Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Τιμήθηκε η μνήμη του ήρωα συνταγματάρχη Αντωνίου Καμπάνη

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Καμπάνης νομού Κιλκίς
Ευχαριστούμε πολύ όλους, όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την 104η επέτειο μνήμης  από τον θάνατο του ήρωα συνταγματάρχη Αντωνίου Καμπάνη. 

Δεύτερη θέση για τις Γυναίκες του Κιλκισιακού

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού 
Στο πρώτο τουρνουά Γυναικείου Ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε στην όμορφη πόλη της Καστοριάς έλαβε μέρος η Γυναικεία Ομάδα του Κιλκισιακού το σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου.

Η Άννα Τσομπάνη δικαίωσε και πάλι τις προσδοκίες μας


Γράφει ο Χρήστος Α. Κατσαρός*
Για ακόμα μια φορά η Άννα Τσομπάνη δικαίωσε τις προσδοκίες μας και επιβεβαίωσε ότι ήρθε για να μείνει. Το φαινόμενο Άννα Τσομπάνη, ως αναμφισβήτητο φαβορί στο άθλημα του kick boxing, χτύπησε και πάλι διαπρέποντας στο Open Championship Summer Edition III, που διεξήχθη στην Ηλεία την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, αφού έβγαλε knock out την αντίπαλο της, Κατερίνα Ζέζα, ήδη από τον πρώτο γύρο. 

Επιστροφή του Σκηνώματος της Αγίας Ελένης στη Βενετία από την Ellinair

Δελτίο τύπου Ομίλου Μουζενίδη
Την Παρασκευή 16 Ιουνίου αεροσκάφος της Ellinair επέστρεψε πίσω στη Βενετία το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης, ολοκληρώνοντας έτσι το ιδιαίτερα απαιτητικό έργο που είχε αναλάβει πριν ένα μήνα, μεταφέροντας στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ύστερα από 1700 χρόνια, το Σκήνωμα της Αγίας Ελένης και συνδέοντας τον Όμιλο Μουζενίδη με ένα μοναδικό σε σπουδαιότητα γεγονός για τη χριστιανοσύνη. 

Kinesis Gym Kilkis: Enjoy Summer With Us

Δελτίο τύπου Kinesis Gym Kilkis 
Το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά και το μόνιμο άγχος όλων μας είναι τα περιττά κιλά και το πώς θα εμφανιστούμε στην παραλία. Μην αγχώνεστε είμαστε εδώ όλο το καλοκαίρι με πολλά καθημερινά ομαδικά προγράμματα για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Κιλκίς: Ολοκληρώθηκαν οι «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ» για τους μαθητές –τριες Δημοτικών Σχολείων

Δελτίο τύπου Γραφείου  Φυσικής Αγωγής Κιλκίς
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ» που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Ν. Κιλκίς (Ο.Ε.Σ.Α.Δ) της Φυσικής Αγωγής Κιλκίς για τους μαθητές –τριες Δημοτικών Σχολείων. 

«Η Λίμνη των Κύκνων» από τα Τμήματα Μπαλέτου της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς - Video


Τα Τμήματα Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς παρουσίασαν την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, στις 7μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, το κλασικό αριστούργημα "Η Λίμνη των Κύκνων". 

Αποσύρθηκε από τον ΕΦΕΤ ταχίνι με σαλμονέλλα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη στα σύνορα ενός προϊόντος ταχινιού, ελληνικής προέλευσης, επειδή ανιχνεύτηκε σε αυτό η παρουσία salmonella spp.

Ολοκληρώθηκε η έκθεση ζωγραφικής "η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών"

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 17 Ιουνίου, η εκπαιδευτικού χαρακτήρα, έκθεση ζωγραφικής, με θέμα "η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών", που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», στο εμπορικό κέντρο "Mediterranean Cosmos", στη Θεσσαλονίκη.

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τους θερινούς μήνες

Την προσοχή των πολιτών για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς εφιστά η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς μέσω του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

Παιονία: Ανείσπρακτες κλήσεις ξένων οδηγών 1.000.000 ευρώ

Επιστολή Χρ. Γκουντενούδη προς Τόσκα, Σκουρλέτη και Σπίρτζη
"Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, 
Επανερχόμαστε σε ένα θέμα το οποίο εκκρεμεί εδώ και χρόνια και αφορά τα ανείσπρακτα πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων αλλοδαπών υπηκόων και κατοίκων ξένων χωρών.

Έγκριση για την ένταξη της Εγκατάστασης Βιολογικού Καθαρισμού Γουμένισσας στο ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε η προτεινόμενη πράξη που αφορά την κατασκευή Συλλεκτήριου αγωγού ακαθάρτων, επέκταση εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμού Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας.

Αλέξανδρος Κιλκίς: Εκμάθηση κολύμβησης σε μαθητές Γ΄ και Δ΄ Τάξης Δημοτικού


Η εκμάθηση της κολύμβησης στους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων Κιλκίς στο πλαίσιο του Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, στο Κολυμβητήριο του Αθλητικού Κέντρου Αλέξανδρος Κιλκίς.

