Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

«Βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο σκάνδαλο κι εμείς εθελοτυφλούμε»

«Βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο σκάνδαλο του Δήμου Κιλκίς κι εμείς εθελοτυφλούμε». Αυτή ήταν η εύστοχη παρατήρηση του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστα Ζώτου και μέλους του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου των παιδικών σταθμών του δήμου, με αφορμή τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ως προς την παρουσίαση από την δημοτική αρχή Κιλκίς, των συμπερασμάτων του πορίσματος που συνέταξε ο Οικονομικός Επιθεωρητής στο θέμα του σοβαρού, όπως αποδείχθηκε, ελλείμματος στους παιδικούς σταθμούς. Σύμφωνα λοιπόν με το πόρισμα του τελευταίου, το έλλειμμα αυτό φτάνει το 1 εκατ. ευρώ περίπου και αφορά μόνο την κρατική επιχορήγηση της περιόδου 2006-2010. 

Έκθεση ζωγραφικής του Θάνου Στόκα στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Θάνου Στόκα, δασκάλου του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΤΕΧΝΗΣ.
Η Δήμητρα Μήττα, Φιλόλογος, Συγγραφέας και Ιστορικός Τέχνης, αναφερόμενη στο έργο του Θάνου Στόκα, γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Δήλωση Σαμαρά για το ξέφραγο αμπέλι

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Αυτή την ώρα η κυβέρνηση δίνει μια μάχη σε όλα τα μέτωπα, για την αξιοπιστία της χώρας και για τη σωτηρία της Πατρίδας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού.
Απατώνται, λοιπόν, όσοι νομίζουν ότι θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Και λυπάμαι ιδιαίτερα για εκείνους που γνωρίζουν τι θα πει και Νόμος και Δημοκρατία και οι οποίοι όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά βάζουν και εμπόδια και ρίχνουν και λάδι στη φωτιά.

Ακόμη μια Ευρωπαϊκή διάκριση Έλληνα κτηνοτρόφου ως προς την ποιότητα και τη διατήρηση των αυτόχθονων φυλών ζώων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στηρίζοντας την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του αυτόχθονου παραγωγικού δυναμικού της χώρας, πέραν των οικονομικών, επιστημονικών και λοιπών παρεμβάσεών του, προωθεί και δραστηριότητες σε επίπεδο παραγωγού ή και ομάδας παραγωγών. 

Βενιζέλος για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

"Είναι πολύ σημαντική για τη χώρα η επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας, κυρίας Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και όλη την Ευρωζώνη.
Μας δίδεται έτσι η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη συνολική, πραγματική κατάσταση της χώρας, που βρίσκεται στα όριά της και να ζητήσουμε, με συγκροτημένο τρόπο, να διαμορφωθεί το ολοκληρωμένο πλαίσιο εξόδου από την κρίση, όπως είχα την ευκαιρία να το παρουσιάσω στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Θυμίζω ότι πυρήνας του πλαισίου αυτού είναι η επιμήκυνση, η βιωσιμότητα του χρέους, τα κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα και η πλήρης και άμεση εκταμίευση της δόσης. Μόνον έτσι το πακέτο των μέτρων θα είναι το τελευταίο και μόνον έτσι μπορεί να αλλάξει το κλίμα μέσα στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό για την Ελλάδα.
Είμαστε στη διάθεση του Πρωθυπουργού, ώστε να συμβάλουμε στην πειστική παρουσίαση των εθνικών θέσεων."

Κύπρος: Ίδρυση ιδρύματος «Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου»

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες της ίδρυσης του ιδρύματος της ομοσπονδίας Χάντμπολ στη μνήμη των δυο αδικοχαμένων αδερφών, Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου. Τα δύο αδικοχαμένα παιδιά σκοτώθηκαν στην Ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στην Κύπρο, ύστερα από ισχυρή έκρηξη, στις 11 Ιουλίου το 2011.

«90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» με την υπογραφή του Κώστα Γαβρά - «Ανθεί και φέρει κι άλλο»

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Κλειστό Γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α., η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει τη μεγαλύτερη πολιτιστική παράσταση-εκδήλωση των τελευταίων 40 ετών, το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. 

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση με τα 600 δισ. των ομογενών

Ο καθηγητής
Θεόδωρος Καρυώτης
Μια νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση με τα 600 δισ. των ομογενών της οργάνωσης End National Debt. Ο στενός φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης ο οποίος είχε τοποθετηθεί στην 4η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ομολογεί την ενεργό του εμπλοκή στην απάτη.

Το νέο Δ.Σ. της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς

Την 26η Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς. Το νέο διοικητικό συμβούλιο που εκλέχτηκε συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση: 

Στην Αθήνα την Τρίτη η Ανγκελα Μέρκελ - Εν αναμονή διαγγέλματος Σαμαρά σε λίγη ώρα!

