Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ζητείται παιδαγωγός από το Ράντσο Κιλκίς

Ζητείται παιδαγωγός από το Ράντσο Κιλκίς. Πληροφορίες Πατσιούρας Σωτήρης 6976993221.

Παγίδα θανάτου για τα παιδιά μας, αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Κιλκίς

Προς : Δημήτρη Σισμανίδη
Θέμα : ΠΑΓΙΔΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Απευθύνομαι σε εσάς ως το πλέον αρμόδιο πρόσωπο, καθότι μετά την προφορική ενημέρωση του προέδρου Αμάραντων, Παπαδόπουλου Χρήστου, αλλά και του τοπικού συμβούλου Σισμανίδη Ιωάννη, (από την προεκλογική ακόμα περίοδο).  Δεν έχει γίνει καμία κίνηση για την επίλυση των σοβαρότατων κινδύνων που κρύβει η κεντρική πλατεία του χωριού και οι γονείς δικαίως ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών.

Τένις: Αγώνες Βορρά - παίδων κορασίδων στο Κιλκίς

Το Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Βορρά - παίδων κορασίδων Κ10. Καλούνται όλοι οι φίλοι του τένις να επισκεφτούν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες στις εγκαταστάσεις του ομίλου αντισφαίρισης Κιλκίς στην περιοχή Σαλάτς. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν 10 π.μ μέχρι 9μ.μ

Χρονοδιάγραμμα αποζημιώσεων για ζημιές που προξενήθηκαν στην φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο το 2014 και το πρώτο δίμηνο του 2015

Ο ΕΛ.Γ.Α. για ζημιές που προξενήθηκαν στις καλλιέργειες όλης της χώρας από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής κατά το έτος 2014 και το Α΄ δίμηνο του 2015 έχει καταβάλει μέχρις τις 30/4 /2015 αποζημιώσεις ύψους 99,4 εκ.ευρώ.

19 του Μάη σήμερα και το μυαλό και η καρδιά γυρνούν στον Πόντο!

Του Δημήτρη Παυλακούδη*
Η μέρα τούτη είναι για όλους μας όσους έχουμε συλλογική μνήμη και κρίση μια ξεχωριστή μέρα. Η μέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Προστιά τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών στην έκθεση για υποψηφίους των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α)

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μ.Ε. Κίνητρο Κιλκίς
Για την αλλοίωση του ελληνικού περιβάλλοντος, που συντελείται σιωπηλά, ύπουλα με μόνο στόχο την τουριστική ανάπτυξη, ήταν το θέμα του μαθήματος ‘’Νεοελληνική Γλώσσα – Έκθεση’’ στο οποίο διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α).

97η Επέτειος της Ιστορικής Μνήμης του Σκρα

Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη της ημέρας, τιμήθηκε την Κυριακή 17 Μαΐου η 97η επέτειος της Μάχης του Σκρα στον ορεινό οικισμό της Παιονίας.
Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριου.

Νέα ρώτηση ΚΚΕ για τα προβλήματα εργαζόμενων στην βιομηχανία ΚΑΡΙΝΑ ΑΒΕΕ στην Νέα Σάντα Κιλκίς

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
"Επανερχόμαστε στην ερώτηση μας υπ’ αριθμ. 1702/14.04.2015, σχετικά με τα προβλήματα των εργαζομένων στην βιομηχανία πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων «ΚΑΡΙΝΑ ΑΒΕΕ» στην Νέα Σάντα της Π.Ε. Κιλκίς, η οποία παραμένει αναπάντητη από τον αρμόδιο υπουργό, μολονότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της και ενώ τα προβλήματα των εργαζομένων οξύνονται καθημερινά. 

Ελπιδοφόρα η παρουσία των μικρών του ΓΑΣ Κιλκίς στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ Α'

- Ξεχώρισαν Φωτιάδου, Αβράμογλου και Αρβανιτίδης 
Πολύ ελπιδοφόρα ήταν η παρουσία των αθλητών και αθλητριών του ΓΑΣ Κιλκίς στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α' που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου στο δημοτικό στάδιο των Γιαννιτσών με τη συμμετοχή των σωματείων από τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας-Κιλκίς, Πιερίας – Ημαθίας

"Η νύφη της Κούλουρης"

Δόθηκε με μεγάλη επιτυχία η παράσταση " Η νύφη της Κούλουρης" το νέο έργο που ανέβασε το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Παιονίας, το Σάββατο και την Κυριακή 16-17 Μαΐου στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης.

Και ο χορός των Ευρώ εις βάρος των μεταναστών καλά κρατεί…

Στις πολλές αναφορές της ομάδας διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης (www.idomeni.gr) πάνω στο θέμα των μεταναστών έρχεται να προστεθεί μια ακόμα, που μάλιστα αποκαλύπτει το μέγεθος της κερδοσκοπικής μηχανής που δημιουργήθηκε και συντηρείται εις βάρος των μεταναστών.

Συμμετοχή της της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Δελτίο τύπου Εκτελεστικής Επιτροπής Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε τη συμμετοχή της, στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2015 από τις 12:00 μ.μ. έως τη λήξη του πρωινού ωραρίου.

"Σχήμα λόγου η κατάργηση του Μνημονίου"

Πηγή: 902.gr
Δεν θα μπούμε στον κόπο να ανατρέξουμε και να θυμίσουμε πόσες φορές τα τελευταία χρόνια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρόεδρός του, με τον πλέον επίσημο τρόπο, έλεγαν ότι τα μνημόνια θα καταργηθούν «με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Γνώσεις, στάση και συμπεριφορά των Ελλήνων σχετικά με τα τρανς λιπαρά

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο των δράσεών του σε θέματα διατροφικής πολιτικής και της διαρκούς προσπάθειας για τη διασφάλιση των καταναλωτών με ασφαλέστερα και ποιοτικότερα τρόφιμα, διεξήγαγε μελέτη με στόχο την αξιολόγηση των γνώσεων, τάσεων και αντιλήψεων του Έλληνα καταναλωτή ως προς τα τρανς λιπαρά.

