Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ανάκληση αυτοκινήτων CHEVROLET µοντέλο Matiz M200 χρονολογίας κατασκευής 2007-2009 για έλεγχο της µονάδας ABS

H Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία Chevellas A.E., Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων CHEVROLET, σε συνεργασία µε τη ∆ιεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης αυτοκινήτων CHEVROLET Matiz M200. Η ανάκληση περιλαµβάνει 9290 οχήµατα, χρονολογίας κατασκευής 2007-2009, στα οποία ενδέχεται να παρατηρηθεί µειωµένη απόδοση του συστήµατος πέδησης και/ή σπογγώδη λειτουργία του πεντάλ φρένου, εξαιτίας κολλήµατος κάποιας εκ των βαλβίδων εσωτερικά της µονάδας ABS.

Νόμος - Βόμβα για απολύσεις, μείωση μισθών σε ΔΕΚΟ. Μετά το κούρεμα του αιώνα, η ώρα για το… ξύρισμα.

Υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας, η κυβέρνηση προχωρά σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα καταργηθούν οι ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις και κανονισμοί εργασίας σε ΔΕΚΟ και τράπεζες και θα ανοίξει ο δρόμος για απελευθέρωση των απολύσεων και δραστικές περικοπές των αποδοχών για 110.000 εργαζόμενους.
Υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας, η κυβέρνηση προχωρά σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα καταργηθούν οι ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις και κανονισμοί εργασίας σε ΔΕΚΟ και τράπεζες και θα ανοίξει ο δρόμος για απελευθέρωση των απολύσεων και δραστικές περικοπές των αποδοχών για 110.000 εργαζόμενους.

Η Ευρώπη ομιλεί Ελληνικά


Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Είναι γνωστό από ιστορικές πηγές, ότι το αποκαλούμενο σήμερα Λατινικό αλφάβητο, είναι αυτό που μετέφεραν στην Νότια Ιταλική χερσόνησο οι άποικοι, οι προερχόμενοι από την Κύμη της Ευβοίας, στα πλαίσια του αποικισμού της περιοχής από Έλληνες των πόλεων του Ελλαδικού χώρου, κατά τον 8ο π.χ. αιώνα και μεταγενέστερα. Πρόκειται για το λεγόμενο Χαλκιδικό Αλφάβητο, το οποίο ήταν ένα από τα Αρχαϊκά Ελληνικά Αλφάβητα, που διέφεραν μεταξύ τους σε παραλλαγές κάποιων γραμμάτων όσον αφορά το σχήμα, αλλά και στον αριθμό των φθόγγων που περιλάμβαναν. Άλλα τέτοια ήταν το Αττικό, το Ιωνικό, το Κορινθιακό, το Λακωνικό και το Αρκαδικό.

Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο Κιλκίς.

Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ σε συνέλευση την ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, στις 11 το πρωί, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Κιλκίς, για να συζητήσουμε τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις με την παρουσία εκπροσώπου της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία ΄HOME΄ σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς.

Ενδεκαετή τα δάνεια για τους πτηνοτρόφους

Του Ξένου Γιώργου                               Ενδεκαετής, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, γίνεται η διάρκεια των δανείων που συνήψαν πτηνοτροφικές επιχειρήσεις − εκμεταλλεύσεις. Αυτό προβλέπει η τροποποιητική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3042/Β/30 – 12 – 2011 και αφορά επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών κάτω του ποσού του 1.000.000 ευρώ, με περίοδο χάριτος έξι ετών - από πέντε έτη.Όσον αφορά τις λοιπές πτηνοτροφικές επιχειρήσεις η διάρκεια εκάστου δανείου ορίζεται σε δεκατρία έτη, με αντίστοιχη περίοδο χάριτος.

Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οι οποίοι επιχείρησαν να προωθήσουν στο εξωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες και δύο ανήλικα παιδιά

Συνελήφθησαν, χθες (21-01-2012) πρωινές ώρες, στον Προμαχώνα Σερρών (σημείο εξόδου από τη χώρα), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, δύο υπήκοοι Πολωνίας 31 και 34 ετών και πέντε υπήκοοι Αφγανιστάν σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του Νόμου περί αλλοδαπών, μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών, πλαστογραφία, κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.