Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

"Σοκ και δέος" απ` τον εμπρησμό του club "VILLA MERCEDES"

Το τί λέγεται σήμερα στην "πιάτσα" του Κιλκίς για τον εμπρησμό του club "VILLA MERCEDES" δεν περιγράφεται! Τα σχόλια δίνουν και παίρνουν, κυρίως στα στέκια της νεολαίας, μ` επίκεντρο τον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου. Αυτό που συζητείται περισσότερο, όπως προκύπτει κι απ` τα δεκάδες σχόλια που έχουν κατακλύσει το site μας, είναι η πεποίθηση όλων ότι επρόκειτο για μαφιόζικου τύπου ενέργεια, που παρόμοιά της δεν έχει γνωρίσει ποτέ το Κιλκίς.
 Είναι σημαντικό ότι μαζί με το σοκ που ένιωσε η τοπική μας κοινωνία στο άκουσμα της απίστευτης αυτής είδησης, καταλήφθηκε ταυτόχρονα από θυμό και οργή για την "σικαγοποίηση" της πάλαι ποτέ ειρηνικής και φιλήσυχης πόλης μας. Και βέβαια η εύκολη ενοχοποίηση με ρατσιστικού τύπου διαθέσεις δεν βοηθάει αυτή τη στιγμή κανέναν. Ελπίδα όλων στο Κιλκίς είναι να βρεθούν σύντομα οι ένοχοι της αποτρόπαιας πράξης και να πληρώσουν παραδειγματικά για την εγκληματική τους ενέργεια.

Η φωτογραφία της ημέρας























Πριν από την κρίση, σε κιλκισιώτικη ταβέρνα.
Μετά τη κρίση, μόνο στη "φωτογραφία της ημέρας"

Οδοιπορικό στα Γιάννενα του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων ν. Κιλκίς

Σάββατο 28 Μαΐου στις 7:30 το πρωί ξεκίνησε απ' την πλατεία "Ειρήνης" Κιλκίς η ωραία παρέα του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς με προορισμό τα πανέμορφα Γιάννενα.  Ο υπέροχος καιρός και η καταπράσινη φύση ανέβασαν τη διάθεση των εκδρομέων και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου. Η ενημέρωση πλήρης σε όλη την διαδρομή απ' τον Πρόεδρο κ. Ξηρουδάκη Στράτο και το Γεν. Γραμματέα κ. Σερασκέρη Νίκο. Για μια ακόμη φορά σε εκδρομή γευθήκαμε το κέρασμα - κέικ της κα. Ξηρουδάκη Ευδοξίας.
Ο θαυμασμός για την Εγνατία οδό, που ενώνει τη Μακεδονία με την Ήπειρο σε ελάχιστες ώρες και ιδιαίτερα οι γέφυρες τα πολυπληθή και μεγάλα τούνελ, εντυπωσίασαν, ιδιαίτερα αυτούς που για πρώτη φορά ταξίδευαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αποτελέσματα των εκλογών του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς που πραγματοποιήθηκαν στις 7/06/2011

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ: 333
ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΕΛΗ (ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΕΝΤΑΞΕΙ): 196
ΨΗΦΙΣΑΝ: 152 ΕΓΚΥΡΑ:151 ΑΚΥΡΑ:1 ΛΕΥΚΑ: 0
ΕΛΑΒΑΝ:

14 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη

Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με την 14η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ανακοινώνονται τα εξής: Στις 14 Ιουνίου κάθε έτους ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO)εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (World Blood Donor Day). Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 2005 και οργανώνεται από κοινού από τον ΠΟΥ, την Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, (IFRC)της Διεθνούς Εταιρίας Μετάγγισης Αίματος(ISBT) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Οργανώσεων Αιμοδοσίας(IFODS). Η ημερομηνία είναι η γενέθλια ημέρα του Γερμανού ιατρού Κάρλ Λάντσταινερ που ανακάλυψε το 1900 τις ομάδες αίματος και πήρε το Νόμπελ Ιατρικής το 1930.

