Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Η Κέλλυ, ο χορός reggaeton και το Yoga Pilates House Kilkis

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, στις 6 το απόγευμα θα ειναι στο Yoga Pilates House Kilkis, η Κέλλυ να μας μάθει να χορεύουμε reggaeton.
Κόστος συμμετοχής 5€.
Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2341771719, 6932 753921 και στη ρεσεψιόν του γυμναστηρίου!


Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Αγροτική Επαγγελματική Διέξοδος με Θησαυρούς της Ελληνικής Γης»

Στα πλαίσια της Δια βίου Μάθησης, αλλά και της αύξησης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας εν μέσω κρίσης, τα οποία πρεσβεύει και υπηρετεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εταιρία Συμβούλων ErgoQ και τηνΥδρογεωτεχνική, Ημερίδα με θέμα την «Αγροτική Επαγγελματική Διέξοδο με Θησαυρούς της Ελληνικής Γης».

Συνδρομή Εθελοντικών Ομάδων στην προσπάθεια διάσωσης των προσφύγων

Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναλογιζόμενη τις τραγικές στιγμές που βιώνει η κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου αναφορικά με το ανθρωπιστικό ζήτημα της διάσωσης και διαχείρισης των προσφυγικών ροών, ανέλαβε πρωτοβουλία, έπειτα από προφορικά και έγγραφα αιτήματα τοπικών εθελοντικών ομάδων, ώστε οι ομάδες αυτές να συνδράμουν σε επιχειρησιακό επίπεδο στην όλη προσπάθεια.

Γνωριμία με την Φάβα, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι

Γράφει ο  Βασίλης Ιωαννίδης
Γεωπόνος
Το γεγονός είναι ότι τους καιρούς τους κάνανε δύσκολους αυτοί που χειρίστηκαν και χειρίζονται το μέλλον των παιδιών μας. Και επειδή ένα βασικό συνθετικό της καθημερινότητας μας βρίσκεται και στο τραπέζι της κουζίνας, καλό θα ήταν να συνοδεύσουμε την Φάβα που μόνο αυτή πλέον μπορούμε να φάμε (στην αρχαία Ελλάδα ήταν το φαγητό των φτωχών), με πληροφορίες για το πώς έφτασε στην σύγχρονη Ελλάδα αυτή η τροφή με την μακρά ιστορία.

"Σας ευχαριστούμε θερμά και στεκόμαστε δίπλα σας"

Υπογράφει η οικογένεια Δημήτρη Γιαννουλάκου
"Η Οικογένεια Δημητρίου Γιαννουλάκου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Κο Καρανικόλα Ανέστη, όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της πτέρυγας, καθώς επίσης και τους φυσιοθεραπευτές του τμήματος, διότι ύστερα από μια επιτυχημένη εγχείρηση αντικατάστασης της άρθρωσης λόγω ενός σοβαρού κατάγματος επέστρεψε και πάλι στο σπίτι μας, για τη συνέχεια της ανάρρωσης της, ύστερα από δύο εβδομάδες νοσηλείας, η αγαπημένη μας 85χρονη γιαγιά.

Eπανασύσταση της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την επανασύσταση της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.

Ενημερωτική εκδήλωση για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων

Η νέα πολιτική προώθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω των προγραμμάτων προώθησης των γεωργικών προϊόντων που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από 1/12/2015 σκοπεύει να βοηθήσει τους επαγγελματίες του γεωργικού τομέα να εισέλθουν στις διεθνείς αγορές ή να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους σ΄ αυτές, καθώς και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων καταναλωτών όσον αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Ευρωπαίοι αγρότες.

"Να σταματήσει τώρα το κάψιμο των καλαμιών"

Δελτίο τύπου Αυτοδιοικητικής Κίνησης«Οικολογία-Αλληλεγγύη»
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ανεξέλεγκτη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών δημιουργεί προβλήματα. Χτες, όμως, το νέφος από τη Χαλάστρα έως τα Κουφάλια προκάλεσε ασφυξία στη Δυτική Θεσσαλονίκη και ενδέχεται να προκάλεσε και θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, κοντά στη Χαλάστρα, λόγω της χαμηλής ορατότητας .

Δίκτυο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας δημιουργεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δίκτυο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συντονιστή το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΚΜ, που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, δημιουργεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Internet

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο στοχευμένων πολύμηνων ερευνών, συμμετέχοντας σε παγκόσμια επιχείρηση για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, ταυτοποίησε την εμπλοκή και σχημάτισε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 36 και 21 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Πληρωνόταν για να "πειράζει" μετρητές της ΔΕΗ, αλλά...

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, πρωινές ώρες της 11-11-2015, συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Κιλκισιώτες αστυνομικοί τσάκωσαν στη Θεσσαλονίκη 39χρονο για χασίσι

Συνελήφθη προχθές (11-11-2015) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 39χρονος ημεδαπός διότι σε έρευνα που έγινε στην οικία του, διαπιστώθηκε να αποκρύπτει 4 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 152 γραμμάρια κάνναβης, καθώς και ένα τσιγάρο κάνναβης βάρους 2 γραμμαρίων.

Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Το νέο μισθολόγιο θα επιφέρει μείωση των τελικών αποδοχών όλων των δημοσίων υπαλλήλων συνολικά κατά 2,8 δισ. ευρώ, καθώς καταργούνται 100 από τα 104 υφιστάμενα επιδόματα. 

Άλλαξε ριζικά το τοπίο των διαγωνιστικών διαδικασιών προμηθειών Δημοσίου

Η εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.) άλλαξε ριζικά το τοπίο των διαγωνιστικών διαδικασιών Προμηθειών Δημοσίου, οι οποίες πραγματοποιούνται πλέον μέσω μιας νέας, αλλά σχετικά πολύπλοκης, διαδικασίας. Η πολυπλοκότητα της νέας Ηλεκτρονικής Διαδικασίας δημιουργεί την ανάγκη για συμβουλευτική υποστήριξη.

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των κειμηλίων της Μητρόπολης Κιλκίς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσημη καταγραφή των εκκλησιαστικών κειμηλίων που φυλάσσονται στο κειμηλιοφυλάκιο της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ.

Ενημερώσεις Διδασκόντων στις Σχολικές Μονάδες για τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων σχολικού έτους 2015 - 2016

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς διά του Γραφείου Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων και του ΚΕ.ΣΥ.Π., μετά την αποστολή της εγκυκλίου και με βάση αυτή για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Σταδιοδρομίας, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, eTwinning και ERASMUS+) για το σχολικό έτος 2015 - 2016 του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Αριθ. Πρωτ. 178852/ΓΔ4/06-11-2015/ ΥΠ.Π.Ε.Θ./Γενική Διεύθυνση Σπουδών):

Θέση εργασίας στο Πολύκαστρο (13-11-2015)

Η Doppler S.A., η ελληνική βιομηχανία ανελκυστήρων, κυλιόμενων σκαλών, parking lifts και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ζητά άτομο για τη θέση Sales Executive (Πολωνία).
Δείτε ΕΔΩ.

"Κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου"

Γράφει ο Παναγιώτης Μαυρογενίδης*
Η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους καθώς είναι μια συνηθισμένη πάθηση κυρίως στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης και είναι συχνή αιτία πόνου στα κάτω άκρα. Οι περισσότερες κήλες δίσκου προκύπτουν ως αποτέλεσμα απότομου stress, λόγω ατυχήματος αλλά επίσης μπορεί να δημιουργηθούν σταδιακά όσο μεγαλώνουμε.