Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Εξαφάνιση ηλικιωμένου από το Μεταλλικό Κιλκίς


Για οποιαδήποτε πληροφορία ΤΗΛ. 1065

Το νέο δεν γεννήθηκε ακόμα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ραμπίδης
Στις 6 του Μάη καλούμαστε, όλοι όσοι έχουμε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μας, να ψηφίσουμε κόμματα και αποκόμματα και να εκλέξουμε αυτές και αυτούς που θα επωμισθούν την ευθύνη της επανασύστασης της χώρας.
Ποιοι είναι, τώρα, όλοι αυτοί; Είναι ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα που μπορεί να καταρρέει, όμως, στους κόλπους του κυοφορεί το νέο που δεν γεννήθηκε ακόμα.

2η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή παραγωγών στην δράση 1.2 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ»

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε 2η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για συμμετοχή των ενδιαφερομένων παραγωγών στην δράση 1.2 "ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ" του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις » του ΠΑΑ 2007-2013. Σύμφωνα με αυτήν ως νέα καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 15η Μαΐου 2012. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής -Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, Ανδρέα Παπανδρέου 3, 1ος όροφος, Τηλ. 2341350126, στην ηλεκτρονική διεύθυνση u12910@minagric.gr και στις ηλ. δ/νσεις του ΥΠΑΑΤ www.minagric.gr & www.agrotikianaptixi.gr

Το πανηγύρι της Μεσοπεντηκοστής

Κάθε χρόνο στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς η Εορτή της Μεσοπεντηκοστής εορτάζεται με έναν ξεχωριστό τρόπο. Υπάρχει παλαιά παράδοση, την ημέρα αυτή μετά την Θεία Λειτουργία, να γίνεται Λιτανεία με την Εικόνα της Παναγίας μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος. Εκεί γίνεται Αγιασμός και πάλι λιτανεύοντας την Εικόνα της Παναγίας επιστρέφουμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Συνεχίζεται η υποβολή δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012 από αγρότες – παραγωγούς του Κιλκίς

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στα κεντρικά γραφεία της Ενωσης Κιλκίς η υποβολή δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012 από αγρότες – παραγωγούς του Κιλκίς. Με την προθεσμία υποβολής να έχει ορισθεί μέχρι τις 15 Μαϊου 2012 οι παραγωγοί της πρώην επαρχίας Κιλκίς (όρια του σημερινού Δήμου Κιλκίς) θα πρέπει να προστρέξουν τις επόμενες ημέρες να τακτοποιήσουν τις δηλώσεις τους προκειμένου να εισπράξουν εγκαίρως τα ποσά των επιδοτήσεων που τους αναλογούν (βάσει των δηλωθέντων στοιχείων).

Ὑποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου της Ἁγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην αυλή του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Πολυανής καί Κιλκισίου σας προσκαλεί τήν Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής, 9 Μαΐου 2012 καί ὥρα 6:00 τό ἀπόγευμα, στην Ὑποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου της Ἁγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος εκ της Ιεράς Μονής Ιβύρων Αγίου Όρους, στην αυλή του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς. Το Ιερόν Λείψανον θά ὑποδεχθεῖ ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ἐμμανουήλ, ὁ Ἱερός Κλῆρος καί ὁ εὐσεβής λαός του Κιλκίς και θά τίθεται πρός προσκύνηση στόν Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαΐου. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος θά τελούνται καθημερινά Ἱερές Ἀκολουθίες σύμφωνα μέ τό πρόγραμμα.

Σεμινάριο στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς με θέμα: «Ερευνητικές Εργασίες στην Ά Λυκείου: Θεωρητικό πλαίσιο και εφαρμογές για το Περιβάλλον και την Αειφορία»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012, στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, το σεμινάριο με θέμα: «Ερευνητικές Εργασίες στην Ά Λυκείου: Θεωρητικό πλαίσιο και εφαρμογές για το Περιβάλλον και την Αειφορία», το οποίο συνδιοργάνωσαν το ΚΠΕ Κιλκίς με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στις Ερευνητικές Εργασίες της Ά Λυκείου. Πάνω από 70 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων παρακολούθησαν την θεωρητική ανάπτυξη ζητημάτων σχετικών με τις ερευνητικές εργασίες και ενεπλάκησαν βιωματικά (σε εργαστήριο) στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ερευνητικής εργασίας.

Απαλλάσσονται από το άγχος της ανεξέλεγκτης πτώχευσης και της εκποίησης των περιουσιακών τους στοιχείων επιχειρήσεις σε 24 Νομούς

Μια εξαιρετικά ευνοϊκή εξέλιξη για πολλές επιχειρήσεις σημειώθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, στην οποία συμμετέχει ως Αντιπρόεδρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης. Με συντονισμένες ενέργειες και επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη των δύο κομμάτων της κυβέρνησης, η υπό τον κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο νέα Διοίκηση της ΚΕΕΕ κατάφερε να δρομολογήσει μια απόφαση πραγματική ανάσα για εκατοντάδες επιχειρήσεις της χώρας και φυσικά του νομού μας.

Ευχαριστήριο Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης


Η Α.Μ.Κ.Ε « Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» ευχαριστεί την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κιλκίς και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κ. Τσαντάκη Δημήτρη για την πολύτιμη συμβολή του στις εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου του Κέντρου. Η διεκπεραίωση των εργασιών και το αποτέλεσμα αυτών διευκόλυνε ιδιαίτερα το έργο μας.

Καταγγελία Κιλτίδη για σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας

Σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας κατήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Κώστας Κιλτίδης, σε χθεσινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 και αποκάλυψε στη Voria.gr. Ο κ. Κιλτίδης παρουσίασε στην εκπομπή εμπιστευτική έκθεση με την κωδική ονομασία Delos II της ALPHA BANK και της ROTHSCHILD, που συγκαταλέγονται στους συμβούλους σε μια σειρά από σχέδια ιδιωτικοποιήσεων για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που θα εκποιηθούν. Η απόρρητη έκθεση παρουσιάστηκε από την ALPHA BANK και τη ROTHSCHILD στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). 

Στον τόπο που γεννήθηκα…στο Λιποχώρι!

Την Κυριακή των εκλογών ….υπάρχει λύση! Για όλους όσους θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό από πολιτικές συζητήσεις …γυρίστε στην εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» της 4Ε! Το Λιποχώρι Πέλλας σας παρουσιάζεται στον τηλεοπτικό σας φακό. Ένα μικρό χωριό με φιλόξενους κατοίκους. Γραφικές γωνιές , περιποιημένα σπίτια, καταπράσινες γωνιές και δρόμοι που σε προκαλούν να τους περπατήσεις. Η κ. Αμαλία μιλά για τον τόπο της, οι κάτοικοι μοιράζονται πικρές αναμνήσεις από τη μεγάλη πλημμύρα του 1979.

Υπουργείο Υγείας: «Βρέθηκαν 85 ιερόδουλες με Aids σε 1180 αιμοληψίες”!

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως το υπουργείο Υγείας με αφορμή βέβαια τις συζητήσεις περί ….προεκλογικής καμπάνιας κατά του Aids αλλά και εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού στις πιάτσες των εκδιδόμενων γυναικών. Μιλά για 85 οροθετικές εκδιδόμενες γυναίκες που εντοπίσθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων από το ΚΕΕΛΠΝΟ από τον Σεπτέμβριο του 2011.
Όπως επισημαίνεται: «μέχρι σήμερα στις κινητές μονάδες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχουν εξεταστεί περισσότερα από 24.000 άτομα και έχουν γίνει 1.180 αιμοληψίες (από τις οποίες 85 έχουν βρεθεί θετικές στον ιό HIV)».

Μεταφορά φίλων του ΛΑΟΣ στην Θεσσαλονίκη για την ομιλία του Γ. Καρατζαφέρη

Σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 3 Μαίου, στις 18:00, θα αναχωρήσει λεωφορείο από τον Δημοτικό Κήπο του Κιλκίς για τους φίλους του ΛΑΟΣ, με προορισμό την Θεσσαλονίκη και ειδικότερα το ξενοδοχείο Porto Palace, όπου στις 7 το απόγευμα, ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης πραγματοποιεί κεντρική προεκλογική ομιλία.

Επίσκεψη του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς στο Καφέ «Ερωδιός»

Κεράσματα με χυμούς, τοστ και γλυκά για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς προσέφερε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος καφέ « Ερωδιός» στον ευχάριστο και ήσυχο πεζόδρομο της οδού Καλούδη. Η πρωτοβουλία αυτή έδωσε μια ευκαιρία ακόμη στους μαθητές του σχολείου για κοινωνικοποίηση και διασκέδαση. Ευχαριστούμε την κ. Χαριτίδου Ρούλα και το προσωπικό του καταστήματος για την εξαιρετική φιλοξενία που προσέφεραν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαπές για απάτη στα Γιαννιτσά

Συνελήφθησαν χθες (02.05.2012) το πρωί στα Γιαννιτσά Πέλλας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, τέσσερις ημεδαπές 24, 41, 49 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και αντιποίηση. Αρχικά προηγήθηκε καταγγελία δύο ηλικιωμένων γυναικών, ότι οι ανωτέρω ντυμένες ως μοναχές και προσποιούμενες καλόγριες της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, τις προσέγγισαν και τις έπεισαν να τους δώσουν από ένα χρυσό δαχτυλίδι αντίστοιχα για τη δήθεν ενίσχυση της Ιεράς Μονής.

Τρόμος για το Aids στην Αθήνα: Πάνω από 3000 τηλεφωνήματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ- 17 οι οροθετικές ιερόδουλες

Ο εφιάλτης που έχει ξεσπάσει στην πρωτεύουσα για τη διάδοση του ιού του Aids δε θα τελειώσει σύντομα όπως εξάλλου διαφαίνεται και από τα στοιχεία των αρχών. Ήδη πάνω από 3000 τηελφωνήματα ανδρών έχει δεχθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ από άνδρες που ζητούν πληροφορίες γιατί συνευρέθηκαν με ιερόδουλες χωρίς προφύλαξη.
Και το ζήτημα δεν είναι μόνο η σωματική επαφή αλλά και η στοματική, που προκαλεί άλλωστε και τον μεγαλύτερο τρόμο στον ανδρικό πληθυσμό. Πάντως ο αριθμός των ιερόδουλων που εντοπίζεται να είναι φορείς του ιού του Aids μέρα με την ημέρα μεγαλώνει γεγονός που αποδεικνύεται και τη δραματική αύξηση που κατέγραφαν οι επιστήμονες όλο το προηγούμενο διάστημα και είχε αγγίξει ακόμη και το 1250%.

Τίτλοι εφημερίδων Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Η Θεσσαλονίκη του Αντώνη Σαμαρά… - Μεγαλειώδης η συγκέντρωση της Ν. Δ.- Τη Δευτέρα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα – Καθαρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα ·Επείγουσα εγκύκλιος του υπ. Εργασίας – Ποιοι συνταξιούχοι εξαιρούνται από τη μείωση των συντάξεών τους·Τι προβλέπει το Σύνταγμα για την επομένη των εκλογών.. – Τρεις ημέρες διορία για τη διερευνητική εντολή στα κόμματα
ΑΥΓΗ ·Ρεύμα ανατροπής και ελπίδας – Μεγάλη η απήχηση της πρότασης για την κυβέρνηση της Αριστεράς σε ολόκληρη τη χώρα ·Μνημόνιο και τεχνοκράτες απαιτεί το οικονομικό κατεστημένο·Από ρεκόρ σε ρεκόρ η ανεργία στην Ευρωζώνη

Τα οφέλη από την προπόνηση δύναμης

Γράφει ο Νικόλας Ανθρακίδης
MSc, BSc Personal trainer

Η προπόνηση δύναμης όλο και περισσότερο κερδίζει νέους οπαδούς. Βέβαια, πολλοί είναι και αυτοί που λόγω άγνοιας είτε πιστεύουν πως είναι επικίνδυνο το να ‘’σηκώνεις βάρη’’, είτε δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη της μυϊκής τους μάζας (κυρίως γυναίκες). Παρότι προπόνηση δύναμης δεν σημαίνει αποκλειστικά μυϊκή υπερτροφία πολλοί θεωρούν άσκοπο και ανούσιο το να πηγαίνεις στο γυμναστήριο και να σηκώνεις βάρη.