- Το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει με αφορμή δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο ΔΕΝ θα λήφθεί απόφαση για την Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής
- Ο εκπρόσωπός της ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την πρόσκληση που απήθυνε ο πρωθυπουργός τον Αυγουστο
- Η συνάντηση θα γίνει μια ημέρα μετά το κρίσιμο Eurogroup

Δραματικές οι εξελίξεις. Λίγη ώρα αφού ανακοινώθηκε ότι θα έρθει στην Αθηνα η Άνγκελα Μέρκελ, πληροφορίες από το Μαξιμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός σε λίγη ώρα θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό.

Ο παλμός της αγοράς κρέατος στα Meat Days

Όλη η αγορά του κρέατος έδωσε το παρών στις τριήμερες εκδηλώσεις Meat Days 2012, μετατρέποντας το εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo σε τόπο συνάντησης παραγωγών, επαγγελματιών κι εμπόρων, σε χώρο συνεύρεσης επιστήμης και τεχνολογίας.

Ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Ειδική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 10 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30, για συζήτηση και απόφαση με μοναδικό θέμα την Έγκριση Απολογισμού και Ισολογισμού Δήμου ΚΙΛΚΙΣ, για το οικονομικό έτος 2011 

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς δημιουργεί βιβλιοθήκη

Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 9ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς, αποφάσισαν να δημιουργήσουν βιβλιοθήκη σε μία από τις αίθουσες τους! Για να πετύχουν τη διαμόρφωση του χώρου χρειάζονται ράφια στήριξης για τα βιβλία! Παρακαλούμε όποιος πολίτης ή επιχειρηματίας του τόπου μας θέλει να βοηθήσει είτε οικονομικά είτε με την προσφορά υλικού ας επικοινωνήσει με το σχολείο μας στο τηλέφωνο: 23410 76455 !
Στη δύσκολη εποχή που ζούμε η αλληλοβοήθεια είναι ίσως ο μόνος τρόπος να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας!
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Καταγγελία Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει, για μία ακόμη φορά, την επιχειρούμενη κατάργηση Κοινωνικών Αγαθών και Υπηρεσιών, μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης Δημοσίων Δομών και Υπηρεσιών και της μεθόδευσης για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. 

«Ανοικτή επιστολή Νο 2 του Πρόεδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά».

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Η χώρα βρίσκεται στην καρδιά μίας πολύπλευρης κρίσης η οποία επιδρά στη καθημερινή ζωή όλων των πολιτών. Η βαθιά ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία απειλεί πλέον επικίνδυνα την εσωτερική συνοχή της κοινωνίας, μηδενίζει τα εισοδήματα καταναλωτών και επιχειρηματιών και παγιώνει ένα έντονο κλίμα απαισιοδοξίας και εσωστρέφειας.

Εντάχθηκαν 20 έργα προϋπολογισμού 16.218.242 € στο πλαίσιο του προγράμματος ΙΡΑ

Με την ένταξη είκοσι (20) έργων συνολικού προϋπολογισμού 16.218.242 € ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των προς συγχρηματοδότηση διασυνοριακών έργων, στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του Διασυνοριακού Προγράμματος ΙΡΑ «Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013», από την Επιτροπή Καθοδήγησης (Επιλογής Έργων) του Προγράμματος.

Περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA στο Κιλκίς υπό την αιγίδα του Δήμου

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι δράσεις της ενημερωτικής εκστρατείας της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, μεταφέρονται στο Κιλκίς. Η εκστρατεία, που υλοποιείται σε 12 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET), έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του ευρύτερου κοινού, για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία, τις εφαρμοσμένες επιστήμες και τη μηχανική.

Τους συνέλαβαν για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες το πρωί, στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 51 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 121.612,38 ευρώ.

Αστυνομικοί του Κιλκίς συνέλαβαν δύο άτομα για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθησαν χθες (04.10.2012) το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, δύο ημεδαποί 33 και 31 ετών (άνδρας και γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας. 

Συνελήφθη 27χρονος μαστρωπός

Συνελήφθη χθες (04.10.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός 27 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία. 

Έκλεβε ό,τι έβρισκε

Συνελήφθη χθες (04.10.2012) το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ημαθίας, ένας ημεδαπός 23 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. 

Έκθεση Τροχαίας 2012, στις Μουριές Κιλκίς

 Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα οδικής ασφάλειας, το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς, θα πραγματοποιήσει από 08 έως 11-10-2012 έκθεση τροχαίας στο Συνεδριακό Κέντρο του πρώην Δημοτικού Διαμερίσματος Μουριών, για να προβάλλει-συζητήσει με τους πολίτες και κυρίως τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι αποτελούν τους μελλοντικούς οδηγούς, βασικές αρχές και κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από την 09:30 ώρα καθημερινά. 

Οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι Κιλκίς πάνε Φλώρινα - Πρέσπες

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, πραγματοποιεί Διήμερη Εκδρομή στη ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ με ημέρα αναχώρησης Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 και επιστροφή την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 (1 Διανυκτέρευση). 

