Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Άρχιαν οι εγγραφές στον Α' κύκλο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στον Α' κύκλο στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς.

Νέες αποστολές σήμανσης Αργυροπελεκάνων στη Δυτική Ελλάδα

Την τιμητική τους είχαν τις τελευταίες εβδομάδες οι Αργυροπελεκάνοι της Δυτικής Ελλάδας, καθώς η Ομάδα της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας επισκέφθηκε το Μεσολόγγι και τον Αμβρακικό Κόλπο προκειμένου να συντονίσει δράσεις σήμανσης και παρακολούθησης νεοσσών Αργυροπελεκάνων στις δύο σημαντικές αναπαραγωγικές αποικίες του είδους.

Η εξέγερση των Μεταμορφωσιωτών νομού Κιλκίς, της 6ης Μαρτίου 1930

Γράφει ο Πέτρος Λαζ. Σιδηρόπουλος
Έτος 1921-22.
Ο πόλεμος στη Μ. Ασία μαινόμενος συνεχίζεται. Οι πόντιοι πρόσφυγες από την περιοχή του Καυκάσου, δεν πρόλαβαν καλά-καλά να εγκατασταθούν στις νέες τους εστίες και καλούνται σε επιστράτευση. Οι επιστρατευμένοι ντύνονται με περηφάνια, τη στολή του Έλληνα στρατιώτη και ποζάρουν με καμάρι, για μιά αναμνηστική φωτογραφία.

Εθελοντική Αιμοδοσία Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Ανακοίνωση Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Ο ΕΕΣ Κιλκίς απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλους για να προσφέρουν 10 λεπτά απο το χρόνο τους, χαρίζοντας ελάχιστη ποσότητα απο το πολύτιμο αίμα τους προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, στην ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει το Σάββατο 13 Μαίου και 9:00 - 13:00 στον εξωτερικό,αύλειο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς.

Υπογραφή σύμβασης για το έργο ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Μεταλλικού

Σε τροχιά υλοποίησης τίθεται ένα σημαντικό συγκοινωνιακό έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο προάγει την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζει τους άξονες οδικής μεταφοράς. 

Περιοδείες υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ σε χωριά και χώρους δουλειάς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται καθημερινά, οι περιοδείες, συσκέψεις και ομιλίες των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο Κιλκίς, Κώστα Τσαουσίδη, Μέμα Τεμεκενίδου Σταυρούλα Νικολαίδου, Ρία Αλτιπαρμακίδου και Ηλία Σμυδάκη Χαμουρούδη σε χωριά, χώρους δουλειάς, στέκια νεολαίας και γειτονιές, καλώντας σε ενίσχυση του Κόμματος για να δυναμώσουν οι αγώνες, απέναντι στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει. 

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (10/5/2023)

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ημέρα της Ευρώπης
Στις 9 Μαΐου γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη.
Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, που στόχευε στο να κάνει τον πόλεμο μεταξύ των Ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο. Η πρόταση του Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεκινά η Κολύμβηση στον Αλέξανδρο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Alexandros Sports Center
Η νέα κολυμβητική χρονιά ξεκινά στις 15 Μαΐου! Τα "Δελφίνια" και τα "Παπάκια" μπαίνουν στις πισίνες του Alexandros Sports Center και το καταρτισμένο προσωπικό του τμήματος Κολύμβησης, μαθαίνει τα μυστικά του αθλήματος στα παιδιά.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 9 Μαΐου 2008 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 9 Μαΐου 2008. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΓΟΡΑ
ΓΡΑΜΜΑ

Εγκαίνια του πολιτικού γραφείου Κιλκίς, της υποψήφιας βουλευτή Άννας Σακαλάκη



Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 10/5/2023, 6:05 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ένα άτομο στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Φιλική αναμέτρηση του ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς με τον Αίολο Κατερίνης

Δελτίο τύπου ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς
Το Σάββατο 6 Μάϊου, ο ΑΤΛΑΣ Κιλκίς συναντήθηκε για μια φιλική αναμέτρηση με τον Αίολο Κατερίνης, σε ένα αγώνα του οποίου ο νικητής ήταν το άθλημα. Τα αγόρια του ΑΤΛΑ επέδειξαν διάθεση και μαχητικότητα, ενώ ο προπονητής είχε την ευχέρεια να δώσει αγωνιστικό χρόνο σε όλους τους αθλητές. Το σκορ που έληξε 1-3, λίγη σημασία έχει, αφού οι έφηβοι μπόρεσαν για άλλη μια φορά να δείξουν πως είναι το μέλλον του συλλόγου και πως μπορούν πολλά περισσότερα, διατηρώντας το ίδιο ήθος και συμπεριφορά.

Συνεδρίασε για το σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο 2023

«Η σημερινή συνάντηση είναι κρίσιμη για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους, αγαθών, της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος. Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση, συνεργασία, ετοιμότητα και άμεση επέμβαση για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κρίση» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, υπό την προεδρία του οποίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στην αίθουσα συσκέψεων “Περικλής Κολότσιος” με θέμα: “Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2023”.

Η ποίηση είναι η τέχνη της αφαίρεσης - Ο Μιχάλης Ρέμπας στο 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς

Γράφει η Σοφία Γ. Μεσίγκου
Φιλόλογος και Πολιτική Επιστήμων
2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς

Σήμερα, Τετάρτη, 10 Μαΐου, στο 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη συνάντηση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Φιλαναγνωσίας «Λέσχη Ανάγνωσης» του σχολείου μας συναντήθηκαν διαδικτυακά, μέσω πλατφόρμας WebEx, με τον εξαίρετο συνάδελφο, συγγραφέα και ποιητή, Μιχάλη Ρέμπα.

