Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η Διευθύντρια Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και Δικηγόρος Αθηνών, Κωνσταντίνα Κόλλια, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και τη Γνώμη Κιλκίς


Η Διευθύντρια Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και Δικηγόρος Αθηνών, Κωνσταντίνα Κόλλια, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και τη Γνώμη Κιλκίς

Θεωρείς ότι τα στερεότυπα ως προς τη συμμετοχή της σύγχρονης γυναίκας στα τοπικά, εθνικά και διεθνή, κέντρα λήψης αποφάσεων έχουν αρχίσει να υποχωρούν;
Θεωρώ ότι έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα για την κατάρριψη των στερεοτύπων με βάση το φύλο μιας και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σταθερή αύξηση του ποσοστού των γυναικών σε ηγετικές θέσεις. Η επιλεκτική ισότητα των φύλων στην εξουσία και τη λήψη αποφάσεων, οι γυναίκες δηλαδή στην κορυφή συγκεκριμένων τύπων πυραμίδας, είναι για εμένα όμως το εμπόδιο που πρέπει να υπερβεί σήμερα κάθε δίκαιη και σύγχρονη κοινωνία. 

"Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του Πρωίτση Τρύφωνα"


Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς
Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς, μετά τη θλιβερή αναγγελία του θανάτου του εκλεκτού μέλους μας Πρωίτση Τρύφωνα (21-9-2021), σε έκτακτη συνεδρίαση του που έγινε την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, αποφάσισε ομόφωνα:

Τρία σκηνικά για τη Σίβυλλα



Του Φώτη Μισόπουλου
....ο βίαιος χείμαρρος του παγωμένου ανέμου ίσα στ' αυτιά μου αντάριαζε σημαίνοντας το πώς, κάτω από τη φτέρνα της δύναμης, κατρακυλάνε οι ηγεμονίες- με, συναπτά, τα παρακάλια των σκλάβων- το βόμβο των επιτήδειων............
EDGAR ALLAN POE [1]

Ομιλία Ε. Αγαθοπούλου, για τις Νταντάδες της Γειτονιάς

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Με σκληρή κριτική για τον τρόπο νομοθέτησης της κυβέρνησης – με έκτακτες τροπολογίες – ξεκίνησε την ομιλία της η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αν. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, Ειρήνη Αγαθοπούλου, και κατέληξε λέγοντας ότι «δε μας εκπλήσσει αυτή η πρακτική σας, αλλά να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τί δείχνει; Δείχνει μια κυβέρνηση που δεν σέβεται τίποτε. 

Σιωνίδης: Η 33 Μ/Κ Ταξιαρχία παραμένει στο Πολύκαστρο χωρίς καμία μεταβολή

Δήλωση δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την 33 Μ/Κ ΤΑΞ που εδρεύει στο Πολύκαστρο, καθόσον σήμερα μετά το πέρας της άσκησης «ΤΑΜΣ ΜΕΓΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» μου ανακοίνωσε την απόφαση της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την παραμονή της Ταξιαρχίας στο Πολύκαστρο χωρίς καμία μεταβολή.

Γενική Συνέλευση της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς


Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΤΕΧΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΙΛΚΙΣ» συγκαλεί τα μέλη της σε ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην έδρα της, επί της οδού 25ης Μαρτίου 20, την Κυριακή 10.10.2021 και ώρα 11.00 με 13.00 με θέμα ημερησίας διατάξεως:

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 30/9/2021, 8:56 μ.μ.


Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 60χρονος ημεδαπός για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Η κυβέρνηση νομοθετεί την επισφάλεια και τις απολύσεις

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της βουλεύτριας, τομεάρχισσας εργασίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Συνοδευόμενη από τη βουλεύτρια Κιλκίς και αναπληρώτρια τομεάρχισσα δικαιοσύνης της Κ.Ο., Ε. Αγαθοπούλου, και μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, όπου συνομίλησε με τον Πρόεδρο, Γ. Ιωαννίδη, καθώς και μέλη του Δ.Σ. 

Το τμήμα Α2 του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς σε ζωντανή σύνδεση με το CERN


Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς 

Η Βραδιά του Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο εγκαινίασε φέτος μια νέα δράση, τις διαδικτυακές συναντήσεις Chat Labs, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό την εβδομάδα από 27 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2021.

Εργασίες σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες ασφαλτόστρωσης
στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από το Σάββατο 2 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου.

Πως είδε ο ξένος τύπος την έκθεση της Μαρίας Σπυράκη: Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη μείωση του Μεθανίου


Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
Ο ξένος τύπος αναφέρθηκε με εκτενή δημοσιεύματα του, στην Έκθεση της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη με θέμα την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη μείωση του Μεθανίου. Τα πρακτορεία Reuters και Agence Europe αλλά και οι ιστοσελίδες Euroactive και Independent φιλοξενούν ειδικά άρθρα για την Έκθεση που εγκρίθηκε την Τρίτη με συντριπτική πλειοψηφία από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ΕΝVI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι Ευρωβουλευτές υπερψήφισαν το κείμενο της κ. Σπυράκη με το οποίο απαιτούν δεσμευτικούς στόχους σε επίπεδο ΕΕ για τη μέτρηση και τη μείωση των εκπομπών μεθανίου.

Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου για το mini lockdown στο Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσουν να «κοκκινίζουν» μία μία περιοχές της Ελλάδας μετά το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των εργαζομένων στις δουλειές τους από την καλοκαιρινή άδεια. Σχεδόν το 1/3 της Ελλάδας είναι κόκκινο και εχθές ήταν η σειρά του Κιλκίς, της Χαλκιδικής, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.

(Video) Άκρως εντυπωσιακή η άσκηση "Μέγας Κωνσταντίνος" της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πολυκάστρου

Άκρως εντυπωσιακή η άσκηση "Μέγας Κωνσταντίνος" της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πολυκάστρου, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Κορωνοϊός (30/9/2021): 2.232 νέα κρούσματα (33 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 33 θάνατοι και 326 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.232, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 655.767 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 71 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.205 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.