Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

“Για τη στάση της δημοτικής αρχής στη διαχείριση της πανδημίας στην Παιονία ...”


Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας
Την αγωνία και τον προβληματισμό του λαού της Παιονίας, για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με την έξαρση της πανδημίας στην περιοχή και τις ευθύνες της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Ασφαλτικές εργασίες και εργασίες συντήρησης σε οδούς της Κεντρικής Μακεδονίας


Ασφαλτικές εργασίες στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης- Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου έως τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 και από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

ΒΙΒΛΙΟ, η πορεία του στο χρόνο…


Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης
..«Δεν θα βρεθεί κανένα πλοίο για να ταξιδέψει
σαν το βιβλίο και να πας στα μακρινά τα ξένα,
μητ' άλογο σβέλτο πολύ να το καβαλικέψεις,
σαν μια σελίδα ποίησης με λόγια φτερωμένα.
Τέτοιο ταξίδι ανέξοδο και το φτωχό συμφέρει,
δεν του γυρεύουν διόδια και ναύλα δεν χρωστάει.
τόσο λιτό, κι όμως παντού το νου μας μεταφέρει.
το μέσο αυτό που ταξιδιώτες όλους μας χωράει.»..
Έμιλυ Ντίκινσον (Αμερικανίδα ποιήτρια του 19ου αιώνα)
Πρωταρχικό και διαχρονικό βοήθημά, του ανθρώπου, στην επίπονη διαδικασία πνευματικής ολοκλήρωσης, αποτελεί το βιβλίο. Ετυμολογικά η λέξη βιβλίο προέρχεται από τον αρχικό τύπο βυβλίον παράγωγο της λέξης βύβλος από το όνομα της φοινικικής πόλης Βύβλου.

Σε πασχαλινό κλίμα οι δραστηριότητες των δομών ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Δελτίο τύπου
ΚΔΑΠ Kinesis
for Kids
Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η γιορτή του Πάσχα πλησιάζει και οι δραστηριότητες των δομών ΚΔΑΠ Kinesis for Kids δε θα μπορούσαν να μην εναρμονιστούν με το κλίμα των ημερών.
Παρόλο που η φυσική παρουσία των παιδιών στις δομές δεν είναι εφικτή λόγω της πανδημίας, ωστόσο με σύμμαχο την τεχνολογία οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά των δομών καταφέρνουν να δημιουργήσουν όμορφες γιορτινές κατασκευές.

Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στις εργασίες του 13ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας


Υπογράφει η Παρθένα Δουλκερίδου
Διευθύντρια 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», το Σωματείο των Φίλων του «ΝΟΗΣΙΣ» και τους Συντονιστές Πληροφορικής της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε και εφέτος το 13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, το οποίο αποτελεί πλέον έναν πρωτοποριακό θεσμό που κάθε χρόνο ανανεώνεται, εμπλουτίζεται και ισχυροποιείται. Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, το Συνέδριο διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Δωρεάν rapid tests καθημερινά στο ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς

Με σκοπό την αποτελεσματικότερη υγειονομική κάλυψη του γενικού πληθυσμού του Δήμου Κιλκίς, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται όλες τις εργάσιμες ημέρες στο ΚΑΠΗ του Δήμου (απέναντι από το Δημαρχείο) για τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) από τις 8:00 έως τις 16:00. Τα rapid tests θα γίνονται χωρίς ραντεβού.

Επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα «Μαθαίνουμε για τα Δάση και την Άγρια Ζωή»


Δελτίο τύπου 
Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς
Περισσότεροι από 1500 εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την Τρίτη 20/4/2021, και ώρες 6.00-9.00 μ.μ., την επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα «Μαθαίνουμε για τα Δάση και την Άγρια Ζωή». 

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας


Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, ηλεκτρονικά τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 στις 12.00 το μεσημέρι.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 23/4/2021, 9:39 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (22 Απριλίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι προ αστυνομικού ελέγχου, απέρριψε από το όχημα που επέβαινε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 52 γραμμαρίων, η οποία εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για το θάνατο του Χρήστου Ζιώγα


Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ τον Χρήστο Ζιώγα, έναν γνήσιο ευπατρίδη, έναν μεγάλο ευεργέτη που κουβαλούσε πάντα μέσα στην ψυχή του το Κιλκίς και δεν άφηνε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για να χαρίσει απλόχερα και με ταπεινοφροσύνη την αγάπη του στον τόπο του και στους ανθρώπους.

Ευχές Πάσχα 2021 από το ΕΕΕΕΚ Κιλκίς



Βίντεο ντοκουμέντο: Παιδιά παίζουν στην σκεπή της δημόσιας βιβλιοθήκης Κιλκίς

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης Π.Γ.
Είναι σχεδόν καθημερινό αυτό το φαινόμενο να ανεβαίνουν παιδία για "επικίνδυνα παιχνίδια" στην σκεπή της δημόσιας βιβλιοθήκης ακόμα και στην περίοδο που η σκεπή ήταν στρωμένη και με χιόνι. Εκτός το ότι θα θρηνήσουμε θύματα υπάρχουν και φθορές στα κεραμίδια της σκεπής. Ας λάβουν μέτρα οι υπεύθυνοι αρμόδιοι.

Ευχές Πάσχα 2021 από το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς



Ευχές Πάσχα 2021 από τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς

Γκουντενούδης: Πλήρης αδιαφορία Σιωνίδη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας της 20/04/21


Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για άλλη μια φορά αντιμετωπίσαμε τον λαϊκισμό, την αλαζονεία, την ειρωνεία και την ανευθυνότητα του δημάρχου Σιωνίδη πάντοτε σε αγαστή σύμπνοια με τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Καπουτζή.

Υπερσύγχρονα μηχανήματα έργου στον δήμο Παιονίας


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Παρελήφθησαν από τη τεχνική υπηρεσία του δήμου Παιονίας τα δύο νέα μηχανήματα έργου, που θα καλύψουν ανάγκες πολλαπλών εργασιών. Πρόκειται για έναν μικρό ελαστιχοφόρο φορτωτή, και έναν μικρό ερπυστριοφόρο εσκαφέα, συνολικής αξίας 101.804,00€ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Ευχές Πάσχα 2021 από τον Διευθυντή και το προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς

Κορωνοϊός (23/4/2021): 2.759 νέα κρούσματα (27 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 76 θάνατοι και 819 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.754, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 329.134 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 65 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.094 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από το Σάββατο 24 Απριλίου έως και την Κυριακή 25 Απριλίου 2021


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 9/23-04-2021) που ισχύει από το Σάββατο 24 Απριλίου έως και την Κυριακή 25 Απριλίου 2021.

Rapid Tests στον Βαπτιστή Κιλκίς: Κανένα θετικό από τα 138 που εξετάστηκαν


Δωρεάν rapid tests στο Βαπτιστή Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Από το πρωί έως το μεσημέρι 138 συμπολίτες μας προσήλθαν για έλεγχο, από τους οποίους δεν διαπιστώθηκε κανένας θετικός.


(Video) Διερευνητική σύσκεψη για τακτοποίηση οικοπέδων σε οικισμούς του νομού Κιλκίς, χωρίς ρυμοτομία

Με πρωτοβουλία Γ. Γεωργαντά, την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κιλκίς : Διερευνητική σύσκεψη για τακτοποίηση οικοπέδων σε οικισμούς του νομού Κιλκίς, χωρίς ρυμοτομία.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 22 Απριλίου 2011 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 22 Απριλίου 2011. Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα ή πάνω στον παρακάτω τίτλο.

ΓΝΩΜΗ