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από την 1η έως και τις 7 Μαΐου 2023 τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 2.620.943 ευρώ.

Η υποψήφια βουλευτής Άννα Σακαλάκη μιλά με το Νικόλα Νίτσα στο OkRadio



Κάλεσμα υποψηφίων βουλευτών Κιλκίς του ΚΚΕ: Στις 21 Μαΐου έχεις τουλάχιστον... 10 λόγους για να ψηφίσεις ΚΚΕ

Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Στις 21 Μαΐου έχεις τουλάχιστον... 10 λόγους για να ψηφίσεις ΚΚΕ
1. Γιατί σταθερότητα για τον λαό, τη ζωή και τα δικαιώματά του σημαίνει πιο δυνατό ΚΚΕ.
Η αντιλαϊκή σταθερότητα για την οποία μιλάνε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι ο δρόμος που φέρνει ανασφάλεια και αστάθεια στη ζωή του λαού και της νεολαίας.

Ομιλίες Γιώργου Φραγγίδη την Πέμπτη 11/5/2023



Διευκρινίσεις για ενισχύσεις κτηνοτροφικών φυτών

Σχετικά με τη δυνατότητα λήψης συνδεδεμένης ενίσχυσης για κτηνοτροφικά φυτά όπως αραβόσιτος, κριθάρι, ψυχανθή, μηδικής κλπ. και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ενσίρωμα ως ζωοτροφή, του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Δωρεά από το τμήμα Β1 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Μια όμορφη πρωτοβουλία ανέλαβε το τμήμα Β1 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς μαζί με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής, Δαλακλή Ευαγγελία, δωρίζοντας μία φορητή πτυσσόμενη καρέκλα αιμοδοσίας για την ενίσχυση του έργου του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Τα νέα του υποψήφιου βουλευτή Παύλου Τονικίδη (10/5/2023)

Δελτίο τύπου υποψηφίου βουλευτή Παύλου Τονικίδη
Επισκεφθήκαμε τη Δευτέρα τη Μεταμόρφωση, την Πόντοηράκλεια, την Πλατανιά, το Μικρόδασος και το Πευκόδασος. 
Το απόγευμα στο Πολύκαστρο παρουσία πλήθους κόσμου, δώσαμε ισχυρό μηνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Τα νέα του υποψήφιου βουλευτή Πέτρου Παππά (10/5/2023)

Δελτίο τύπου υποψήφιου βουλευτή Πέτρου Παππά
Την Κυριακή 7 Μαΐου ο υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς, βρέθηκε στη Νέα Σάντα για να αποδώσει φόρο τιμής στους Έλληνες Πόντιους και κυρίως για να δώσει το μήνυμα της αναγκαιότητας διεκδίκησης, κατοχύρωσης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η Μαρία - Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Υποψήφια Βουλευτής Επικρατείας με την Ν.Δ. μιλά στην Χρυσή-Ουρανία Παπαδοπούλου, τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

 

Η Μαρία - Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Υποψήφια Βουλευτής Επικρατείας με την Ν.Δ. μιλά στην Χρυσή-Ουρανία Παπαδοπούλου, τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά
- Νέα Γενιά, Νέα Επιστήμονας και Νέα Επιχειρηματίας και Νέα Μητέρα,
το πιο όμορφο! Μαχητική και Ρομαντική, αλλά και Ρεαλιστρια!
Πως νιώθεις για την καινούργια πορεία σου; Είσαι χαρούμενη Μαρία-Νεφέλη;

Είμαι ενθουσιασμένη για το γεγονός ότι θα έχω την ευκαιρία να ασχοληθώ μέσα από αυτόν τον νέο ρόλο, με θέματα που με ενδιαφέρουν εφόσον εκλεγώ. Παράλληλα όμως αντιλαμβάνομαι την τιμή αλλά και το μέγεθος τις ευθύνης που συνεπάγεται με αυτήν μου την απόφαση να εμπλακώ με την πολιτική.

Πρόγραμμα ομιλιών Γιώργου Γεωργαντά, Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Μαϊου 2023



Εύφημος μνεία στον γεωπόνο - υπάλληλο της ΔΑΟΚ Π.Ε. Κιλκίς Β. Ιωαννίδη

«Η εύφημος μνεία στον υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Βασίλη Ιωαννίδη από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση και εκτίμηση της υψηλής αίσθησης καθήκοντος και της ευσυνειδησίας που τον χαρακτηρίζει » , υπογραμμίζει σε συγχαρητήρια δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε έκτακτη συνεδρίαση

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 στις 12.00 το μεσημέρι λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα των θεμάτων α) προθεσμιών της κατάρτισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δ.Σ. 2024-2027 της Π.Κ.Μ. β) ειδικών θεμάτων για την μεταφορά μαθητών.

Πορεία Κώστα Κιλτίδη στην Παιονία

Δελτίο τύπου Κώστα Κιλτίδη
Γουμένισσα, Βαφειοχώρι, Τούμπα και Γοργόπη και Πολύκαστρο υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον Κώστα Κιλτίδη, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την εντοπιότητα των συμμετεχόντων, αναβιώνοντας μοναδικές προεκλογικές στιγμές από τα παλιά.

(Video) Προεκλογική ομιλία Κώστα Κιλτίδη στο Πολύκαστρο

Προεκλογική ομιλία Κώστα Κιλτίδη στο Πολύκαστρο, την Τρίτη 9 Μαϊου 2023.