Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Συλλυπητήρια επιστολή για το θάνατο του Δημήτρη Ταταρίδη


Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας - Δυνάμεις στο Δημόσιο που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. 
Αποχαιρετούμε τον συνάδελφο, Δημήτρη Ταταρίδη, με βαθιά θλίψη αλλά και αγαλλίαση, γιατί ενώ δεν ζει πια ανάμεσα μας, αγωνίστηκε για να νικήσει η πραγματική ζωή, η ζωή με δικαιώματα, η ζωή με αξιοπρέπεια.

«Για όσους έφυγαν νωρίς»

Του Κώστα Κιλτίδη
Αλλόκοτοι καιροί, πόλεμος σε ειρήνη με πανδημία κορωνοϊού. Με την επιστροφή μου στον πολιτικό στίβο του Κιλκίς, γρήγορα διέγνωσα ότι πολλά η κρίση τα άλλαξε, ανθρώπους και καταστάσεις. Ιδίως όμως η απουσία μιας γενιάς του πόνου και της δημιουργίας έφυγε, όπως και η φυγή των νέων που αναζητούν. 
Σχέσεις ζωής και βιώματα με δένουν με τον νομό και τους ανθρώπους του, που γίνονται φορτίο βαρύ και πένθιμο σχεδόν 3 μήνες τώρα. 

Θέσεις εργασίας στο Κιλκίς (13/1/2021)


ALUMIL - Κιλκίς
FGS SECURITY - Κιλκίς
BELPLAST - Κιλκίς
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ - Πολύκαστρο
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΒΕΕ - Κιλκίς
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΒΕΕ - Κιλκίς
Randstad Hellas  - Κιλκίς

ΑΣΕΠ: Πρόσκληση υποβολής δικαιολογητικών για την προκήρυξη 4Κ/2020


Προκειμένου να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και διοριστέων για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, δύο χιλιάδων εννιακοσίων εννέα (2.909) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της Χώρας (Υπουργείο Εσωτερικών), σύμφωνα με την προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π. 4Κ/2020 (ΦΕΚ 15/18.05.2020, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.), το Α.Σ.Ε.Π. καλεί τους υποψήφιους που περιλαμβάνονται στους πίνακες της παρούσας ανακοίνωσης, οι οποίοι προηγούνται με βάση τη συνολική τους βαθμολογία, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στην ηλεκτρονική τους αίτηση στοιχεία, να αποστείλουν με συστημένη επιστολή στο Α.Σ.Ε.Π., στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 6 μόνιμες θέσεις σε ΕΛΣΤΑΤ και ΕΚΑΠΤΥ Α.Ε.


Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 5Ε/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 48/31-12-2020/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση έξι (6) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (Ε.Κ.Α.Π.Τ.Υ.) Α.Ε. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έξι (6) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28), όπως ισχύει.

Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Νέας Μηχανιώνας


Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Νέας Μηχανιώνας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021.

Τέσσερις νέες ψηφιακές υπηρεσίες έθεσε σε εφαρμογή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Τέσσερις νέες ψηφιακές υπηρεσίες έθεσε σε εφαρμογή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της, που προωθεί η διοίκηση της Περιφέρειας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 13/1/2021, 7:16 μ.μ.


Εξιχνίαση κλοπής 
Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών και ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Σεπτέμβριο του 2020, προσέγγισαν ηλικιωμένη ημεδαπή σε περιοχή της Ημαθίας και με την μέθοδο του εναγκαλισμού, η μία από τις γυναίκες αφαίρεσε από την ηλικιωμένη μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό της, αξίας 1.000 ευρώ σύμφωνα με την παθούσα.

Κορωνοϊός (13/1/2021): 671 νέα κρούσματα (5 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 25 θάνατοι


Σήμερα ανακοινώνουμε 671 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146688, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5673 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44562 (30.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δήμος Κιλκίς: Πυροπροστασία από το ‘’Φιλόδημο ΙΙ’’ σε 75 σχολικές μονάδες


Την έγκαιρη προετοιμασία του Δήμου Κιλκίς αναφορικά με τη θωράκιση όλων των σχολικών του μονάδων με συστήματα πυροπροστασίας αντάμειψε το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Δήμος Κιλκίς χρηματοδοτείται με 269.080 ευρώ από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ’" για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε εβδομήντα πέντε σχολεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) που λειτουργούν στα διοικητικά του όρια.

Ντέρμπι ουσίας και γοήτρου στην Τούμπα


Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ως τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Βρισκόμαστε στα μισά της κανονικής περιόδου και οι «Ερυθρόλευκοι» έχουν χτίσει μια διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Αρη, ενώ ο «Δικέφαλος» δεν διανύει το καλύτερο φεγγάρι του. Την Τετάρτη (13/1, 19:30) ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έρχονται αντιμέτωποι στο γήπεδο της Τούμπας και οι Πειραιώτες προσφέρονται σε αποδόσεις φαβορί απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που με νίκη θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

(Video) Τι λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

 
Τι λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, μιλά στη Gnomiwebtv, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021.

Συνέντευξη Γ. Φραγγίδη, στη "Φωνή της Ελλάδας"

Σημεία συνέντευξης Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή νομού Κιλκίς, στη Φωνή της Ελλάδας και το δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα
Όπλο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αναγκαία όμως και τα προληπτικά μέτρα
Σαφώς και το εμβόλιο είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο στη φαρέτρα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Δεν είναι όμως ο μοναδικός τρόπος. Μέχρι που να εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που υπολογίζεται ότι πρέπει να είναι πάνω από 60%-70% ώστε να έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι υπάρχει πλέον μια ανοσία «της αγέλης», όπως ονομαζόταν παλιά, χρειάζεται να ισχύουν όλα τα προληπτικά μέτρα που γνωρίζουμε μέχρι τώρα και που δυστυχώς πολλές φορές δεν εφαρμόζονται όπως πρέπει. 

Αιτήσεις για το πρόγραμμα βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας


Στα πλαίσια του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2021, σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η κατάθεση δικαιολογητικών για τις δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (αντικατάσταση κυψελών) και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (μετακινήσεις μελισσοσμηνών).