Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Χάρρυ Κλυνν: "Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ..."

Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: «Η μείωση των κυρίων και επικουρικών συντάξεων» 
δε μπορούσε να αποφευχθεί»
Ευτυχώς, που ο Σαμαράς απέτρεψε με τη σθεναρή του θέση
τη μείωση των επικουρικών και κυρίων συντάξεων… 
Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ...

Σημείωμα για τον Βλάντισλαβ Μπάγιατς, Χαμάμ Βαλκάνια- Η αλχημεία του χρόνου.

Του Φώτη Μισόπουλου
Το χαμάμ του Βίσεγκραντ, “εδώ και αιώνες, σιωπηλός μάρτυρας ανομολόγητων μυστικών και ονείρων… Ποιος κινεί τα νήματα της κάθαρσης και της απόλαυσης σε έναν κόσμο που συντρίβεται από τις ίδιες του τις ιδέες;” (1)
Ποιο είναι το νόημα της Ιστορίας και του εξαγνισμού όταν ο χρόνος ταυτίζεται με τη μοίρα; Πότε η πολυσημία του γίγνεσθαι αποτελεί το βίωμα της τελείωσης στην πορεία για το Άλλο; Σε ποιον ανήκει τελικά, ο ιστορικός ρόλος της κοινωνικής μετουσίωσης;

Τραγωδία με τρεις νεκρούς στον Βύρωνα

Νεκροί βρέθηκαν τρεις άνδρες στον Βύρωνα, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε υπόγειο το απόγευμα του Σαββάτου. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα, σε συνεργείο μοτοσικλετών που βρίσκεται σε υπόγειο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Χειμάρρας και Αϊδινίου. Ο στενός χώρος και η δύσκολη πρόσβαση στην έξοδο ήταν, συμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πυροσβεστών, οι αιτίες που παγίδευσαν τους τρεις άνδρες.

Δουλειά στό Εξωτερικό

Ζητούνται Βοηθοί Φαρμακείου και Τεχνικοί Φαρμάκων με τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απαραίτητα πολύ καλή γνώση Γερμανικών, για εργασία σε φαρμακεία και φαρμακευτική εταιρεία στη Γερμανία. Παρακαλούμε αποστείλατε email επισυνάπτοντας βιογραφικό σημείωμα στα Αγγλικά ή Γερμανικά στο e-mail: zetameticaljobs@gmail.com.
Ζητούνται Νοσηλευτές - Νοσηλεύτριες, έμπειροι, με πτυχίο ΑΕΙ - ΤΕΙ Νοσηλευτικής), 3 τουλάχιστον έτη προϋπηρεσία στο αντικείμενο, άριστη γνώση αγγλικής, για εργασία στη Μέση Ανατολή και Αγγλία. Για βιογραφικά και περισσότερες πληροφορίες, στείλτε στο info@atlasconsulting.gr ή καλέστε στο 6977323638.

«Απέκτησε δελφίνο μετά υπασπιστού»

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης παρουσιάζοντας σήμερα τους δύο νέους βουλευτές του ΛΑΟΣ κ. Χ. Καλαποθαράκο και Μ. Ντουκάκη, οι οποίοι καταλαμβάνουν τις έδρες των παραιτηθέντων κ. Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη απαντώντας σε ερώτηση για τον κ. Σαμαρά δήλωσε τα εξής τα εξής:
«Απέκτησε δελφίνο μετά υπασπιστού»

«Είμαστε όλοι Έλληνες» Πανευρωπαϊκό ρεύμα συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό

Με πορείες και συγκεντρώσεις –κάποιες μάλιστα αρκετά μεγάλες– όπως και έντονη δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα, Ευρωπαίοι διαδήλωσαν το Σάββατο υπέρ της Ελλάδας με αφορμή τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα και τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί η οικονομική κρίση στη χώρα μας.Στο Παρίσι έγινε μία από τις μεγαλύτερες πορείες υπέρ της Ελλάδας. Υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 άνθρωποι, Γάλλοι και Έλληνες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Τροκαντερό και κινήθηκαν προς την ελληνική πρεσβεία. Μεταξύ τους ήταν και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. Αρκετοί διαδηλωτές χόρεψαν μάλιστα συρτάκι μπροστά στο πύργο του Άιφελ.

