Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Μαθητές του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, προβάλουν με εκπληκτικές μακέτες την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη! (Φωτογραφίες)

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Με πόσους τρόπους μπορεί να προβληθεί και να διαφημιστεί άραγε ένας τόπος; Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές ώστε να δείξουν ή να αποδείξουν τις γνώσεις και τις δυνατότητές τους; 

Ευχές Πάσχα, από την Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς


Ευχές Πάσχα, από τον Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ευρωπού


Ευχές Πάσχα, από τον Σύλλογο Ανάσα Ευαισθησίας Νομού Κιλκίς


Προσηλυτισμός, ιεροσυλία ή αληθοφανής προβολή της ιστορίας σε κιτς έκδοση;

Holy Land Experience στις ΗΠΑ
Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθετε τι συνέβη την περίοδο που έζησε Ο Ιησούς Χριστός. Να μελετήσετε την Καινή Διαθήκη ή κάποιο άλλο αξιόπιστο ιστορικό βιβλίο, να επισκεφτείτε το Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ ή την Παλαιστίνη γενικότερα, η ακόμη και να δείτε τις κινηματογραφικές ταινίες που συνήθως παίζονται στη τηλεόραση την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας. 

"Καλό ΠΑΣΧΑ σε όλους και όλες με υγεία και σωστές αγορές"



«Νέος Πόντος» Αλεξανδρούπολης: Ένας οικισμός - μάθημα ιστορίας

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Ήταν πριν δέκα χρόνια όταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλιννοστούντων Νομού Έβρου Αρθούρος Καραγκιοζίδης, μου ζήτησε να δώσω ονόματα στις οδούς του οικισμού «Νέος Πόντος» της Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια της σχετικής διαδικασίας που ακολουθείται. Από τότε οι οδοί Πόντου, Στράβωνος, Νικοπόλεως, Οινόης, Μητροπολίτη Χρυσάνθου, Αργοναυτών, Αμασείας, 19ης Μαΐου και δεκάδες ακόμη, « παραδίδουν» κάθε μέρα υπαίθρια μαθήματα ιστορίας....

Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα στην Αντιπολεμική Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
που οργανώνουν φορείς και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης
Πέμπτη 13 Απριλίου 2017, στις 7:00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

H Coca Cola διασπείρει ανακριβείς ειδήσεις

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Το κίνημα “Ούτε γουλιά…” έχει “στριμώξει” για τα καλά την αμερικανική πολυεθνική Coca Cola, αν κρίνουμε από την απέλπιδα προσπάθεια των golden boys της να ανακόψουν το ρεύμα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος των προϊόντων της στην ελληνική αγορά διασπείροντας ανακριβείς ειδήσεις μέσω αναρτήσεων σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. 

Αναβίωση «Λαζαρίνων» από τα παιδικά Τμήματα Πολυκάστρου του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Το έθιμο των «Λαζαρίνων» αναβίωσαν το Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου 2017, κορίτσια από τα παιδικά χορευτικά τμήματα Πολυκάστρου του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, που λειτουργούν με την άριστη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Παιονίας «Ευκράντη».

Τα χορευτικά των "Παιόνων" Γουμένισσας στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής

Δελτίο τύπου "Παιόνων" Γουμένισσας 
Την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 στις 10:30 π.μ στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής δυο παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' (παιδικό-εφηβικό), παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία. 

Ευχές Πάσχα από την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς


Επιστροφή πινακίδων, αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας ενόψει Πάσχα

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από 13 Απριλίου 2017, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Ευχές Πάσχα, της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς


Γενική Συνέλευση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Πλούσιος υπήρξε ο απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς για το έτος 2016, έτσι όπως παρουσιάστηκε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του φορέα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στο εντευκτήριό του (Μητροπόλεως 11).

Σε Φεστιβάλ της Ελασσόνας το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παιδικών – Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων Ελασσόνας, που διοργάνωσε η τοπική Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών, βρέθηκε την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2017 το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.

Ευχές Πάσχα, από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς


Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό Γερακαρού-Ζαγκλιβερίου

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό Γερακαρού-Ζαγκλιβερίου θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 18 Απριλίου 2017 έως την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ευχές Πάσχα, από τον Σύνδεσμο Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη


Μητρόπολη Γουμένισσας: Χαιρετισμός για το Πάσχα του 2017

†Ο Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως κ Πολυκάστρου Δημήτριος
Αδελφοί μου, Χριστός ανέστη! Αληθώς ανέστη! Δόξα σε Κείνον! Χαρά σε μας! Αναδέχθηκε τη ζωή μας με μιαν υποδειγματική τελειότητα. Και στο τέλος σήκωσε πάνω Του το σταυρό μας, το θάνατό μας, προσφερόμενος σαν τέλεια προσφορά αγάπης στον Πατέρα, αντί για όλους εμάς. 

Τι λέει η ΕΛΜΕ Κιλκίς για το πρόβλημα του 2ου ΕΠΑΛ

Ανακοίνωση - Επιστολή Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κιλκίς
Με αφορμή τους τελευταίους σεισμούς στο Κιλκίς το μήνα Νοέμβριο ανακινήθηκε το θέμα της στατικής επάρκειας του κτηρίου του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς και σύμφωνα με τις δύο ανακοινώσεις (6/12/2016 και 20/12/2016) της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κιλκίς, το κύριο μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς έχει χαρακτηριστεί μη ασφαλές. 

Ανάρτηση δασικών χαρτών Τ.Κ. Πολυκάστρου και Πευκοδάσους Δήμου Παιονίας

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης απέστειλε στον Αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλο επιστολή με την οποία ζητά την παρέμβαση του ώστε το πρόβλημα της ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών για την Δ.Κ. Πολυκάστρου και Τ.Κ. Πευκοδάσους να διευθετηθεί μέσω της παροχής δυνατότητας προβολής αντιρρήσεων από τους κατοίκους της περιοχής που θίγονται.

Ευχές Πάσχα, από την Επιμορφωτική Κιλκίς