Κιλκίς: Ήθελαν να περάσουν λαθρομετανάστες από τα σύνορα, αλλά δεν πρόλαβαν

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις σε περιοχές του Κιλκίς, ένας 22χρονος και μία 17χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα.

“Μία σονάτα για 4 πόδια” σήμερα στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς

Την ξεχωριστή παράσταση της LAURA KIBEL & VERONICA GONZALEZ από την Ιταλία με τίτλο “Μία σονάτα για 4 πόδια” φιλοξενεί σήμερα 19 Μαίου στις 7 το απόγευμα το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς.

Ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Την Τετάρτη 13 Μαΐου πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του το συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό, ο οποίος μίλησε για το τελευταίο του βιβλίο “Σκηνές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο” στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς. Η συνάντηση αυτή οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις τρεις λέσχες ανάγνωσης του Νομού: Της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς και την λέσχη ανάγνωσης Αξιούπολης “Υπατία” του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας.

Τα Omorfa taxidia στα σύνορα… Οι άνθρωποι της Παιονίας βοηθούν !


Γράφει ο Πάνος Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Πάνος και Γιάννης Γεωργιάδης 
Η μαζική και βίαιη μετανάστευση των λαών στις ημέρες μας, έχει εξελιχθεί σε μια τεράστια «μπίζνα», στην οποία εμπλέκονται πολλοί, ταλαιπωρούνται αρκετοί και κερδίζουν ακόμη περισσότεροι…

1η θέση Πολυμένη και διακρίσεις ΑΙΑΝΤΑ στο «Απάν Σο Ρακανόπον»

Οι Ακρίτες Επταλόφου Κιλκίς και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς διοργάνωσαν τον 4ο αγώνα δρόμου «Απάν Σο Ρακανόπον» την Κυριακή 17 Μαΐου, έναν δύσκολο αγώνα 17000μ. ο οποίος προσελκύει δρομείς κάθε ηλικίας από όλη την Ελλάδα και γίνεται προς τιμήν των Ελλήνων του Πόντου που σφαγιάστηκαν.

"Μπάμπη Βασιλειάδη, σ' ευχαριστούμε"

Το Δ.Σ., το προσωπικό και οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης ευχαριστούν τον κ. Μπάμπη Βασιλειάδη για την ζεστή υποδοχή που μας επιφύλαξε την Παρασκευή 15 Μαΐου στον καταπράσινο αύλειο χώρου του «κτήματος των ευχών», το πλουσιοπάροχο γεύμα και την άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού του.

Τον Οκτώβριο το σεμινάριο για φαρμακευτικά - αρωματικά φυτά και αιθέρια έλαια

Μετά από τη διεξαγωγή ήδη εννέα κύκλων του σεμιναρίου, την επιτυχή διεκδίκηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ από αποφοίτους μας, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη ξεκινήσει επαγγελματικές δραστηριότητες με καλλιέργειες αρωματικών φυτών, δημιουργία αποστακτηρίων αιθερίων ελαίων κ.α., αλλά και από το αμείωτο ενδιαφέρον για το σεμινάριο, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για τον επόμενο κύκλο (10ος) έχουν ήδη αρχίσει .

Εκδήλωση – Μνημόσυνο για τους 52 εκτελεσθέντες από τους Ναζί στη περιοχή της Γουμένισσας

Δελτίο τύπου ΚΚΕ
Την Κυριακή 17 Μάη συγγενείς, συναγωνιστές, σύντροφοι και φίλοι τίμησαν τον αγώνα του λαού της περιοχής, μπροστά από το μνημείο των 52 εκτελεσθέντων από τους Ναζί κατακτητές και τους συνεργάτες τους. Το μνημείο βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Γιαννιτσών.

Συνεργασία Σισμανίδη με Τζιτζικώστα για το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα πραγματοποίησε την Τρίτη 12 Μαϊου ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης και είχαν μια γόνιμη συνεργασία για το ζήτημα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς.

Το χρονοδιάγραμμα επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Από διαρροές μέσα από το Υπουργείο Παιδείας στις αρχές τις εβδομάδας θα σταλούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και σε όλα τα σχολεία της χώρας η Υπουργική απόφαση και η διευκρινιστική εγκύκλιος που θα παρέχει όλες τις διευκρινίσεις και τις οδηγίες για την επιλογή των νέων Διευθυντών και Υποδιευθυντών των σχολείων (σ.σ. το νομοσχέδιο θα δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της κυβέρνησης λόγω του κατεπείγοντος).

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΑΥΓΗ ·Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις-Οριστική λύση και όχι παράταση της κρίσης·Σκουρλέτης- Στρατούλης:- Τέλος η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος·Γ. Κατρούγκαλος:-Ταχύτερη εξέλιξη με τη νέα αξιολόγηση
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Μέτρα 5 δις μόνο για αρχή-Οι πληροφορίες για το τεχνικό κείμενο της συμφωνίας!·Ασεβείς και αμετανόητοι οι Συριζαίοι-Οκτώ βουλευτές, ρίχνουν λάδι στη φωτιά (με ερώτησή τους), τασσόμενοι κατά της μεταφοράς και της υποδοχής του Αγίου Φωτός και των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους·Μάχη για να βρεθούν 2,3 δις για συντάξεις