WE ARE ALL GREEKS, λένε οι ξένοι!

Κύμα συμπαράστασης στην Ελλάδα


newsit.gr, ALPHATV

Τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο: «Δεν τίθεται θέμα Επιτρόπου»

"Συγκάλεσα αυτό το έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να εξετάσουμε τρία θέματα και να λάβουμε σχετικές αποφάσεις. Τρία θέματα τα οποία είναι ιδιαιτέρως επείγοντα. Πρέπει, πρώτον, να ληφθούν ορισμένες αποφάσεις εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα. Δεύτερον, να προωθηθούν οι προαπαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες –τα χρονικά περιθώρια είναι ιδιαιτέρως πιεστικά- στο πλαίσιο της υλοποίησης του νέου προγράμματος και εν όψει της σύναψης της δανειακής σύμβασης. Και τρίτον, είναι σκόπιμο να συζητήσουμε και να εγκρίνουμε το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ, το οποίο αφορά ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΚΙΛΚΙΣ: "Είμαστε αντίθετοι με τη λειτουργία μεταλλείων στα Κρούσια"

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σοβαρότητα του θέματος της εγκατάστασης των μεταλλείων στην περιοχή μας. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται για το ζήτημα αυτό, είτε τοπικά, είτε κεντρικά πρέπει να λαμβάνονται έχοντας ως γνώμονα την αρνητική γνώμη που έχει εκφράσει η πλειοψηφία των πολιτών του Νομού Κιλκίς. Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη στη περιοχή μας μπορεί να έρθει με άλλους τρόπους, χωρίς να επιβαρύνεται περιβαλλοντικά ο τόπος και χωρίς βλαβερές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων. Για να γίνει αυτό πρέπει οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούν και να αποδώσουν ένα αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα βασίζεται σε καινοτόμες μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και τον πολίτη όπως είναι ο αγροτουρισμός, η εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η τουριστική αξιοποίηση περιοχών όπως η λίμνη Δοϊράνη και τα ποτάμια Αξιού και Γαλλικού, καθώς και η ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

1937. Οι χρυσοθήρες πανηγυρίζουν για την ανακάλυψη των μεταλλείων χρυσού των Μακεδόνων αλλά..

Δείτε ΕΔΩ

Μασκατευτείτε και ελάτε να ξεφαντώσουμε στους ρυθμούς του καρναβαλιού στο SISTERS ΚΙΛΚΙΣ


Μιχάλης Αναστασιάδης: "Συστράτευση και αγώνας η απάντησή μας στον εμπαιγμό από πλευράς ΥΠΕΚΑ"

Με αφορμή την πρόσφατη συμμετοχή μου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αισθάνομαι την ηθική και θεσμική υποχρέωση να εκφράσω τη βαθειά μου θλίψη αλλά και οργή για το τρόπο που λειτουργεί το επίσημο κράτος. Για άλλη μια φορά το ΥΠΕΚΑ, μετά τη προσχηματική δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση, συνεχίζει να συμπεριφέρεται και να δρα ετσιθελικά αντιμετωπίζοντας τους κατοίκους του Κιλκίς και ιδιαίτερα των Κρουσσίων ως άλλους ιθαγενείς.

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ. Μια σύντομη ιστορική αναδρομή (Τέταρτο μέρος)

1937. Οι χρυσοθήρες πανηγυρίζουν για την ανακάλυψη των μεταλλείων χρυσού των Μακεδόνων αλλά..

