Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Φραγγίδης: "Θετικό το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς"

Για θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορά τους συνεταιρισμούς, μίλησε ο Γ. Φραγγίδης στη Βουλή. Συγκεκριμένα, στην ομιλία που πραγματοποίησε χθες Τετάρτη κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου, ο Κιλκισιώτης βουλευτής ανέφερε τα εξής: 
"Στην περίοδο που διανύουμε σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαίο να δούμε τους τομείς που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, ώστε να συμβάλλουν στο μέτρο του δυνατού, στην ανάπτυξη της χώρας μας.  

Συνέντευξη Κιλτίδη την Κυριακή

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης θα δώσει την ερχόμενη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής του νομού μας, Κώστας Κιλτίδης. Μια συνέντευξη, που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, μετά την τελευταία μετακίνησή του στον ΛΑΟΣ, και μετά την απόφασή του να πολιτεύεται πλέον στο νομό Θεσσαλονίκης.

Αυτός είναι ο νέος Κιλκισιακός 2011-12

Με φιλοσοφία το όμορφο και μοντέρνο ποδόσφαιρο, με προγραμματισμό προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα και με ρόστερ αποτελούμενο από νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές αποκλειστικά του νομού, ξεκινάει ο Κιλκισιακός την προσπάθεια να κάνει τους Κιλκισιώτες να ξανααγαπήσουν την ιστορική ομάδα και να την βοηθήσουν στο δύσκολο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Παρακάτω παρουσιάζεται η μεγάλη οικογένεια του Κιλκισιακού για την περίοδο 2011-2012.

Δεν προσλαμβάνονται γιατροί - Απελευθερώνεται το ωράριο των φαρμακείων

Νοσηλευτές και όχι γιατροί θα προσλαμβάνονται - όταν, φυσικά, γίνονται προσλήψεις - στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό είπε χθες Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας, Αν. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι "σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα εμφανίζει υπερδιπλάσιο αριθμό γιατρών σε σχέση με τις άλλες χώρες- μέλη".

Έντονη η καλοκαιρινή δραστηριότητα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρυζίων

Έντονη πολιτιστική δραστηριότητα και εξαιρετικές παραστάσεις παρουσίασε κατά διάρκεια του καλοκαιριού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρυζίων. Συγκεκριμένα:
-Την Τρίτη 26 Ιουλίου το χορευτικό συγκρότημα ενηλίκων έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιηθήκαν στη Μεσιά και στη συνέχεια πρωτοστάτησε στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Δεκαπενταύγουστο στα Ρύζια.

Αλλαγή τεχνικής ηγεσία στον Κιλκισιακό

Πριν ακόμα αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της νέας περιόδου, παρελθόν για τον πάγκο του Κιλκισιακού αποτελεί ο Παναγιώτης Ζιάκας. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ομάδας, η παραίτηση ήλθε "για αντικειμενικούς λόγους" και "χωρίς να υποβαθμίζεται η κατά κοινή αποδοχή άποψη ότι η σταθερότητα στην τεχνική ηγεσία αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης".
Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία».

Συμμετοχή της ΚΔΕΚ σε προγράμματα εθελοντισμού

Εγκρίθηκε η συμμετοχή της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) σε δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης σχετικά με τον εθελοντισμό.Η έγκριση θεωρείται σημαντική η επιτυχία της νέας διοίκησης της ΚΔΕΚ, αφού με πρωτοβουλία του προέδρου της, Νικόλαου Αβραμίδη, ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση.

Την Τετάρτη συνεδριάζει το ΕΒΕ για τα καζίνα της FYROM

Η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς με μοναδικό θέμα "την ανάσχεση της οικονομικής αιμορραγίας προς τις αγορές και τα καζίνο της FYROM", θα γίνει την εχόμενη Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 7 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.

22,5 εκατ. ευρώ χρωστούν οι δυο δήμοι μας

Σε 22,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που οφείλουν οι δυο δήμοι του νομού μας. Από αυτό, τα 12 εκατ, είναι χρέη του Δήμου Κιλκίς και τα υπόλοιπα 10,5 του Δήμου Παιονίας. Αυτό προκύπτει από αναλυτικά στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για τις οφειλές των δήμων.
Πιο αναλυτικά, οι μακροχρόνιες οφειλές του Δήμου Κιλκίς ανέρχονται σε 8.261.452 ευρώ, ενώ οι βραχυχρόνιες σε 3.873.717 ευρώ. Τ` αντίστοιχα ποσά για τον Δήμο Παιονίας είναι 5.364.675 ευρώ σε μακροχρόνιες και 5.186.679 ευρώ σε βραχυχρόνιες.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για στοιχεία που τηρούνται στη βάση δεδομένων του υπουργείου, η οποία πάντως ενημερώνεται με ευθύνη των ίδιων των δήμων.