Σε αρχαία Πύδνα και Αλεξάνδρεια ο Δρομείς Υγείας Κιλκίς

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
H Iερά Μητρόπολις Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργάνωσαν για 3η χρονιά τον αγώνα δρόμου 9.700μ με την επωνυμία «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου». 

Ευρωπός: Τίμησαν τη μνήμη των σφαγιασθέντων στις Αλησμόνητες Πατρίδες τους

Δελτίο τύπου Εταιρείας Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού
Υπογράφει ο Απόστολος Καραγιαννόπουλος 
Οι Ευρωπαίοι (μαζί με τους απανταχού ανά την Ελλάδα Φουλατζικιώτες), με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στον Ευρωπό, τίμησαν τη μνήμη των σφαγιασθέντων και σκοτωθέντων από τους Τούρκους προγόνων τους στις Αλησμόνητες Πατρίδες τους το Φούλατζικ της Μ.Ασίας και την Τσαντώ της Ανατολικής Θράκης καθώς και όλων αυτών που έχασαν τη ζωή τους μη αντέχοντας τις κακουχίες της προσφυγιάς αλλά και όσων πέθαναν και θάφτηκαν στη νέα τους πατρίδα χωρίς ποτέ να ξαναδούν την αγαπημένη τους γη.

Όχι στη διάλυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Υπογράφει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών
Θεωρούμε αντιεκπαιδευτική και απαράδεκτη από κάθε άποψη την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την άκρως εκβιαστική και περιοριστική εγγραφή των
μαθητών στα ΕΠΑ.Λ.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς σε ημερίδα με τίτλο «Τέχνη και Τεχνική στη μοναξιά της διαφορετικότητας σε ένα σχολείο για όλους»

Δελτίο τύπου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Κιλκίς
Tην Τετάρτη 16 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο 77ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ημερίδα με τίτλο «Τέχνη και Τεχνική στη μοναξιά της διαφορετικότητας σε ένα σχολείο για όλους», που διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής κ. Μαρίνα Πατσίδου-Ηλιάδου. 

Δημοκρατική Συμπαράταξη Κιλκίς: Προσυνεδριακή εκδήλωση και επίσκεψη στελεχών στην βιομηχανία ΕΛΒΙΑΛ

Δελτίο τύπου  Δημοκρατικής Συμπαράταξης 
Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απαρτιζόμενο από τον Γιάννη Μανιάτη πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης(ΠΑ.ΣΟ.Κ) του Ν. Αργολίδας, τον Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς Σταμάτη Παπουλίδη ,τον πρώην Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ και μέλος της Κ.Π.Ε Γιώργο Φραγγίδη, την Μαρία Μιχαηλίδου Υπεύθυνη Τομέα Γυναικών, Πολιτισμού και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ΕLVIAL στον Αγ. Παντελεήμων Κιλκίς, μία πλήρως καθετοποιημένη και τεχνολογικά προηγμένη βιομηχανία παραγωγής και επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου που ξεπερνά σήμερα τους 170 εργαζόμενους. 

Εύκολα διαχειρίσιμα από καλά προετοιμασμένους μαθητές τα θέματα στα Μαθηματικά και στην Ιστορία Γενικής Παιδείας

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο"
Τα θέματα στην Ιστορία Γενικής Παιδείας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της εξεταστέας ύλης. Είναι σαφώς διατυπωμένα και στις δύο ομάδες .Συγκεκριμένα, η δεύτερη ομάδα απαιτούσε καλή αφομοίωση της ύλης, ώστε οι μαθητές χρησιμοποιώντας την κριτική τους ικανότητα να συνδυάσουν εύστοχα τα ιστορικά παραθέματα και να δώσουν ολοκληρωμένες απαντήσεις. 

Ο Άθλος Κιλκίς στο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Π.Τ.).

Δελτίο τύπου Άθλου Κιλκίς
Στις 11/6/2017 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο κλειστό στάδιο της Πολίχνης Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Π.Τ.). 

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Η Τόλμη Κιλκίς σε φιλικούς αγώνες Taekwondo στο κλειστό γυμναστήριο Σταυρούπολης

Δελτίο τύπου "Τόλμης" Κιλκίς
Φιλικοί αγώνες Taekwondo παμπαίδων-πανκορασίδων γεν.2008, 2009, 2010, 2011, 2012 και παίδων-κορασίδων γεν. 2005,2006,2007 διεξήχθησαν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 στο κλειστό γυμναστήριο Σταυρούπολης. 

Καρκίνος του δέρματος - πρόληψη και αντιμετώπιση

Γράφει ο Αντώνιος Ευαγγέλου*
Χειρουργός
Υπολογίζεται ότι 4 στους 5 ανθρώπους με ανοιχτό χρώμα δέρματος που ζουν σε περιοχές με υψηλή ηλιοφάνεια θα αναπτύξουν τουλάχιστον έναν δερματικό καρκίνο κατά τη διάρκεια της ζωής τους.