Ανεξάρτητοι Έλληνες: " Κάποιοι έπαιζαν παιχνίδια στην πλάτη των αγροτών"

Με δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, μέλος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης "Ανεξάρτητων Ελλήνων" καταδικάζει την ολιγωρία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο πρόγραμμα των Βιολογικών Αγροτικών προϊόντων. 

Μαστογραφία στα 35, προλαμβάνει τον καρκίνο λένε οι μαστολόγοι

Η κ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα
Την ανάγκη όλες οι γυναίκες μετά τα 35χρόνια τους να υποβάλλονται σε μαστογραφία, στο πλαίσιο της έγκαιρης διάγνωση του καρκίνου του μαστού επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, με αφορμή ότι ο Οκτώβριος είναι ο Ευρωπαϊκός μήνας για την καταπολέμηση του. «Μόνο έτσι μπορούμε να εντοπίζουμε έγκαιρα τη νόσο και να την αντιμετωπίζουμε στο πρώτο στάδιο της που είναι ιάσιμο» αναφέρει η ειδική μαστολόγος, επίκουρος καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Αθήνας και πρόεδρος της Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας κ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα.

Επίσκεψη Θεοδόση Κωνσταντινίδη στο δήμο Παιονίας

Περιοδεία στην περιοχή της Παιονίας πραγματοποίησε ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ κ.Θεοδόσης Κωνσταντινίδης την Πέμπτη 4-10-2012 και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Παιονίας κ.Αθανάσιο Λαπόρδα στο Δημαρχειακό Μέγαρο, όπου ανταλλάχτηκαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους σήμερα.

11 χρόνια λειτουργίας της ιστοσελίδας www.arispanteleimona.gr

Ολοκληρώνοντας έντεκα χρόνια λειτουργίας της επίσημης ιστοσελίδας του (www.arispanteleimona.gr) ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα εκφράζει την ικανοποίησή του για τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών του και ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που έδειξαν και δείχνουν οι χιλιάδες αναγνώστες του. Στα έντεκα αυτά χρόνια λειτουργίας της δέχτηκε πάνω από 23.000 επισκέπτες από Ελλάδα αλλά και από 45 ακόμη χώρες αναγνωρισμένες από το επίθεμά τους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια περισυλλογής και ανάδειξης της ιστορίας της ομάδας μέσα από διάφορα ευρήματα αλλά και προσωπικές μαρτυρίες ενώ συγχρόνως ενημερώνουμε πληροφορώντας όλους για τα δρώμενα του συλλόγου καθώς και για τα αγωνιστικά αποτελέσματά του. 



Νέα λίστα – φωτιά: 54.000 Έλληνες με εμβάσματα 22 δισ. ευρώ!

Νέο CD, που αυτή τη φορά περιλαμβάνει στοιχεία για 54.000 Έλληνες οι οποίοι έχουν αποστείλει εμβάσματα ύψους άνω των 22 δισεκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό την περίοδο 2009 – 2011 έδωσε, με την εντολή για την άμεση αξιοποίηση, στο ΣΔΟΕ, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Λεωνίδα Τζανή

Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για το θάνατο του Λεωνίδα Τζανή: Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βαθειά του λύπη για τον αδόκητο θάνατο του Λεωνίδα Τζανή, ενός στελέχους της δημοκρατικής παράταξης που υπηρέτησε τα κοινά μέσα από την δραστηριότητά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και από την κεντρική πολιτική σκηνή, ως βουλευτής και υφυπουργός. Απευθύνουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Με ανοιχτή την «τρύπα» των 2,5 δις ευρώ… - Παιχνίδια χρεοκοπίας από την Τρόικα·Μήνυμα Σαμαρά από τη Γαλλία – «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει»·Σε πολεμική ατμόσφαιρα η Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ! Ανησυχία και στο Μαξίμου για την κυβερνητική συνοχή
ΑΥΓΗ ·Σε αποσύνθεση η κυβέρνηση – Τα κόμματα της συγκυβέρνησης σύρονται καθημερινά από την τρόικα σε σκληρότερα μέτρα, ενώ απομακρύνεται η καταβολή της δόσης των 31 δις ευρώ.. ·»Όχι» Ντράγκι σε «κούρεμα», νέες πιέσεις από Σόιμπλε·Ωράριο καταστημάτων – Πλήρη απελευθέρωση θέλει η τρόικα

Αυτοκτόνησε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής – Το όνομα του ήταν μέσα στη λίστα με τους 36 πολιτικούς

- Βρέθηκε νεκρός από την γυναίκα του μέσα στο σπίτι του στο Βόλο
- Ήταν υφυπουργός Εσωτερικών επί κυβερνήσεως Σημίτη
- Σύμφωνα με πληροφορίες ελεγχόταν από το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης για την περιβόητη λίστα
- Ήταν βουλευτής Μαγνησίας για 4 θητείες

Τέλος στην ζωή του έβαλε ο Λεωνίδας Τζανής πρώην υφυπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη και βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ.
Το πρώην υφυπουργό βρήκε νεκρό το απόγευμα στο υπόγειο του σπιτιού τους, κρεμασμένος, η σύζυγος του. Ήταν 57 ετών.