Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Είπαν ότι αν μέθαγα θα ήμουν μέρος της παρέας


Επιτέλους, μια πολύ καλή ιδέα για το νομό Κιλκίς

Μια νέα ομάδα δημιουργήθηκε στο Facebook. Ο σκοπός του kilkis-bay είναι να συγκεντρώσει όλους τους κατοίκους εντός νομού Κιλκίς ώστε να δημοσιεύουν αντικείμενα που θέλουν να πουλήσουν ή να ενοικιάσουν χωρίς να χρειάζεται να τα καταχωρούν σε αγγελίες. Η ομάδα είναι μη κερδοσκοπική. Οι ενδιαφερόμενοι ευθύνονται για τις αγοραπωλησίες τους. Η ομάδα αποτελεί απλά ένα μέσο προώθησης μέσω διαδικτύου.
Αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείτε

Στον Τάφο της Παναγίας στα Ιεροσόλυμα!

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Γεωργιάδης
Στην Αγία Γεθσημανή που το όνομά της προέρχεται από τις Εβραϊκές λέξεις «Γαθ και Σχεμών» που σημαίνει ελαιοτριβείο, βρίσκεται ο Ιερότατος Τάφος της Παναγίας (γνωστός σαν Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα της Γεθσημανής) και αποτελεί για τους Ορθοδόξους το τρίτο κατά σειρά σπουδαιότητας προσκύνημα.

Χατζησάββας: Το Μνημόνιο είναι επείγον για τους τραπεζίτες και τις μαριονέτες τους



«Πορεία κάτω απ’το φως της Ευαγγελίστριας»

Ένα ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ της Μάρθας Παπαδοπούλου και του Δημήτρη Παυλακούδη στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκόπελο
Ο δρόμος όχι πολύ μακρύς, αλλά μισός ασφαλτοστρωμένος και κυρίως κακοτράχαλος. Ο ήλιος πύρωνε το σύμπαν γύρω μας και όμως, θυμάμαι πως όταν ανεβαίναμε έρχονταν αναπνοές αέρα ποτισμένες με λιβάνι που μας έσπρωχναν κάθε φορά που λέγαμε να τα παρατήσουμε.

Δείτε τα 53 νέα ονόματα, δημοτικών οδών στην επέκταση της πόλης του Κιλκίς

Την ονοματοδοσία 53 νέων οδών στην επέκταση της πόλης του Κιλκίς αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αποδεχόμενο σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ονομασίας και Μετονομασίας Συνοικιών, Οδών και Πλατειών του Δήμου Κιλκίς.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον στις ονοματοδοτήσεις των δημοτικών οδών παρουσιάζει η επιλογή προσώπων που συνέδεσαν το όνομα, τη δραστηριότητα και το έργο τους με τη σύγχρονη ιστορία του Κιλκίς. Οι οδοί που θα φέρουν τιμητικά το όνομά τους είναι:

Αιτήσεις για αναπληρωτές ή ωρομίσθιους σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής

Από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς καλούνται οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ όλων των ειδικοτήτων , με τον ισχύοντα κωδικό τους και προέκταση «.50», οι οποίοι επιθυμούν την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη, Διδασκαλία στο σπίτι και Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ) και έχουν τα τυπικά προσόντα, να υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων ΕΑΕ για το διδακτικό έτος 2015-2016.

"Καταργούν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων του Δημοσίου"

Υπογράφει η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 
"Η, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΙΜΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 57 ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΟ «ΒΗΜΑ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ»

Πολύκαστρο: Συνελήφθη 53χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με λεωφορείο

Συνελήφθη χθες (12-08-2015) τα ξημερώματα στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου, 53χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για άμεση συνέργεια σε παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Χαλκιδική: Σκοτώθηκε 31χρονος σε τροχαίο

Μεσημεριανές ώρες της 12-08-2015 στο 65,5 χλμ. της Επαρχιακής Οδού Νέων Μουδανίων – Συκιάς, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 49χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 31χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου.

Τρένο σκότωσε 77χρονο οδηγό

Μεσημεριανές ώρες της 12-08-2015 στη συμβολή της Δημοτικής οδού Κουλούρας - Διαβατού με την χιλιομετρική θέση 57.400 της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας, αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 77χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του οχήματος.

Εύζωνοι: Συνελήφθη 52χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού

Συνελήφθη χθες (12-08-2015) το βράδυ στη Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων στο Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα.

Ημαθία: 29χρονος ¨σάπισε" στο ξύλο 81χρονο περιπτερά για να τον ληστέψει

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ληστεία με άσκηση σωματικής βίας, σε βάρος ηλικιωμένου ιδιοκτήτη περιπτέρου, σε περιοχή της Ημαθίας.

Θεοτόκια 2015: Πολιτιστικό 3ήμερο στο Δροσάτο Κιλκίς

13 Αυγούστου 2015,
ποντιακή επιθεώρηση ''Μασχαλευτά και τσακευτά'' 9 το βράδυ
14 Αυγούστου 2015,
παραμονή του πανηγυριού μετά την περιφορά της εικόνας παρουσίαση χορευτικών και ακολουθεί ποντιακό γλέντι
15 Αυγούστου 2015,
Συναυλία απο το συγκρότημα ''πανταχού απών '' με πρόγραμμα έντεχνο ρεμπέτικο ελαφρολαικό 9 το βράδυ


Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στη Πλατεία Συντριβανιού στο Δροσάτο

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2015, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

Επιστρέφονται οι πινακίδες καθώς και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, επιστρέφονται από αύριο (12.08.2015) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Η ταινία "Πριν Τα Μεσάνυχτα” στον θερινό κινηματογράφο Κιλκίς

Και το καλοκαιράκι προχωρά με υπέροχο ελληνικό τοπίο και πλάνα σε ωραίες ταινίες!  Μια από αυτές είναι και η ταινία που σας προτείνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Ομάδα Εθελοντών για τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου στις 14 και 15 Αυγούστου 2015 με τίτλο  “Πριν Τα Μεσάνυχτα” Before Midnight του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με τους Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, Σίμους Ντέιβι Φιζπάτρικ.