Αυξάνονται οι αυτοκτονίες στη περιοχή μας

Κάθε μέρα που περνάει έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία-σοκ για τις επιπτώσεις της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Το νέο που μας προέκυψε χθες είναι ότι στην Περιφέρειά μας τα περιστατικά αυτοκτονιών πολλαπλασιάζονται και αφορούν κυρίως τις μικρότερες ηλικίες.
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χτες από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας (10 Σεπτεμβρίου).
Η αύξηση του ποσοστού των αυτοκτονιών στη χώρα μας φτάνει στο 15% μετά την οικονομική κρίση, κι αυτή είναι κι η εικόνα για τη περιοχή μας. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους φορείς κοινωνικής μέριμνας, που διερευνούν περιστατικά αυτοκτονιών, τα περισσότερα θύματα είναι νέοι, κι απ` αυτούς οι πιο πολλοί άνεργοι.
Σουηδία γίναμε, ρε παιδιά! Και μάλιστα χωρίς δουλειά!

Στο "χορό" κι οι αστυνομικοί - "Φρούριο" το Σάββατο η ΔΕΘ

Μέχρι και αστυνομικοί προγραμματίζουν πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία των εγκαινίων της ΔΕΘ! Μόνο που αυτή θα γίνει αύριο Παρασκευή κι όχι το Σάββατο, όπως όλες οι άλλες. Βλέπετε, όσες φορές έχει γίνει πορεία αστυνομικών μαζί με άλλες, έχουν σημειωθεί συμπλοκές με αντιεξουσιαστές! Αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, λοιπόν, θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 5.30 μμ και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Την ίδια μέρα, στις 8μμ, οι Αγανακτισμένοι διοργανώνουν συναυλία στον Λευκό Πύργο.
Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν πορείες με αφετηρία πέντε διαφορετικά σημεία:

Το έργο το `χουμε ξαναδεί

Χθες Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν "με κάθε επισημότητα" τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης του Κιλκίς και μεθαύριο Σάββατο εγκαινιάζεται απ` τον πρωθυπουργό η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κι ενώ το μόνο "παρατράγουδο" σε `μας ήταν η έλλειψη του λούνα παρκ, στη "συμπρωτεύουσα" αναμένεται να γίνει "του ...λούνα παρκ"!
Το γράφουμε τώρα, δυο μέρες νωρίτερα, για να μη θεωρηθούμε "μετά Χριστό προφήτες":

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του Κ. Μητρόπουλου, απ` τα ΝΕΑ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Τις επαναστάσεις δεν τις κάνουν οι πεινασμένοι, αλλά οι χορτάτοι που δεν έφαγαν τρεις μέρες.
Ανώνυμος

Τί προβλέπεται για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ΤΑΞΙ

Τί ακριβώς προβλέπεται για την έκδοση αδειών ταξί από `δω και πέρα; Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, θα ισχύουν τα εξής: 
Η Άδεια Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ) ΤΑΞΙ επανακτά το Δημόσιο χαρακτήρα της, παραχωρείται αποκλειστικά από το κράτος με παράβολο 15-40.000 ευρώ για αυτοκίνητα και 5-10.000 ευρώ για Μοτοσυκλέτες (το ύψος του παραβόλου θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης). Επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται για την απόκτηση πέραν του ενός οχήματος.

Λειτουργεί το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Κιλκίς

Είστε ενήλικες εργαζόμενοι που οι συνθήκες ζωής σας στέρησαν το σχολείο στα νεανικά σας χρόνια; Είστε ανήλικοι που διακόψατε το σχολείο σας για να εξασφαλίσετε εργασία και εισόδημα; Θέλετε να αποκτήσετε απολυτήριο Γυμνασίου που έως τώρα η απαραίτητη εργασία σας δεν το επέτρεψε;
Αν είστε κάτοικος του Νομού Κιλκίς μπορείται, αφού
 λειτουργεί ήδη στο κέντρο του Κιλκίς από τον Οκτώβριο του 2002 το πρώτο Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Γενικό Λύκειο του νομού μας. Οι ώρες φοίτησης (από 18:45 - 22:10) σας δίνουν την δυνατότητα: