Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Τρυγήσαμε τα αμπέλια στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Με θεματική εβδομάδα τον τρύγο, στο μάθημα των εικαστικών φτιάξαμε ένα όμορφο παιχνίδι σε μορφή σταφυλιού. Αφού φτιάξαμε το τσαμπί σταφυλιού με τις ρόγες του, το φυλλαράκι και το κοτσάνι του ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε. Ζαριά ζαριά, ποιος λέτε να ήταν ο πρώτος που συμπλήρωσε όλες τις θέσεις στο σταφύλι του;

Καθώς το θέμα της εβδομάδας είναι ο τρύγος και στη μαγειρική το βασικό μας συστατικό ήταν ένα παράγωγο του σταφυλιού, οι σταφίδες. Ανακατέψαμε τα υλικά μας, ζυμώσαμε και φτιάξαμε αφράτα σταφιδόψωμα, ιδανικό σνακ και για το σχολείο.

Η αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών μας ξεκίνησε και πάλι στο ΚΔΑΠ Kinesis και είναι αυτή της κοπτικής-ραπτικής. Αυτήν τη φορά η δημιουργία μας ήταν ένα αρωματικό πουγκί. Διαλέξαμε υφάσματα και πιάσαμε βελόνα και κλωστή. Έπειτα, βάλαμε τη γέμισή μας ώστε να πάρει τη μορφή ενός μικρού μαξιλαριού και γεμίσαμε με αρωματικές μπίλιες της αρεσκείας μας. Βάλαμε τις τελευταίες πινελιές και το αρωματικό μας είναι έτοιμο να δώσει νέα μυρωδιά στο συρτάρι ή στο ντουλάπι μας .

Συνεχίζοντας την εβδομάδα του "Τρύγου", στο δεύτερο μάθημα εικαστικών της εβδομάδας διαβάσαμε τον μύθο του Αισώπου "Το ελάφι και το αμπέλι". Πρώτα, συζητήσαμε για τον μύθο και το ηθικό δίδαγμα που μας περνάει και χωρίς να χάσουμε χρόνο πιάσαμε ψαλίδια και χαρτόνια και αποτυπώσαμε αυτόν τον μύθο σε κατασκευή. Κόψαμε, κολλήσαμε και δημιουργήσαμε το αμπέλι, το ελάφι που κρύβεται στα φύλλα και τους κυνηγούς που παραφυλούν. Για τέλος μας είχε μείνει η προσθήκη μερικών αληθινών φύλλων.

Σειρά από τη θεματική μας ενότητα " Ανακύκλωση" είχε η ανακύκλωση της μπαταρίας στο μάθημα των eco news. Αφού παρακολουθήσαμε σχετικό εκπαιδευτικό βίντεο, συζητήσαμε γιατί πρέπει να ανακυκλώνουμε τις μπαταρίες και τι είναι ο κάδος ανακύκλωσης μπαταριών ΑΦΗΣ. Μόλις ολοκληρώσαμε τη συζήτησή μας, φτιάξαμε από έναν ατομικό επιτραπέζιο κάδο μπαταριών για να τον έχουμε στο σπίτι και μόλις γεμίζει μπορούμε να τον φέρνουμε στο ΚΔΑΠ μας και να τον αδειάζουμε στον κάδο ΑΦΗΣ της δομής μας.

Στο φτιαξ' το μόνος σου χρησιμοποιήσαμε ένα νέο υλικό, το fimo. Φτιάξαμε μωβ μπιλίτσες και συνθέτοντας τες δημιουργήσαμε ένα σταφύλι. Προσθέσαμε κοτσάνι και φύλλο και το ψήσαμε. Μόλις ψήθηκε, τοποθετήσαμε στην πίσω πλευρά μαγνητάκι κι έτοιμο να διακοσμήσει το ψυγείο μας.

Την εβδομάδα μας τη ολοκληρώσαμε με μία γευστική συνταγή μαγειρικής. Ασχοληθήκαμε με ένα ακόμα παράγωγο του σταφυλιού, τον μούστο, φτιάχνοντας τραγανά μουστοκούλουρα. Αναμείξαμε τα υλικά ώστε να δημιουργήσουμε τη ζύμη μας, πλάσαμε τα μουστοκούλουρα και ανυπομονούσαμε να ψηθούν για να γευτούμε τη νοστιμιά τους.

Η γεμάτη εβδομάδα μας έφτασε στο τέλος της. Σας ευχόμαστε ένα όμορφο σαββατοκύριακο και σας περιμένουμε για νέες περιπέτειες στο ΚΔΑΠ Kinesis.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.