020) και ώρα 13.20 περίπου, σε περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 38χρονος ημεδαπός, παρέσυρε σε αύλειο χώρο της οικίας του, ανήλικη ημεδαπή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 14/1/2020, 03:45 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά και λαθραίο καπνό
Συνελήφθη χθες (13 Ιανουαρίου 2020) το μεσημέρι, σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, 44χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 γραμμάρια κάνναβη και ποσότητες καπνού συνολικού βάρους 1 κιλού και 983 γραμμαρίων, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου.

Ετήσιος χορός Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"

Ανακοίνωση Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Τον ετήσιο χορό του συλλόγου μας διοργανώνουμε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, στο κοσμικό κέντρο διασκέδασης "Θέατρο" και ώρα έναρξης 20.30.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Αντώνη Παρασκευόπουλου

Ανακοίνωση Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
"Το περιφερειακό τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς συλλυπείται θερμά την κ. Αναστασία Κουτζάκη, μέλος του Δ.Σ. Ε.Ε.Σ. Κιλκίς, για την εκδημία του πεθερού της, Αντώνη Παρασκευόπουλου."

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς, (14/1/2020)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Το Προπονητικό Camp της ΠΑΕ ΠΑΟΚ 
Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του Αλέξανδρου Κιλκίς το καθιερωμένο Προπονητικό Camp της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Επέστρεψαν στο Κιλκίς με γεμάτες τις μπαταρίες οι Συνταξιούχοι Δημόσιοι Υπάλληλοι...

Δελτίο τύπου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς
Ένα διήμερο ξεγνοιασιάς και ανάπαυσης στις 16 και 17/11/2019 περάσαμε οι Συνταξιούχοι Δημόσιοι Υπάλληλοι του Νομού Κιλκίς, επισκεπτόμενοι την Αλεξανδρούπολη - το Δάσος της Δαδιάς - τις Φέρρες - την Κομοτηνή - το Φανάρι - το Πόρτο Λάγος και το λιμάνι της Καβάλας.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη για «Περιστατικά θανάτων αιτούντων άσυλο σε δομή φιλοξενίας του χωριού Σ.Σ. Μουριές του νομού Κιλκίς»

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Ερώτηση προς τους Υπουργούς:
Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο
Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη
"Πριν από λίγες μέρες, ο Βουλευτής Νομού Κιλκίς, κ. Φραγγίδης Γεώργιος, πραγματοποίησε επίσκεψη, με αφορμή το θάνατο δύο νέων ανθρώπων, που διέμεναν σε ξενοδοχείο που λειτουργεί ως χώρος φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στο χωριό Σ.Σ. Μουριές Κιλκίς, όπου σύμφωνα με πληροφορίες φιλοξενούνται 276 άτομα, εκ των οποίων τα 116 είναι παιδιά έως 12 ετών. 

Στην έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Την υπέροχη έκθεση " τσίκι τσίκι" του Αλέξη Ακριθάκη, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα επισκέφθηκαν τα μέλη και οι φίλοι της Τέχνης την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020. Τα όσα είδαμε ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Τα έργα με την απίστευτη ομορφιά τους παρόντα, τα τσίκι-τσίκι καθηλωτικά, και μια εξαιρετική ξεναγός να μας αποκαλύπτει βήμα βήμα τα μυστικά της τέχνης του Αλέξη Ακριθάκη. 

(Video) Το θεατρικό τμήμα και το τμήμα εκμάθησης τραγουδιού του "Πόλις" κόβουν την πίτα τους


Το θεατρικό τμήμα και το τμήμα εκμάθησης τραγουδιού του "Πόλις" κόβουν την πίτα τους στο Κιλκίς, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020.