Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Αγαθόπουλος: Απαράδεκτη η μείωση των ωρών εργασίας για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων εν μέσω πανδημίας

Υπογράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Μέλος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Κιλκίς
Σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δήμο Κιλκίς, για την πρόσληψη των καθαριστριών των σχολικών μονάδων του Δήμου Κιλκίς, ανακοινώθηκαν οι εγκεκριμένες ώρες εργασίας, τις οποίες όρισε το Υπουργείο, για την επόμενη σχολική περίοδο 2021-2022.

Μια καινοτόμα λύση για την πρόληψη των πυρκαγιών


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ., π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών

Με αφορμή φωτιά από κεραυνό στη Σιθωνία της Χαλκιδικής το Καλοκαίρι του 1989, αρχίσαμε έρευνα, η οποία αποσκοπούσε στην εύρεση των αιτιών, που οδηγούσαν στην οικοπεδοποίηση των δασών. Τότε, σε μια πρώτη μελέτη καταγράφηκαν τα άρθρα εκείνα των νόμων 998/1979 και 1734/1987, που παρά τις σαφείς διατάξεις του Συντάγματος άνοιγαν την Κερκόπορτα στην εκμετάλλευση καμμένων εκτάσεων.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς


Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς
Την Παρασκευή 20/08/2021 θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς για τον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό των Υγειονομικών και Προνοιακών Υπαλλήλων. Το Δ.Σ. καλεί τα μέλη του στις 19:00 μ.μ. έξω από το γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου (κεντρική είσοδο - προαύλιο) για διαμαρτυρία.

Δεν είναι "Ψεκασμένοι" και φασίστες...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ» ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ…ΑΛΛΑ «ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ» ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Σήμερα πολύς κόσμος είναι δύσπιστος απέναντι στα εμβόλια και στους εμβολιασμούς και αυτό εξαιτίας των παλινωδιών και των αντιφάσεων της κυβέρνησης.

8ο Summer Camp Β, του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς



Μαθησιακές δυσκολίες. Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς


Της Βασιλικής Μαυρογονάτου*
Οι μαθησιακές δυσκολίες απασχολούν ένα σημαντικό ποσοστό μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Την τελευταία εικοσαετία, το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών εστιάζεται συχνά στις δυσκολίες μάθησης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Περί Σχολικών Νοσηλευτών στα Γυμνάσια του νομού Κιλκίς


Υπογράφει ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης
Φυσικός – Τεχνικός Δικτύων Η/Υ
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς

Ο Σχολικός Νοσηλευτής/ρια ή Νοσηλευτής/ρια είναι νοσηλευτής, απόφοιτος Α.Ε.Ι Νοσηλευτικής και έχει ως κύριο έργο την προαγωγή της υγείας, της υγιεινής και ασφάλειας του υποστηριζόμενου από αυτόν μαθητή/τριας εντός του σχολικού χώρου.

Απόδοση στον ΟΑΕΔ καταστημάτων και αιθουσών συγκέντρωσης που βρίσκονται σε οικισμούς καταργηθέντων Ο.Ε.Κ.


Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Κιλκίς
Σας γνωρίζουμε ότι ο ΟΑΕΔ, ο οποίος κατέστη κύριος και καθολικός διάδοχος όλων των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του καταργηθέντος Ο.Ε.Κ., μας γνωστοποίησε ότι οι συμβάσεις όλων των ακινήτων που παραχωρήθηκαν με μορφή χρησιδανείων ή άλλων μορφών έχουν λήξει.

Δήμος Κιλκίς: Δωρεάν rapid tests σε Άγιο Αντώνιο, Μελισσουργειό, Δροσάτο και Μυριόφυτο


Συνεχίζονται οι δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις ανίχνευσης του Covid – 19 σε τέσσερις οικισμούς του Δήμου Κιλκίς για την τρέχουσα εβδομάδα. Σύμφωνα με τον κοινό προγραμματισμό Δήμου Κιλκίς και ΕΟΔΥ, με τη συνδρομή υγειονομικού κλιμακίου, rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

Οι πρώτοι αποφοιτήσαντες του προγράμματος HELIOS στο Κιλκίς


Σε μια μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ένταξης του OMNES στις 16/7/21, δόθηκαν οι πρώτες βεβαιώσεις αποφοίτησης του προγράμματος Hellenic Integration Support for Beneficiaries of International Protection (HELIOS). 

Κορωνοϊός (17/8/2021): 4.206 νέα κρούσματα (19 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 16 θάνατοι και 258 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.206, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 543.749 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 135 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.524 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 17/8/2021, 5:02μ.μ.


Εξιχνίαση κλοπής
Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, πρωινές ώρες της 14ης Αυγούστου 2021, αφαίρεσε μέσα από χώρο επιχείρησης στην Ημαθία, μία τραπεζική κάρτα ημεδαπής, με την οποία στην συνέχεια πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές.

(Video) Επίσκεψη εκπαιδευτικών από Λιθουανία και Πολωνία στην Επιμορφωτική Κιλκίς

Επίσκεψη εκπαιδευτικών από Λιθουανία και Πολωνία στην Επιμορφωτική Κιλκίς, την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021.