Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ρόδος: Ανήλικη πλάκωσε στο ξύλο επίδοξους βιαστές

Την επίθεση δύο αλλοδαπών δέχτηκε μέρα μεσημέρι μια 15χρονη στην οδό Δημοκρατίας, η οποία όμως για καλή της τύχη ήξερε καράτε... Η 15χρονη παρά το νεαρό της ηλικίας της δε «μάσησε» και αξιοποιώντας τις γνώσεις της στο καράτε κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα.
Η ανήλικη χτύπησε τους επίδοξους βιαστές και άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια τρέποντας σε φυγή τους δράστες. Τις φωνές της άκουσαν περαστικοί, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Η "εθνική" μας κατάθλιψη


ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΑΜΑΤΑ. Η εκπομπή που χτυπά στον παλμό της ελληνικής πραγματικότητας. Ο δάσκαλος Δημήτρης Νατσιός συζητά με τον καλεσμένο του ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή Παύλο Νταφούλη για την "εθνική" μας κατάθλιψη .

Δεν πληρώνονται Πρωθυπουργός και Υπουργοί

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφασίσθηκε ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης να μην λάβουν τις προβλεπόμενες αποδοχές.
Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος ήδη έχει υποβάλλει δήλωση με την οποία παραιτείται από την λήψη των αποδοχών του.
Το ίδιο θα πράξουν και όλοι οι υπουργοί σε εκτέλεση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου.

Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς: "Θέλουμε μια πόλη αντάξια του πολιτισμού μας και του ήθους μας, και όχι την πρωτεύουσα της βαρβαρότητας στη Μακεδονία"

Με αιτία τα τελευταία γεγονότα, θεωρούμε υποχρέωσή μας να απαντήσουμε στο Δήμο Κιλκίς και σε όλους αυτούς που δεν γνωρίζουν το έργο μας.
Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος δεν είναι ένας οργανισμός που υποστηρίζεται από υπαλλήλους του Δήμου. Δεν είμαστε υπάλληλοί του και δεν μας πληρώνει κανένας για τις υπηρεσίες μας, αντίθετα εμείς βοηθάμε το Δήμο με το έργο μας. Και σημειώνουμε τί έχει κάνει ο Δήμος για τα αδέσποτα. Έχει αναλάβει μεγάλο μέρος από τις ανάγκες της σίτισής τους, ειδικότερα με την αγορά 65 σακιών με μηνιαίο κόστος 910 ευρώ. Τα υπόλοιπα σακιά τα αγοράζουμε εμείς και κάποια προέρχονται από προσφορές πολιτών του Κιλκίς και μη,που είναι φιλόζωοι.

Πανελλαδικές: Μέχρι 22 Ιουνίου πρέπει να πάρουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας οι μαθητές

Τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, θα πρέπει να παραλάβουν από το λύκειο τους, έως τις 22 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων
Έως τις 22 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκειά τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Παιδείας Φρ. Κιάου, η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στην επιλογή για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα γίνει από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, ενώ η ανακοίνωση των βαθμολογιών αναμένεται στο τελευταίο πενθήμερο του Ιουνίου. Το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει και φέτος την καινοτομία της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

ΔΕΗ: Πότε απολύονται και πότε μετατίθενται οι εργαζόμενοι

Το σχέδιο για τις απολύσεις και τις μεταθέσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ ενόψει της αποκρατικοποίησης και τις πώλησης λιγνιτικών μονάδων περιλαμβάνεται ουσιαστικά στη νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν η διοίκηση με τη ΓΕΝΟΠ.
Στη σύμβαση που καθορίζει τις εργασιακές σχέσεις των 21.000 εργαζομένων και της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας μέχρι το 2015 συμφωνήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού στις περιπτώσεις αναδιάρθρωσης της εταιρίας ή της πώλησης λιγνιτικών μονάδων. Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή της πρόσφατης νομοθεσίας που προβλέπει την κατάργηση της μονιμότητας στους εργαζομένους των ΔΕΚΟ.

Πολίτες και Πολιτεία

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Η λέξη «Πόλις», κατά την αρχαιοελληνική της έννοια, πέρα από την πόλη σαν φυσική οντότητα, σημαίνει και την πολιτειακώς οργανωμένη κοινωνία. Προέρχεται μάλιστα, ετυμολογικά, από το ρήμα «πέλλω», που σημαίνει: «υπάρχω, είμαι, κινούμαι, γίνομαι, αποβαίνω».
Πράγματι, η Πόλη (με αμφότερες τις έννοιες) δίνει την δυνατότητα στον άνθρωπο να «υπάρχει» (αυτοσυντήρηση), να «είναι» (αυτοπροσδιορισμός), να «κινείται» (δραστηριοποίηση), να «γίνεται» (εξέλιξη, πρόοδος) και τελικά να «αποβαίνει» (πραγμάτωση, ολοκλήρωση). Με λίγα λόγια να γίνεται Πολίτης.

Κλοπή μοτοσυκλέτας στο Ηλιόλουστο Κιλκίς

Συνελήφθη χθες, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, στο Ηλιόλουστο Κιλκίς, ένας υπήκοος Αλβανίας 25 ετών, διότι αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσυκλέτα 48χρονου, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μαυρονερίου Κιλκίς.

Σύλληψη για κλοπή στο Κιλκίς

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Κιλκίς, ένας ημεδαπός 39 ετών, διότι αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 550 Ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο από την τσάντα 28χρονης, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην 28χρονη. Ακόμα στην κατοχή του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 0,5 γραμμάρια κάνναβης. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Δύο νεκροί από τροχαία

Χθες (09.06.2012) το απόγευμα, στο 2ο χλμ. Παλιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, το Ι.Χ. Επιβατικό που οδηγούσε 37χρονος, συγκρούστηκε με υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο στη συνέχεια συγκρούστηκε με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 44χρονου οδηγού του τρίτου οχήματος.
Χθες (09.06.2012) επίσης το μεσημέρι, στο 52ο χλμ. Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος, συγκρούστηκε με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 34χρονος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσυκλέτας.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια των δυστυχημάτων διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

Συνελήφθη 50χρονος για ναρκωτικά στην Ημαθία

Συνελήφθη χθες (09.06.2012) το βράδυ, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας, ένας ημεδαπός 50 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο Παλαιό Ζερβοχώρι Ημαθίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού του 50χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (50) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 15 έως 50 εκατοστών, τα οποία τα καλλιεργούσε στον κήπο του σπιτιού.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.


Ευχαριστήριο Ηλία Παπαγεωργίου για τις εκλογές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους συναδέλφους μου,για την μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς, της 06 Ιουνίου 2012. Η μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων δείχνει ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματα και γι' αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν. Ευχαριστώ ιδιαίτερα αυτούς που στήριξαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό Ενωτική Αστυνομική Συνδικαλιστική Κίνηση (Ε.Α.ΣΥΝ.Κ.), με τον οποίο συμμετείχα στις εκλογές, και ο οποίος αναδείχτηκε ο πλειοψηφών συνδυασμός.