Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Με λαμπρότητα στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στον Πεντάλοφο Παιονίας: Ιερά πανήγυρις Αγίου Νικοδήμου και Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ 13, 14 & 15/7-2012 
Με λαμπρότητα τελέσθηκε και φέτος η ιερά μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, του πολυγραφότερου αγίου της Εκκλησίας μας μετά την Άλωση. Πλήθος λαού, παρά τον καύσωνα, προσέτρεξε την παραμονή και ανήμερα για πνευματική αναψυχή στο όρος Πάϊκον του Δήμου Παιονίας Κιλκίς. Προσέτρεξε για να προσπέσει στον Θεό, να ξεδιψάσει από τα ζωογόνα νάματα διδασκαλίας του Αγίου Νικοδήμου και να λάβει χάρη από το χαριτόβρυτο τίμιο λείψανό του που φυλάσσεται στο φερώνυμο Ιερό Κοινόβιο, «στο σπίτι του», κατά τη δήλωση του ιδίου του Αγίου. Την Κυριακή 15/7, μετά τον Εσπερινό, τελέσθηκε και το κτιτορικό μνημόσυνο.

Spiegel: «Tο ΔΝΤ θέλει να σταματήσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα»

Πηγή: Deutsche Welle
Στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επανέρχονται σήμερα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης με το Σπίγκελ να κάνει λόγο για επαπειλούμενη χρεοκοπία το Σεπτέμβριο
Ρεπορτάζ με τίτλο «Επαπειλούμενη χρεοκοπία – το ΔΝΤ θέλει να σταματήσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα», φιλοξενεί το αυριανό τεύχος του Der Spiegel. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ άφησαν να εννοηθεί στην ευρωπαϊκή ηγεσία στις Βρυξέλλες ότι το Ταμείο δεν είναι πλέον πρόθυμο να συμμετέχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα.

Αυτοί είναι οι 255 φορείς του δημοσίου που κλείνουν άμεσα - Στο "κόκκινο" η αγωνία των εργαζομένων


- Με ταχύτατους ρυθμούς η κυβέρνηση προχωρά σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών
- Τι θα απογίνουν οι 6.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται στους προς κατάργηση οργανισμούς
- Δείτε τη λίτσα με τους πρώτους 255 οργανισμούς που καταργούνται

Με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς η κυβέρνηση προχωρά το πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων δημόσιων οργανισμών σύμφωνα με το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής". Συγκεκριμένα η λίτσα μέχρι στιγμής περιλαμβάνει 255 οργανισμούς στους οποίους απασχολούνται 6.000 εργαζόμενοι. Η αγωνία των εργαζομένων είναι πραγματικά στο "κόκκινο" αφού δε γνωρίζουν τι τους εποιφυλάσσει το μέλλον.

Το σχόλιο αναγνωστών της ημέρας: " Μη δηλητηριάζετε κι άλλο τα παιδιά"

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών"
Συγχαρητήρια στους 2 ανώνυμους των 3:39 και 7:12 ! Όχι κύριοι/κυρίες για τα χάλια μας δε φταίνε μόνο οι εκπαιδευτικοί! Σαφώς και υπάρχουν σε όλα τα στρώματα κακοί που καταστρέφουν το όραμα και τη δημιουργικότητα (ξέρετε, ιδιαίτερα μαθήματα, κακή συμπεριφορά, αδιάφορος εκπαιδευτικός κλπ), αλλά όχι η ρίζα του κακού είναι και
Α) στην ανυπαρξία πραγματικού ελέγχου και αξιολόγησης με ποινές και Β) στα μυαλά τα δικά σας που βγάζετε άρπα-κόλλα συμπεράσματα. Γιατί;

Εισήγηση Σαμαρά στη σύσκεψη με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον

«Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί φίλοι
Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να σας καλωσορίσω όλους στην Ελλάδα.
Και ποιος χώρος καταλληλότερος, με τόσους πολλούς Ελληνοαμερικανούς και έναν σπουδαίο φίλο της Ελλάδας, κυριολεκτικά στη σκιά του Παρθενώνα, το πιο εξέχον μνημείο της ανθρωπότητας, που ταυτίζεται με την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και τα ιδανικά που μας κάνουν όλα όσα είμαστε και όσα υπερασπιζόμαστε. Δεν θα ήθελα όμως τώρα να αναφερθώ στην Ιστορία. Η Ιστορία (άλλωστε) είναι παντού γύρω μας. Μπορείτε απλά να την νιώσετε.

Τα 15 λάθη της ανακύκλωσης

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στον μπλε κάδο μπαίνουν αλουμινένιες, τσίγκινες, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες. Τι γίνεται όμως όταν το γυαλί είναι σπασμένο ή το χαρτί λερωμένο; Διαβάστε τι δεν κάνουμε σωστά όταν ρίχνουμε τα σκουπίδια μας στους μπλε κάδους. Καθώς η ανακύκλωση οικιακών αποβλήτων κάνει σημαντικά βήματα και όλο και περισσότεροι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγονται ορισμένα λάθη, που ενδέχεται, αντί να λύσουν, να δημιουργήσουν προβλήματα. Εμείς συγκεντρώσαμε 15 «περίεργα υλικά» που φαίνονται κατάλληλα για ανακύκλωση, αλλά δεν είναι.

