Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε τον επισκέπτη ασθενή στο προαύλιο του Νοσοκομείου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς
Στους χώρους του Νοσοκομείου Κιλκίς, αγέλες αδέσποτων σκύλων επιτίθενται σχεδόν καθημερινά σε πολίτες, ασθενείς και στο προσωπικό.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (22/10/2019)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς 
Νικηφόρο ξεκίνημα για την Κ14
Στο AUTECO FAIR PLAY CUP που διοργανώνουν τα Planet FC λαμβάνει μέρος φέτος το τμήμα "Μίλαν" του Αλέξανδρου Κιλκίς, και την Κυριακή έδωσε το πρώτο της παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΝΕ στην κατηγορία Κ14 επικρατώντας εύκολα με 5-0!

Ο Άθλος Κιλκίς στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Taekwondo WT

Δελτίο τύπου Άθλου Κιλκίς
Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Taekwondo WT πραγματοποιήθηκε στην Marina D’Or στην Ισπανία στις 1 έως 3 Οκτωβρίου 2019.

Ένας Ουκρανός μετανάστης οικείος της πίστεως

Εκ του ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γουμενίσσης Πολυκάστρου και Αξιουπόλεως κ.κ. Δημητρίου
Παρ᾽ όλη την έξαρση των ανθρωπίνων σε επισκιάσεις προς την θέα του αληθινού Μυστηρίου, ποτέ δεν σταματά η Χάρη του Θεού να προχέεται στην Εκκλησία. Μας χαρίζει αφορμές πνευματικής χαράς και τροφοδοτεί την πιστότητά μας στην ώριμη και θεοπαράδεκτη εκκλησιαστική αναφορά. 

«Η συνείδηση είναι ο στόχος…»

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Κρεσέντο ρατσιστικών, ξενοφοβικών λογυδρίων έχουμε το τελευταίο διάστημα στην Πιερία με αφορμή την εγκατάσταση προσφύγων - μεταναστών.
Βλέπουμε κείμενα στο διαδίκτυο που είναι στην κρίση του καθενός να παρουσιάζον τους πρόσφυγες και μετανάστες σαν «εισβολείς» που ήρθαν να «εποικήσουν» την Ελλάδα, να «βεβηλώσουν» εκκλησίες, νεκροταφεία, να «σκοτώσουν», να «βιάσουν», να «κακοποιήσουν» γέροντες, μικρά παιδιά.

Η ταινία “50 φορές Άνοιξη” στο σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ


Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το αγαπημένο σας σημείο πολιτιστικής αναφοράς στην πόλη, σας παρουσιάζει την αναζωογονητική, διασκεδαστική και ρομαντική κομεντί “50 φορές Άνοιξη” την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 8.00 το βράδυ στην ΤΕΧΝΗ.

Επίσκεψη Τάσου Βασιλακάκη στο ΓΕΛ Ευρωπού και στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης

Δελτίο τύπου «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παιονίας
Επίσκεψη στο ΓΕΛ Ευρωπού και στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τάσος Βασιλακάκης, για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των μαθητών των δύο σχολείων και τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματά τους.

Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων στα ολοήμερα νηπιαγωγεία


Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέρμνας
Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Για την ασφαλή σίτιση των μαθητών των ολοήμερων νηπιαγωγείων του νομού μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:
Προμηθευόμαστε πρώτες ύλες καλής ποιότητας και ασφαλείς και προσέχουμε ιδιαίτερα τα τρόφιμα που αλλοιώνονται εύκολα (γάλα, τυρί, γιαούρτι κτλ)

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (22/10/2019)

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού της Γουμένισσας 
Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο δημαρχείο του δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ» ύψους 2.535.690,62 ευρώ, μεταξύ του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη του προέδρου της ΔΕΥΑΠ Χρήστου Καραθόδωρου και του αντιπροέδρου της αναδόχου εταιρείας «Θαλής Περιβαλλοντικέ Υπηρεσίες ΑΕ» Γεωργίου Παπαζήση. 

Κιλκισιώτες αστυνομικοί τσάκωσαν στη Θεσσαλονίκη, 44χρονη για καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (21 Οκτωβρίου 2019) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 44χρονη ημεδαπή, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί μαζί με 51χρονο ημεδαπό κοντά στην οικία τους 2 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Σε έρευνα της οικίας και της αποθήκης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 142,4 γραμμάρια κάνναβης.

