Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Δεκαέξι (16) κιλά ηρωίνης και έντεκα (11) συλλήψεις σε υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης εισαγωγής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών

- Την υπόθεση χειρίστηκε η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής
- Οι συλλήψεις και οι κατασχέσεις των ναρκωτικών πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης
- Τις αστυνομικές επιχειρήσεις συνέδραμαν Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, Ομάδα αστυνομικών σκύλων - ανιχνευτών και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων
- Κατασχέθηκε επίσης πολυβόλο, οπλοπολυβόλο τέσσερα πιστόλια, περίστροφο, δέκα χειροβομβίδες κλπ οπλισμός
- Πολλά από τα κατασχεμένα εντοπίστηκαν θαμμένα σε οικόπεδο στο Κορωπί Αττικής, όπου είχε την «έδρα» της η εγκληματική οργάνωση
- Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του δικτύου εμπορίας των ναρκωτικών

Τι είναι η παχυσαρκία;


Του Κώστα Πουντζουκίδη*
Είναι η υπέρμετρη παθολογική αύξηση της ποσότητας του σωματικού λίπους στο ανθρώπινο σώμα και έχει συνέπεια την αύξηση του σωματικού βάρους.
Είναι αποτέλεσμα της αυξημένης θερμιδικής πρόσληψης σε συνδυασμό με μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση. 

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ προς δήμαρχο Θεσσαλονίκης: Γιατί δεν συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τους Ναζί κατακτητές.

Υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ) Κεντρικής Μακεδονίας
Προς Δήμαρχο- Δημ. Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
"Παραλάβαμε την πρόσκλησή σας για συμμετοχή στις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση της πόλης από τους Ναζί κατακτητές. 

Με θετικό πρόσημο η συνάντηση ΓΕΝΟΠ, Σωματείων μελών της, Σκουρλέτη, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Βουλευτών

Δελτίο τύπου ΓΕΝ.Ο.Π/Δ.Ε.Η - Κ.Η.Ε (ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ - ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ)
Αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για λιγνίτη, Δημόσια ΔΕΗ, ρύπους, στήριξη της περιοχής, αποτροπή της βίαιης αποβιομηχάνισης. 
Την ουσιαστικότητα και σπουδαιότητα των ζητημάτων:

Κιλκίς: Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων ηλικίας 28 και 27 ετών για κλοπή

Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 28 και 27 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. 

Τους τσάκωσαν για χασισοφυτεία στην Πέλλα

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας στο πλαίσιο της διαρκούς και οργανωμένης δράσης για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό φυτείας κάνναβης σε περιοχή της Πέλλας.

770 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των αγροτών για τη βασική ενίσχυση

Σήμερα ολοκληρώνεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016, ύψους περίπου 770.000.000 ευρώ σε 567.000 δικαιούχους, όπως έχει ανακοινωθεί, επιστρέφοντας στην ομαλή ροή του προγραμματισμού των πληρωμών. Οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει το κινητό τους τηλέφωνο στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016, θα λάβουν ειδοποίηση για την πληρωμή τους μέσω SMS.

Εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Απογραφή ζωικού κεφαλαίου για αιγοπροβατοτρόφους και χοιροτρόφους

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ ΚΙΛΚΙΣ σας ενημερώνει ότι όλοι οι κάτοχοι κωδικού ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΚΗΣ και ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΗΣ εκμετάλλευσης που δεν έχουν διακόψει με αίτηση τους τη λειτουργία της, ακόμα και αν δεν υπάρχει ζωικό κεφάλαιο, υποχρεούνται για τα κάτωθι:

«Όχι άλλη παρωδία διαλόγου! Συγκροτείστε, επιτέλους, το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας»

Δελτίο τύπου Νέας Δημοκρατίας
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή το αίτημα του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη για σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να εισηγηθεί πρόταση νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που γιορτάζεται στη χώρα μας την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου κάθε έτους, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής:

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την απόφαση του ΣτΕ ποιυ κήρυξε αντισυνταγματικό τον "νόμο Παπά"

Ανακοίνωση ΚΚΕ
Η απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει μεν έναν απαράδεκτο νόμο, δεν αντιμετωπίζει, όμως, το πρόβλημα της ενημέρωσης προς όφελος του λαού, της ανασφάλειας των εργαζομένων στα ΜΜΕ, της διαπλοκής, όπως δεν τα αντιμετώπιζε - αντίθετα τα όξυνε - και ο ίδιος ο νόμος της κυβέρνησης.

Τι λέει η Νέα Δημοκρατία για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον "νόμο Παπά"

Δελτίο τύπου Νέας Δημοκρατίας
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο “νόμος Παππά” αποτελεί ένα καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της xώρας. 

Εργασίες συντήρησης στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς

Εργασίες συντήρησης και συγκεκριμένα κλάδεμα και ανανέωση της κόμης δένδρων και θάμνων και στις δυο κατευθύνσεις της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την ερχόμενη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 και για διάστημα περίπου μιας εβδομάδας.

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς με χειροτονία Πρεσβυτέρου (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με πάνδημη τη συμμετοχή των Κιλκισιωτών εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτη στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλεως του Κιλκίς.

Η "τυφλή" δικαιοσύνη και το Κιλκίς


Αυτόπτης μάρτυς
Τόπος: Δικαστήρια Κιλκίς
Ευτυχώς που η δικαιοσύνη είναι "τυφλή" και δεν βλέπει τα χάλια μας. Στην Ελλάδα του 2016 και μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1981, σε αυτή την αίθουσα πραγματοποιούνται δίκες ! Έχει πάντως και τα καλά του το θέμα. Διότι πλέον δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσετε κάποιο ταξίδι στην Ουγκάντα ή το Μπαγκλαντές για να δείτε πως είναι ο τρίτος κόσμος από κοντά. Μια βόλτα από τα δικαστήρια του Κιλκίς αρκεί για να σας καλύψει πλήρως...