Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Γεωργαντάς: "1.000.000 ευρώ για την Γ’ πτέρυγα του Νοσοκομείου Κιλκίς"

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "H συστηματική και επίμονη προσπάθεια να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η προμήθεια του εξοπλισμού της Γ’ πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς απέδωσε καρπούς. Το έργο προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκε και μάλιστα πιστώθηκε ήδη με 1.000.000 ευρώ ο λογαριασμός του έργου. 

'Σπαζοκεφαλιά" το επίδομα θέρμανσης για κυβέρνηση και τρόικα

Μπορεί ο χειμώνας να δείχνει ήδη τα δόντια του με δυνατές καταιγίδες και με απότομη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς από απόψε, αλλά το πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης έχει εξελιχθεί στο γαιτανάκι τρόικας - κυβέρνησης.

«Έντονη αντίδραση του Προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη στην πλήρη απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων»

"Παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις της ΕΣΕΕ, τις συνεχείς συζητήσεις και διαβουλεύσεις, τις τεκμηριωμένες και στοιχειοθετημένες προτάσεις και τη γενική αντίθεση του εμπορικού κόσμου, η Τρόικα φαίνεται πως κινείται στο γνώριμο σε αυτήν δρόμο των παρωπίδων, επιλέγοντας να αγνοήσει την ελληνική κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.

Ερώτηση Αγαθοπούλου, Γλέζου για την αποκατάσταση της τιμής και της μνήμης των εκτελεσθέντων και του ολοκαυτώματος των τριών μαρτυρικών χωριών των Κρουσίων Κιλκίς

"Στις 25 Οκτώβρη 1941, τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο Κιλκίς, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό πληθυσμό και να αποτρέψουν με αντίποινα την εξάπλωση της Εθνικής Αντίστασης που είχε ήδη αρχίσει να συγκροτείται στην περιοχή, περικύκλωσαν τα ορεινά χωριά Κλειστό (Μούζγαλη), Αμπελόφυτο (Μούρσαλη) και Κυδωνιά (Κοτσαλάρ) της περιοχής των Κρουσίων, εκτέλεσαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό από 17 μέχρι 65 ετών, υποχρέωσαν τους υπόλοιπους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες και τα χωριά τους με όσα από τα υπάρχοντά τους μπορούσαν να μεταφέρουν και έκαψαν και ισοπέδωσαν εντελώς τα εγκαταλελειμμένα χωριά.

Μαχαίρι στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Την ανάγκη για μία σύγχρονη, ορθολογική και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση υπηρετεί το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», που θέτει σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

«Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» στην ΠΕ Κιλκίς

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε νέο πρακτικό με το οποίο καθορίζονται οι συνιστώμενες λιπαντικές αγωγές και ημερομηνίες τελευταίας αζωτούχου λίπανσης που αφορούν κι άλλες επιλέξιμες καλλιέργειες στη δράση 2.1 «προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» στην ΠΕ Κιλκίς.

4η Πανελλήνια Συνάντηση Κιζδερβενιωτών Μικρασιατών στo Πολύπετρο

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013, στo Πολύπετρο του Δήμου Παιονίας - νομού Κιλκίς η Πανελλήνια Συνάντηση Κιζδερβενιωτών Μικρασιατών. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολυπέτρου υπέρ των πεσόντων Κιζδερβενιωτών.

Επανένταξη της Τρίτης Πτέρυγας Νοσοκομείου Κιλκίς στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων

Μετά από εργώδεις και επίπονες προσπάθειες των διοικήσεων και του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς αλλά και των λοιπών φορέων του τόπου μας, ένα έργο που φάνταζε μνημειώδες για τα δεδομένα του Κιλκίς, φαίνεται πως θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

ΠΑΣΟΚ delendaest1?

Του Νίκου Τερζή*
Από την στάση ενός κόμματος απέναντι στην ιστορία, τους ηγέτες, την ιδεολογία και τα σύμβολά του, ή ακόμη και από τον τρόπο που βιώνει τις ιστορικές επετείους ή τις ημερομηνίες με ιδιαίτερο συμβολισμό, κρίνεται η υγεία, η δυναμική και η προοπτική του.

Μαθητές του 2ου Λυκείου Κιλκίς στη Βεργίνα

"Την Πέμπτη 26/09/2013 στο πλαίσιο του προγράμματος σύμπραξης σχολείων “COMENIUS”, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Βεργίνα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Διευκρινήσεις Περιφέρειας για το θέμα των μεταφορών των μαθητών του ν. Κιλκίς

"Το τελευταίο διάστημα ένα από τα ζητήματα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα είναι αυτό της μεταφοράς των μαθητών του νομού, ένα θέμα βέβαια που δεν αφορά αποκλειστικά το νομό μας, αλλά όλη τη χώρα.

“ΑΘΥΡΜΑΤΟΕΚΘΕΣΗ” στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου

Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση παλιών παιχνιδιών, σε σχεδιασμό και επιμέλεια του Κιλκισιώτη καλλιτέχνη Χάρη Ισχνόπουλου, θα παρουσιασθεί φέτος στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Λουκέτο Story με χιλιάδες απολύσεις - Στον δρόμο πάνω από 2.500 εργαζόμενοι τις τελευταίες τρεις ημέρες μόνο από τρεις επιχειρήσεις: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καταστήματα «Φωκάς» και αλυσίδα «Sprider Stores”·Στουρνάρας – Βρούτσης - «Μαχαίρι» στις συντάξεις 1,8 δις για να κλείσει η τρύπα του 2014- Δίνουν στην τρόικα και τις ομαδικές απολύσεις για να γίνει ηπιότερο το «μαχαίρι»·Επί ενάμιση χρόνο έκρυβαν τον υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής 

Διαθεσιμότητα: Οι Διευθύνσεις Προσωπικού θα κρίνουν ποιοι εξαιρούνται

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων θα κρίνουν τις εξαιρέσεις των υπαλλήλων από τη διαθεσιμότητα. Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο τονίζεται ότι είναι καθ” ύλην αρμόδιες τόσο για την επικαιροποίηση των υπηρεσιακών φακέλων του προσωπικού τους όσο και για τον έλεγχο των δικαιολογητικών σχετικά με τους υπαλλήλους που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 4172/2013.

Θα ηχήσουν σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 δοκιμαστικά οι σειρήνες στις 11.00 π.μ.

Από το Αυτοτελές Τμήμα ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής: Στο πλαίσιο της άσκησης ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013” θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, ως ακολούθως:

Ο Βασίλης Μακρίδης ξεναγεί τη ΓΝΩΜΗ στο Σπήλαιο Κιλκίς