Συνελήφθη 34χρονος στο Κιλκίς για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών

Συνελήφθη σήμερα (22 Οκτωβρίου 2019) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, 34χρονος αλλοδαπός για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς: Παιχνίδια του χθες στο Πολύκαστρο

Μια μεγάλη παιδική χαρά έστησε στην Κεντρική Πλατεία Πολυκάστρου, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς-Παράρτημα Πολυκάστρου. Η εκδήλωση «Παί-Ζουμε όπως παλιά» συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μικρών, αλλά και μεγάλων και τα παραδοσιακά παιχνίδια του χθες, με την απλότητα και την αμεσότητά τους, γέμισαν χαμόγελο και χαρά παιδιά και εφήβους.

Βιωματικά σεμινάρια γονέων στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς



Στα πλαίσια δράσεων του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θέλοντας να καλύψει τον τομέα συμβουλευτικής των γονέων, αλλά και να ενισχύσει τον ιδιαίτερα δύσκολο γονεϊκό ρόλο, θα οργανώσει βιωματικά σεμινάρια με θέμα: "Παιδική Επιθετικότητα, Ενίσχυση Θετικής Συμπεριφοράς και ο Ρόλος της Οικογένειας." Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε γονείς παιδιών νηπιακής (4-5 ετών) και σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) και θα εφαρμοστεί από τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τα μέλη του Δικτύου με ψυχοκοινωνική ειδίκευση.

Κίνημα Αλλαγής: Ιδεολογία, Πολιτική και Ταυτότητα

Του Χάρη Καστανίδη
«Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο πολιτικός φορέας του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Δυσκολεύομαι, ωστόσο, να αναγνωρίσω στον εκφωνούμενο από τα ηγετικά του κλιμάκια δημόσιο λόγο και στη συναφή πρακτική τους τα στοιχεία της ιδεολογικοπολιτικής ταυτότητας ενός τέτοιου φορέα.

BREXIT: Πως μας επηρεάζει;


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε το φαινόμενο της πεταλούδας. Λέγεται ότι "αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα". Δηλαδή ένα ελάχιστο και ασήμαντο γεγονός μπορεί να επιφέρει ολοκληρωτική καταστροφή. Στην περίπτωση όμως του Ηνωμένου Βασιλείου τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, καθώς δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να τη συγκρίνεις με το συμπαθές έντομο, αλλά μάλλον με τον τυφώνα ιδιαίτερα σε περίπτωση εξόδου χωρίς συμφωνία.

Τα νέα της Κοινότητας Αξιούπολης (22/10/2019)

Δελτίο τύπου Κοινότητας Αξιούπολης 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στην Αξιούπολη η απελευθέρωση της πόλης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του αρχιερατικού συλλείτουργου έγινε δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πολυκάστρου Γουμενίσσης και Αξιουπόλεως κ.κ. Δημητρίου και του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. κ. Ανδρέα. 

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Ανακοίνωση Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς
Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών ότι την Σάββατο 26 Οκτωβρίου τ.ε εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς και το Πανηγύρι θα τελεσθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Taekwondo WT Η Τόλμη Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς 
Με δυο αθλητές συμμετείχε ο Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Taekwondo WT προηγούμενο μήνα στην περιοχή Marina D’Or στην Ισπανία στις κατηγορίες Cadet (παίδων), και Junior  εφήβων). Αυτή η κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη γίνεται μια φορά τον χρόνο.

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τα οξυμένα προβλήματα στην Εκπαίδευση νομού Κιλκίς.

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών 
Οι απανωτές κινητοποιήσεις και καταλήψεις των μαθητών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής, έρχονται να καταδείξουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υποβαθμίζει περεταίρω την Δημόσια Εκπαίδευση.

ΠΑΜΕ Κιλκίς: Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα - Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς
Μετά τις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, μετά από το συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη κλιμακώνουμε με νέο συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη και συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης, στο Κιλκίς, στις 6.30 μ.μ. 

(Video) Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019


Παρακολουθούμε τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα της Συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2019.