Σαμαράς: "Ο Μπιλ Κλίντον είναι σταθερός φίλος της Ελλάδας"

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Bill Clinton. Μετά το πέρας της συνάντησης τους ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο Κλίντον, που επισκέπτεται την Ελλάδα, μετά από πρόσκληση επιφανών Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών που έχουν συστήσει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τη χώρα μας, την “Hellenic Initiative”.

Από μικρά στα… μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το δικό τους προσωπικό προφίλ σε κάποιο δίκτυο διαθέτουν επτά στους δέκα εφήβους μεταξύ 13 και 16 ετών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του EU Kids Online, η οποία διενεργείται σε 25 χώρες της Ευρώπης.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι δικό του λογαριασμό διαθέτει και το 33% των ανηλίκων ηλικίας μεταξύ 9 και 13 ετών, παρά το γεγονός ότι αυτό απαγορεύεται από τους όρους χρήσης των περισσότερων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Από το Λύκειο στη NASA δύο Έλληνες μαθητές

Από το Λύκειο στη NASA για εκπαίδευση βρίσκονται δύο Έλληνες μαθητές. Για εννέα μέρες οι δύο νεαροί που αρίστευσαν στο 17ο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της NASA στο Huntsville της Alabama των ΗΠΑ και θα περάσουν τη δύσκολη εκπαίδευση των αστροναυτών. Ο πρόεδρος της εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης μιλάει στο newsbeast.gr για το πως επελέγησαν οι Νίκος Κουκουφίλιππας και Ιωάννα Κούρκουλου. Και λέει χαρακτηριστικά: «Αυτοί οι μαθητές ήταν οι πρώτοι μαθητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής που έγινε σε τρεις φάσεις.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς στο δρόμο προς Ευκαρπία

Χθες (21.07.2012) το βράδυ, στο 4ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Ευκαρπίας – Κιλκίς, σημειώθηκε σύγκρουση αγροτικού μηχανήματος που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός και Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε 66χρονος υπήκοος Γερμανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 66χρονος.  Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη θέση για τους διοργανωτές της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς

Η Βουλγαρία δε θα κατηγορεί ενδεχόμενους διοργανωτές της αιματηρής επίθεσης στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς μέχρι το τέλος της ανάκρισης, δήλωσε για τη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία ο υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος κατηγόρησε για την τρομοκρατική επίθεση το Ιράν και την οργάνωση Χεζμπολάχ.

“Μπλόκο” στις μετατάξεις του ΕΣΥ!

Καμία μετακίνηση ή μετάταξη προσωπικού του ΕΣΥ δεν επιτρέπει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος όπως ανακοίνωσε στους διοικητές των νοσοκομείων.
Ειδικότερα με απόφασή του παύουν να εξετάζονται αιτήματα μετατάξεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού σε άλλες ειδικότητες από τις Διοικήσεις των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: "Ανακοίνωση για την 38η επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρo "

Τριάντα οχτώ χρόνια μετά την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, η Κύπρος, μια ευρωπαϊκή χώρα, παραμένει διχοτομημένη με κατεχόμενο το 37% του εδάφους της.
Η επίλυση του κυπριακού πρέπει να προωθηθεί το συντομότερο δυνατό, για να αποτελεί η Κύπρος παράγοντα σταθερότητας απέναντι στις αυξανόμενες εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το απέραντο Σύμπαν

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Τριακόσιες χιλιάδες χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο μέτρησαν πως είναι η ταχύτητα του φωτός. Και την απόσταση που αυτό διανύει σ’ ένα χρόνο, την ονόμασαν έτος φωτός. Κι αυτήν όρισαν σα μέτρο, τις αποστάσεις μες στο Σύμπαν σαν θέλησαν να εκτιμήσουν, αφού είναι τεράστιες.  Έτσι ενώ το φως χρειάζεται μόνο οκτώ λεπτά της ώρας για να φτάσει από τον ήλιο ως τον πλανήτη μας, το άστρο Βέγας εικοσιέξι έτη φωτός από την γη απέχει. Ο Πολυδεύκης, τριανταέξι. Ο Αλντεμπαράν, εξηνταοκτώ. Ο Βασιλίσκος, ογδοντατέσσερα. Ο Μπετελγκέζ, πεντακόσια είκοσι. Ο Πολικός Αστέρας, εφτακόσια. Και όλα αυτά τ’ αστέρια που βλέπουμε στον ουρανό με γυμνό μάτι, μαζί με δισεκατομμύρια άλλα, αόρατα χωρίς τηλεσκόπιο, ανήκουν στον δικό μας γαλαξία. Το μέγεθός του είναι τέτοιο, που το φως για να τον διασχίσει, απαιτούνται εκατό χιλιάδες χρόνια.