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης
Αγρ. Τοπογράφος μηχ – πολεοδόμος

Μια επιβεβλημένη απάντηση σε αυτούς που μας αποκάλεσαν βάρβαρους
Από την αναδίφηση της ειδησεογραφίας που σχετίζεται με τους χρυσοθήρες οι οποίοι κατά καιρούς δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή μας, το πρώτο αβίαστο συμπέρασμα που συνάγεται ήταν πως η επιμονή των ανθρώπων αυτών υπήρξε αν μη τι άλλο παροιμιώδης. Παρ’ όλο που η κιλκισιώτικη γη αρνούνταν να τους αποκαλύψει το χρυσό που έκρυβε στα σπλάχνα της, με πείσμα Αρσακειάδας που αρνείται να αποκαλύψει τα κρυφά θέλγητρα που κρύβει κάτω από την ποδήρη εσθήτα της, αυτοί επέμεναν να ανασκάπτουν και να ανασκολοπίζουν τη γη μας συστηματικά. Βεβαίως η επιμονή τους δεν μπορεί να συγκριθεί με την επιμονή του σημερινού υφυπουργού, που παρά τα μέχρι πρότινος ρητώς υπεσχημένα, εμμένει μέχρι παρεξηγήσεως στη συνέχιση για δημιουργία μεταλλευτικής ζώνης στα Κρούσσια.

Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστεί την Γαλακτοβιομηχανία Φάρμα Κουκάκη Α.Ε., για την ευγενική της χειρονομία, να προσφέρει δωρεάν φυσικούς χυμούς που παράγει η εταιρεία σε όλους τους μαθητές, στην εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η συγκεκριμένη ενέργειά της εταιρείας Φάρμα Κουκάκη Α.Ε., η έμπρακτη δηλαδή απόδειξη το πώς πρέπει να αντιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις την εταιρική κοινωνική τους ευθύνη, ελπίζουμε να βρει και άλλους μιμητές.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ νομού Κιλκίς για το ζήτημα των μεταλλείων

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άνθρωπος στη γη, ο οποίος είναι γενικώς κατά της ανάπτυξης, πολύ δε περισσότερο εμείς που εκπροσωπούμε τον τεχνικό κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, μία μεταλλευτική δραστηριότητα είναι σημαντική για κάθε οικονομία και η ανάπτυξή της είναι γενικά θεμιτή, εφόσον όμως πληροί μια βασική προϋπόθεση: Να είναι συνολικά προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και της τοπικής κοινωνίας. Αλλά το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και της τοπικής κοινωνίας, δεν προσδιορίζεται μόνο από στενά οικονομικά κριτήρια, δηλαδή τι οικονομικά οφέλη θα έχουν το κράτος και η τοπική κοινωνία, πόσες νέες θέσεις εργασίες θα δημιουργηθούν κλπ, αλλά και εάν τα παραπάνω, συνδυάζονται με την αρχή της αειφόρου ανάπτυξης. Δηλαδή στην οικονομική ανάπτυξη, που σχεδιάζεται και υλοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα.

Πρόσληψη εποχικών σε φορείς του δημόσιου τομέα

Θέσεις εποχικού προσωπικού προκηρύσσουν οι παρακάτω φορείς του δημόσιου τομέα.
Για περισσότερες πληροφορίες και ιδίως για να μάθετε την ακριβή προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, απευθυνθείτε στον αντίστοιχο φορέα στην διεύθυνση που αναγράφουν οι προκηρύξεις. Οι θέσεις παρουσιάζονται κατά φορέα, κλάδο - ειδικότητα και διάρκεια απασχόλησης. Πατώντας πάνω τους κατεβάζετε την προκήρυξη.

17 και 23 ετών οι δολοφόνοι στην Κρηνίδα Σερρών

Εξιχνιάστηκε έπειτα από συστηματική έρευνα Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ανθρωποκτονία σε βάρος 72χρονου ημεδαπού η οποία έλαβε χώρα την 11.02.2012 εντός της οικίας του στην Κρηνίδα Σερρών.  Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας 17 και 23 ετών για ανθρωποκτονία με πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία.  Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι τη φιλική σχέση με το θύμα και δρώντας με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, άσκησαν σωματική βία στον 72χρονο με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του και αφαίρεσαν από αυτόν το χρηματικό ποσό (800) Ευρώ και μη κυκλοφορούντα χαρτονομίσματα και νομίσματα δραχμών και λιρών Κύπρου.  Οι δράστες δε συνελήφθησαν διότι μετά την πράξη τους διέφυγαν στη Βουλγαρία. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Το σχόλιο αναγνωστών της ημέρας

