Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

«ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ εν καιρώ ΠΟΛΕΜΟΥ στο ΚΙΛΚΙΣ» - Μια πολυαισθητηριακή έκθεση για όλους τους Κιλκισιώτες

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς εγκαινιάζει μια νέα περίοδο διάδρασής της με την τοπική κοινωνία και τη νεότερη ιστορία της, τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου με τη διοργάνωση μιας επετειακής θεματικής έκθεσης υπό τον τίτλο «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ εν καιρώ ΠΟΛΕΜΟΥ στο ΚΙΛΚΙΣ. Από τα χαρακώματα των μαχών… στα σκάμματα των ανασκαφών».

Έκρυβε το χασίσι σε γυάλινα βάζα, αλλά...

Συνελήφθη χθες (9 Νοεμβρίου 2018) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 73χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία του 8 γυάλινα βάζα με συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 758 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Κική Παπαδοπούλου-Πάγκου: Η πρωθιέρεια στο Ναό της Τέχνης (…μια συνομιλία που απλώς…άρχισε…)


Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης 
Δάσκαλος
Σκάλιζα κάποια χαρτιά στο αρχείο μου όταν εντελώς τυχαία το μάτι μου έπεσε σε κάτι ξεχασμένο αλλά πολύ πολύ ενδιαφέρον. Σε δύο άσπρες κόλλες είχα καταγράψει μια συνομιλία μου με την ακάματη εργάτρια του κιλκισιώτικου πολιτισμού, την ψυχή της ΤΕΧΝΗΣ για πολλά χρόνια, την αείμνηστη Κυριακή (Κική) Παπαδοπούλου-Πάγκου.

Ο Χ. Χατζησάββας στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Η οδική ασφάλεια στην Κεντρική Μακεδονία (Εκτός Θεσσαλονίκης) τον Οκτώβριο 2018

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Οκτώβριο του έτους 2018, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά - αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης) τον Οκτώβριο 2018

Κατά τη διάρκεια του μήνα Οκτωβρίου του 2018, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά 577 άτομα και ειδικότερα:

Video: 2ο Σαρακατσάνικο γλέντι αφιερωμένο στους νέους, από τον "Φλάμπουρα" Κιλκίς


Το 2ο αφιερωμένο στους νέους Σαρακατσάνικο γλέντι του "Φλάμπουρα" Κιλκίς, έγινε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στο Κιλκίς.