Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Π. Θωμαϊδης: Ας μην επιτρέπουμε και ας μην αφήνουμε να ξεπέσει η Δημοκρατία


Με αφορμή τη γραπτή δήλωση διαμαρτυρίας του επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη’’ περί υποτιθέμενης άρνησης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλου Θωμαϊδη να θέσει σε ψηφοφορία σχέδιο ψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ο κ. Θωμαϊδης αναφέρει σε απαντητική δήλωσή του τα εξής:

Η Μαρία Σπυράκη ομιλήτρια στην COP26 στη Γλασκώβη για τη μείωση του μεθανίου


Υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σήμερα η έκθεση «Η Στρατηγική της ΕΕ για τη μείωση των ρύπων του μεθανίου», την οποία εκπόνησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη. Αναλυτικά στην τελική ψηφοφορία η έκθεση έλαβε 563 ψήφους υπέρ, 122 κατά, ενώ 11 ευρωβουλευτές απείχαν.

Κορωνοϊός (21/10/2021): 3.407 νέα κρούσματα (63 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 34 θάνατοι και 347 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.407, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 707.587 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 144 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.646 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 21/10/2021, 4:06 μ.μ.


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) ατόμων , σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού και κατά μόνας κατά συρροή και άπαξ, της παράνομης οπλοφορίας κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης οπλοχρησίας κατ’ εξακολούθηση.

Εργασίες διαγράμμισης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης


Εργασίες διαγράμμισης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021.

Δήμος Παιονίας: Με 1100 apid tests ενισχύονται Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου και Νοσοκομείο Γουμένισσας


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Παρασκευή 15 και την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης παρέδωσε στο ΚΥ Πολυκάστρου και στο Νοσοκομείο Γουμένισσας, από 550 rapid tests. Ο δήμος Παιονίας προμηθεύτηκε τα 1100 rapid tests για να ενισχύσει τις δύο υγειονομικές μονάδες του δήμου, υλοποιώντας πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αιτήσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παιονίας


Αιτήσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παιονίας

Δήμος Κιλκίς: Διακοπή ρεύματος το Σάββατο σε Μεταξοχώρι, Πλαγιοχώρι, Κοκκινιά, Μελισσουργειό, Παρόχθιο, Ποντοκερασιά, Άγιο Μάρκο και Άγιο Αντώνιο


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 23 Οκτωβρίου προγραμματίζεται διακοπή ηλεκτροδότησης στους οικισμούς Μεταξοχώρι, Πλαγιοχώρι, Κοκκινιά, Μελισσουργειό, Παρόχθιο, Ποντοκερασιά, Άγιο Μάρκο και Άγιο Αντώνιο από τις 8:30 έως τις 15:00 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

To 3ο «Αλιγκάρι Run» στα Μεγάλα Λιβάδια


Στη συνέντευξη τύπου που έγινε στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης της ΔΕΘ την Τρίτη 19 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε το φετινό πρόγραμμα του 3ου «Αλιγκάρι Run» που θα διεξαχθεί το διήμερο 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021 στα Μεγάλα Λιβάδια, στο δάσος του Πάικου και θα έχει τρεις διαδρομές στο δάσος γύρω από το χωριό, εκδηλώσεις γαστρονομίας, ομιλία του προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή για το ορεινό τρέξιμο και περιβαλλοντικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δήμος Κιλκίς: Αιτήσεις για μείωση δημοτικών τελών κατά 50% σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες


Ο Δήμος Κιλκίς ανακοινώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις αξιοποίησης των κοινωνικών παροχών που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς (αρ. απόφασης 106/2021) στο πλαίσιο αναπροσαρμογής της τιμολογιακής του πολιτικής από την 1.1.2022.

Π. Τσιλογεώργης: Ο συνδυασμός του παλιού και του καινούργιου είναι πάντα πετυχημένος


Υπογράφει o Παναγιώτης Τσιλογεώργης
Υποψήφιο Μέλος της Δ.Ε.Ε.Π. Κιλκίς ΝΔ
Είναι αλήθεια ότι η ανανέωση είναι υπαρκτή σε όλους τους τομείς της σύγχρονης πολικής ζωής. Ήταν η ώρα επιτέλους το σύνθημα «πρώτα η νεολαία» που ακούμε εδώ και χρόνια να γίνε πράξη. Προσωπικά θεωρώ ότι η ενασχόληση ενός νέου ανθρώπου με την πολίτικη είναι προσωπική υποχρέωση. Όσον άφορα μια κομματική οργάνωση κατέχει σημαντική θέση σε μια κοινωνία, και ειδικότερα σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι το Κιλκίς, που πάνω κάτω γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.

(Video) Γάμος Χρήστου Αθανασιάδη και Μαρίας Τρυπίλλα στο Δημαρχείο Κιλκίς

Γάμος Χρήστου Αθανασιάδη και Μαρίας Τρυπίλλα στο Δημαρχείο Κιλκίς, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021.

Παιδί και διάβασμα, πως μπορώ να βοηθήσω εμένα και το παιδί μου;


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Το διάβασμα των παιδιών ισούται με Γολγοθά για πολλούς γονείς. Συνήθως κυριαρχούν φωνές, γκρίνιες, εντάσεις και προστριβές γύρω από το θέμα του καθημερινού διαβάσματος για το σχολείο. Το σύνηθες είναι τα παιδιά να θεωρούν λιγότερο σημαντικό το διάβασμα ενώ προτεραιότητα έχουν τα παιχνίδια, τα ηλεκτρονικά, τα αθλήματα, την τηλεόραση, τους φίλους τους. Παρακάτω αναφέρονται μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να βοηθήσετε το παιδί σας αποτελεσματικά με το διάβασμά του!

Για κάθε Ντόρα, Φώφη, Εύα, Χίλαρι, Ιβάνκα, Ούρσουλα και Αλεξάντρια



Το κείμενο συνυπογράφουν οι κ.κ.:
- Βόσσου (Μάγδα) Μαγδαληνή, Τελειόφοιτη Φοιτήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Παν. Αθηνών / Ιδιωτική Υπάλληλος
- Μπακογιάννη Μαρία, Πτυχιούχος Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Παν. Αιγαίου (Ρόδος), Κατ.: Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών / Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Πάντειο Πανεπιστήμιο / Αρθρογράφος
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος

Οι Γυναίκες αποτελούν το 51% του πληθυσμού της Ελλάδας, ωστόσο στην πολιτική ζωή κατέχουν ένα πολύ μικρό ποσοστό, 25-30%, συνολικά σε κάθε επίπεδο πολιτικής: τοπικό, περιφερειακό, εθνικό, ευρωπαϊκό.

Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


- Συνελήφθη χθες (20 Οκτωβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 14,9 γραμμαρίων, 1 κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 2.550 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Ημέρα μνήμης Μακεδονικού Αγώνα στο Ίσωμα Κιλκίς



Προσωρινή ρύθμιση λειτουργίας των ΚΕΠ Παιονίας



Οι εθελοντές αιμοδότες εκπαιδευτικοί, δίνουν το αίμα τους...


Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
Η ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία στις 25 Οκτωβρίου 2021, ώρα 09.00 πμ έως 12.30 στο Γ.Ν. Κιλκίς. Οι συνάδελφοι που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη μπορούν να δώσουν αίμα στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. και στο ΑΧΕΠΑ.