Σχόλιο αναγνώστριάς της ΓΝΩΜΗΣ 
για την ανάρτηση "Περνώντας έξω από γεμάτες καφετέριες!":
Δεν μπαίνω καν στον πειρασμό να απαντήσω σε κανέναν απ τους παραπάνω.
Ήμουν  εκεί  για να τιμήσω τον εαυτό μου και τους αγώνες μου, για να μη μπορεί κανεις να μου προσάψει τη μομφή της απούσας από τους αγώνες και κυρίως γιατί δεν μπορούσα να είμαι πουθενά αλλού απο τους καθημερινούς αγώνες.
Ήμουν εκεί γιατί είμαι δασκάλα και δεν δικαιούμαι να φυγοπονώ, ούτε απο τη δουλειά ούτε από τους αγώνες, γιατί πρέπει να είμαι παράδειγμα για τις μαθήτριες μου, τις πρώην και ελπίζω και τις επόμενες.

Προκήρυξη 22ου διαγωνισμού για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων ανακοίνωσε την προκήρυξη του 22ου διαγωνισμού για την εισαγωγή στην, ενιαία πλέον, Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 26 και 27 Μαΐου 2012. Στη νέα εκπαιδευτική σειρά θα λειτουργήσει ένα ενιαίο Τμήμα Διοίκησης και Οικονομικής Διαχείρισης, ο αριθμός των εισακτέων ορίστηκε στους ογδόντα (80), ενώ με την αποφοίτησή τους, οι σπουδαστές της ΕΣΔΔΑ θα καλύψουν ανάγκες της κεντρικής και της αποκεντρωμένης διοίκησης, καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Νέα προγράμματα για άνεργους από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες μέσω εξειδικευμένων Κ.Ε.Κ.

Εγκρίθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τα νέα Προγράμματα για την ενίσχυση ανέργων από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες μέσω Εξειδικευμένων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.Τα νέα αυτά προγράμματα, με συνολικό προϋπολογισμό 13.090.000 €, υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και μέσω αυτών πρόκειται να ωφεληθούν 1.480 άτομα.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ενημερώνει τους Καταναλωτές για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε όλη τη Σαρακοστή.

Γενικά, όλα τα τρόφιμα, που στολίζουν το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, είναι αρκετά ακριβά και οι τιμές τους διαμορφώνονται ελεύθερα. Η παραδοσιακή λαγάνα π.χ., δε διαφέρει σε τίποτα από το ψωμί, που προμηθευόμαστε, καθημερινά. Παρασκευάζεται από το ίδιο αλεύρι, με το κοινό ψωμί και, όμως, η τιμή της είναι μεγαλύτερη, από αυτή του κοινού ψωμιού. Αν συνυπολογίσουμε και το μικρότερο βάρος της, τότε η τιμή της είναι δυσανάλογα υψηλή.

Θυμάστε την "πτωχευμένη" Ισλανδία;Αγνόησε το ΔΝΤ και δείτε που βρίσκεται 4 χρόνια μετά

Θυμάστε την Ισλανδία; Που πτώχευσε; Που ακούγαμε τις ειδήσεις και κουνάγαμε το κεφάλι με συμπόνοια ή με οίκτο;
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε λοιπόν κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας στην κατηγορία ΒΒΒ- για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της, εξέλιξη που επιτρέπει στη χώρα, η οποία βυθίσθηκε στην χρηματοοικονομική άβυσσο το 2008, να θεωρείται εφεξής ως αξιόπιστος δανειολήπτης!


«Η επιστροφή της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ξένο συνάλλαγμα της Ισλανδίας στην κατηγορία ‘επενδύσεις’ μεταφράζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η μακροοικονομική σταθερότητα στη χώρα, η οποία έφερε επιτυχώς εις πέρας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για την ανοικοδόμηση της χρηματοοικονομικής αξιοπιστίας της χώρας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος Fitch.


«Είμαστε όλοι Έλληνες» φωνάζουν Ευρωπαίοι πολίτες σήμερα

Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία. Οι διαδηλώσεις συμπαράστασης θα γίνουν το Σάββατο στις 14:00 τοπική ώρα. Κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη το Σάββατο στις 14:00 στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York. Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.