Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Από Δευτέρα 1/11 η «σχολική κάρτα» για τα δημόσια σχολεία εκδίδεται μέσω του edupass.gov.gr


Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr,o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Πληρωμές 633.434.763 εκατ. ευρώ στους αγρότες - Προκαταβολή (70%) της Βασικής Ενίσχυσης του 2021 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ


Ολοκληρώθηκε σήμερα, 26/10/20221, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση τον προγραμματισμό του, η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2021, ύψους 633.434.763,44 ευρώ σε 521.657 δικαιούχους και ξεκίνησε σταδιακά η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών.

ΕΛΜΕ Κιλκίς: Τηλεκπαίδευση θα διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων


Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
Με αφορμή την κατάληψη του 1ου ΓΕΛ και την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Διευθυντή και στον σύλλογο διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς δηλώνουμε ότι, σύμφωνα με την απόφαση της ΟΛΜΕ, η τηλεκπαίδευση θα διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία. 

Υπογραφή σύμβασης για υλοποίηση έργου οδοποιίας στο τμήμα Καστανερή – Μεγάλα Λιβάδια


Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται έργο οδοποιίας, το οποίο θα βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό – λόγω του ορεινού ανάγλυφου – τμήματος που συνδέει την Καστανερή με τα Μ. Λιβάδια, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΑΦΟΙ ΚΑΛΛΙΜΟΓΙΑΝΝΗ - Δ.ΦΩΤΑΡΟΥΔΗΣ ΟΕ», Παναγιώτη Καλλιμογιάννη.

Κορωνοϊός (26/10/2021): 4.165 νέα κρούσματα (78 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 25 θάνατοι και 380 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.165, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 724.571 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 144 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.876 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 26/10/2021, 3:14 μ.μ.


Συλλήψεις για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

· Συνελήφθη χθες (25 Οκτωβρίου 2021) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ποροΐων, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αγροτική περιοχή δίπλα σε αρδευτικό κανάλι, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 220 εκατοστών που καλλιεργούσε στο έδαφος και 5 δενδρύλλια κάνναβης που είχε θέσει προς ξήρανση. Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 2 κιλών και 851 γραμμαρίων.

Εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο του νομού Κιλκίς.


Συνεχίζονται οι εργασίες διαγράμμισης του οδοστρώματος για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε διάφορα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς από συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς στο Ζάππειο Μέγαρο


Δελτίο τύπου Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Στη λαμπρή τελετή στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, όπου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε τον όμιλο ΑΝΤ1 και τους εκατοντάδες εθελοντές για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην αντιμετώπιση της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού παραβρέθηκε η Πρόεδρος και αντιπροσωπεία εθελοντών του περιφερειακού τμήματος ΕΕΣ Κιλκίς.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣ, Γιώργος Μουτσιάνας μιλά με τον Μπάμπη Καραγεωργίου στον OK Web Radio



Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Αρτοποιών νομού Κιλκίς «Ο Προφήτης Ηλίας»


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Αρτοποιών νομού Κιλκίς «Ο Προφήτης Ηλίας» που προήλθε από τις εκλογές της 18/10/2021, συγκροτήθηκε σε σώµα στης 20/40/2021 ως εξής:

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Περιστέρι Κιλκίς


Της Μόνικας Σωτηριάδου
Με λαμπρότητα και διακριτική συμμετοχή των πιστών τελέστηκε στον Εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Περιστερίου Κιλκίς μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ο Ναός είναι ένα πραγματικό "στολίδι" του χωριού που γνωρίζουν όλοι ίσοι περνούν από τον κεντρικό δρόμο του χωριού. 

Το 2ο Πειραματικό Λύκειο Κιλκίς, ανακαλύπτει την αρχαία Μόρρυλο


Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, αναβαθμίζοντας τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των περιοδικών / περιοδευουσών εκθέσεών της υλοποιεί για τις επόμενες 7 Πέμπτες στο χώρο παρουσίασης της έκθεσης "ΜΟΡΡΥΛΙΩΝ ΠΟΛΙΣ" το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακαλύπτουμε την αρχαία Μόρρυλο.