Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Δείτε τον 37χρονο που κατηγορείται για βιασμό, αποπλάνηση παιδιών και αιμομιξία

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 37χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, ο οποίος συνελήφθη την 23.10.2015 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, στα Χανιά, κατηγορούμενος για βιασμό, αποπλάνηση παιδιών και αιμομιξία.

Δείτε με μια ματιά τα σημερινά θέματα της Γνώμης (30 Οκτωβρίου 2015)

Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς: Εργαστήριο κατασκευής υφασμάτινης κούκλας και άλλες δράσεις

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, δημιουργεί τμήματα «Εργαστηρίου κατασκευής υφασμάτινης κούκλας» και προσκαλεί όσους και όσες ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στα τμήματα αυτά. Οι μέρες που θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα θα είναι Τετάρτη και Πέμπτη 6:00 μ.μ. – 7:30 μ.μ. Τα μαθήματα θα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Υπεύθυνη του εργαστηρίου αυτού θα είναι η κ. Δέσποινα Κοσμίδου η οποία θα παρέχει εθελοντικά τις γνώσεις της στο αντικείμενο αυτό.

Πανελλαδική κατάληψη ΟΛΩΝ των Δημαρχείων, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο αγώνας ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου Μνημονίου που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών, την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την περικοπή των συντάξεων, στη πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την φοροεπιδρομή… ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποιος δεν πλήρωσε σήμερα την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

«Σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ. Είναι πέντε δόσεις, σήμερα είναι η πρώτη», δήλωσε η Σοφία Σεχπερίδου Διευθύντρια Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων.

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Φιλοσοφική νυκτηγορία
με τον Όμηρο Ταχμαζίδη
ΘΕΜΑ: 
“Επικοινωνία και πολιτική ανθρωπολογία” 
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015
Ώρα  20.00 
Καφέ  Container
Αγνώστου Στρατιώτου- Φιλίππου (γωνία)
Ρωμαϊκή Αγορά 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

…για όσους δε φοβούνται τη φιλοσοφία

Κιλκίς: Ανανέωση αδειών αλιείας επαγγελματικών σκαφών

Σύμφωνα με το σχετικό όλες οι άδειες αλιείας σκαφών θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε διετία και συγκεκριμένα το τελευταίο τρίμηνο του δεύτερου έτους ( ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015).

Επισκέψεις σχολείων στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Μετά την εξαιρετικά δραστήρια περσινή σχολική χρονιά, κατά την οποία 100 τμήματα σχολείων του Νομού μας επισκέφθηκαν την Βιβλιοθήκη και συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργάνωσε το προσωπικό της, άρχισαν και φέτος οι επισκέψεις σχολείων σε αυτήν.

Εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τον εορτασμό της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, που από το 1996 γιορτάζεται στη χώρα μας κάθε χρόνο το φθινόπωρο, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1-7 Νοεμβρίου), ενώ διεθνώς, σε περισσότερες από 170 χώρες, η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού εορτάζεται το καλοκαίρι (1-7 Αυγούστου) κάθε έτους.

«Αγωνία και αγώνας στο Αιγαίο...ΩΣ ΠΟΤΕ; »

Του Δημήτρη Παυλακούδη*
Δυο ακόμη ναυάγια με νεκρούς μετανάστες χτες το βράδυ στο Αιγαίο. Άλλη μια «μαχαιριά» στο σώμα της ανθρωπότητας. Άλλο ένα θλιβερό περιστατικό που επιβεβαιώνει πως το πρόβλημα καθημερινά μεγαλώνει, πως στο Αιγαίο συντελείται μια νέα γενοκτονία.

Συνελήφθη 62χρονος στο Κιλκίς για κατοχή και εισαγωγή ναρκωτικών στην χώρα

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και εισαγωγή στη χώρα ποσοτήτων κάνναβης και κοκαΐνης.

Νάουσα: Ομιλία με θέμα "Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πρότυπο ηγέτη"

Ομιλία με θέμα "Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πρότυπο ηγέτη"  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 11:30πμ από την "Ενωμένη Ρωμηοσύνη" στην αίθουσα "Ερια", του Δήμου Νάουσας.

Υπογραφή ΚΥΑ για συμπληρωματικό πρόγραμμα οικονομικών αποζημιώσεων για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών

Υπογράφηκε από τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη η Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την «Έγκριση συμπληρωματικού προγράμματος οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων, που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου, για το έτος 2015.»

Οδηγός μεταθέσεων εκπαιδευτικών

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Σύμφωνα με το άρθρο 6 του Π.Δ. 50/96, παρ. 2 οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους.
Εντός των ημερών αναμένεται να εκδοθεί από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας η σχετική εγκύκλιος. Η εγκύκλιος δεν θα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις από την περσινή, αφού το νομοθετικό πλαίσιο παραμένει το ίδιο εδώ και είκοσι χρόνια περίπου ( Π.Δ. 50/96 και 100/97), παρά τις προσπάθειες αλλαγής του με βάση τις νέες συνθήκες που επικρατούν στην εκπαίδευση.

Το Λουξεμβούργο επισκέφθηκε ο Παύλος Τονικίδης

Το Λουξεμβούργο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) Παύλος Τονικίδης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή στο Οικονομικό FORUM των Ευρωεπιμελητηρίων με θέμα: «Chambers Moving Forward»

Φωταγωγήθηκε συμβολικά με ροζ χρώμα η ΛΑΦ Κιλκίς

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας “ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ” μπροστά στη Λ.Α.Φ. Κιλκίς, έστειλε το μήνυμα ΠΡΟΛΗΨΗΣ κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Εκδήλωση παρουσίασης της ποιητικής συλλογής της Έλλης Φρεγγίδου, "Δικαίωμα Φωτός"


Ελλείψεις ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού σε δομές ειδικής αγωγής

Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Λιναρδάκης* 
Δυο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και ακόμη η κατάσταση η οποία επικρατεί στις δομές και τις μονάδες ειδικής αγωγής παραμένει προβληματική καθώς το αναγκαίο για τη λειτουργία τους προσωπικό δεν υπάρχει και ο αριθμός των προσλήψεων σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό δεν είναι επαρκής. 

Συνάντηση δικτύωσης ΔΕΥΑ Κιλκίς με τον δήμο Dojran

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη πόλη Dojran της πΓΔΜ η τελευταία συνάντηση για την προώθηση της δικτύωσης των δύο εταίρων που συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργου INTERREG με τίτλο “WWM-QUOL”.