Ολοσχερής καταστροφή από πυρκαγιά, του "VILLA MERCEDES" στο Κιλκίς

Σοκ προκαλεί στη κοινωνία του Κιλκίς η είδηση ότι ένα απ` τα πιο γνωστά και ιστορικά καταστήματα διασκέδασης της πόλης καταστράφηκε ολοσχερώς, κατά πάσα πιθανότητα από εμπρησμό, όπως εξ`άλλου αναφέρει και το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Αστυνομία. Ο λόγος για το club "VILLA MERCEDES", που βρίσκεται στο 1ο χιλ. της οδού Κιλκίς- Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας του προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς και εκδότη της τοπικής εφημερίδας "ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ", Παύλου Τονικίδη. Kατάστημα, που εδώ και καιρό λειτουργούσε υπό άλλη διεύθυνση. 
Το περιστατικό, που έχει τα χαρακτηριστικά μαφιόζικου χτυπήματος, σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου, στις 4 τα ξημερώματα, προκαλώντας ζημιές που με τις πρώτες εκτιμήσεις προσεγγίζουν το ποσό των 400 χιλ. ευρώ!
Για τη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς διατέθηκαν απ` τη Πυροσβεστική του Κιλκίς τρία πυροσβεστικά οχήματα με 6 άντρες, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο ίδιος ο διοικητής της Υπηρεσίας, Αριστείδης Μαυρόπουλος. Τελικά, βέβαια, το κατάστημα καταστράφηκε ολοσχερώς, με την Αστυνομία ν` αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της ότι "από τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά πιθανόν να οφείλεται σε εμπρησμό".
Για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων διενεργείται αυτοψία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς. 

Ο Οίκος Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς στο Σταυρό Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια των ψυχαγωγικών προγραμμάτων για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οίκου Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερήσια καλοκαιρινή εκδρομή των περιθαλπομένων του, εκτός νομού, την Τετάρτη 25/5/2011.
Η εκδρομή προγραμματίστηκε ύστερα από πρόταση της Προϊσταμένης του Νοσηλευτικού τμήματος, κυρίας Δ. Σουργκούνη, ενώ ο τόπος που επιλέγηκε ήταν ο Σταυρός Θεσ/νίκης και το Μοναστήρι της Αγίας Λυδίας.

Ευχαριστήριο

Ευχαριστούμε το Δήμο Κιλκίς και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο κ. Τσαντάκη, που έκανε δεκτό και ικανοποίησε αμέσως το αίτημά μας για ασφαλτόστρωση της εισόδου του Οίκου Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς. Ελπίζουμε για την καλύτερη φροντίδα και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους περιθαλπόμενους μας, η συνεργασία μας να συνεχίσει να υφίσταται εφεξής κατά τον ίδιο τρόπο.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Τζελέπη Αναστασία

Ανακοίνωση Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς

Ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (19-06-2011) θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».
- Ο εορτασμός περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Ώρα 11:00΄ Δέηση Υπέρ των Αποστράτων Αστυνομικών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση - ομιλία, ανάγνωση ημερησίας Διαταγής του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας - απονομή Ενθυμίων στους Αστυνομικούς που αποστρατεύθηκαν κατά το τελευταίο έτος, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Υπηρεσίας μας.
- Η Υπηρεσία μας θα θεωρήσει ιδιαίτερη τιμή, αν οι κάτοικοι της πόλης μας και γενικά του Νομού μας παρευρεθούν στις παραπάνω εκδηλώσεις.-

Οδικές παρατηρήσεις και διορθώσεις «κακώς κειμένων»

Γράφει ο Στράτος Ξηρουδάκης
Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους του Κιλκίς, δεν μπορούν να μείνουν απαρατήρητα δύο – τρία σημεία πολύ επικίνδυνα για τους διερχόμενους πεζούς και εποχούμενους και συγκεκριμένα:
Α) Το τέρμα της οδού Θεσσαλονίκης στην Καραολή Δημητρίου. Το όχημα που κινείται στην Θεσσαλονίκης , έχει προτεραιότητα έναντι του οχήματος που κινείται στην Καραολή Δημητρίου. Αφού το κινούμενο όχημα στην Θεσσαλονίκης αναγκαστικά θα σταματήσει γιατί η στροφή είναι ορθή γωνία, ενώ το όχημα που κινείται στην Καραολή Δημητρίου πηγαίνει ευθεία ποιος ο λόγος να έχει STOP;