Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Πότε θα ανοίξει ο διάλογος για την έλλειψη δομών ψυχικής υγείας στο τόπο μας;

Γράφει ο Βαγιάτης Κωνσταντίνος,
Κοινωνικός Λειτουργός, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας
Υπ. Διδάκτορας Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Οργανωτικός Γραμματέας Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τιμά κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας του 2022 είναι «Κάντε την ψυχική υγεία και την ευημερία για όλους παγκόσμια προτεραιότητα».

Αφιέρωμα στον προπονητή ποδοσφαίρου Σάκη Σημαιοφορίδη

Βράβευση του Σάκη Σημαιοφορίδη στην γιορτή του ΠΣΑΠ, από τον υπουργό κ. Μεϊμαράκη για τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας Νέων
Προηγούνται και ακολουθούν πολυάριθμες βραβεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό των μεγάλων του διακρίσεων και επιτυχιών

Επιμέλεια: Αβραμίδης Δημήτριος M.Sc. P.Health Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Εξειδικευμένη Μετεκπαίδευση Ποδοσφαίρου Deutsche Sporthochschule D.S.H.S. Köln

Σάκης Σημαιοφορίδης Ολυμπιακός Μέντορας του Ποδοσφαίρου Τίτλος που του απονεμήθηκε πριν την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων (Aristotelion Instituto internationale Di Cultura 2004)

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2007. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ

Δήλωση Γκουντενούδη για την εκλογή του π. Δωρόθεου ως Μητροπολίτη Δράμας.

Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας

Με μεγάλη χαρά, αγαλλίαση αλλά και περηφάνια υποδεχόμαστε την εκλογή του μέχρι πρότινος Πρώτου Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Πρωτοσύγκελου της Ιερά Μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου και κτήτορα των Ιερών Ναών Παναγίας «Άξιον Εστίν» Αξιουπόλεως και Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου, π. Δωρόθεου ως Μητροπολίτη Δράμας.

O χρόνος, .......



Του Φώτη Μισόπουλου
Ξάφνου της πόλης τα ρολόγια/
Χτυπήσαν όλα ρυθμικά
W.H. Auden[1]

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς, ευχαριστεί τον τοπικό Τύπο του Κιλκίς

Ευχαριστήρια επιστολή 
2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς,
 προς τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου του Κιλκίς
Καθώς ολοκληρώθηκε ένας ιδιαίτερα παραγωγικός κύκλος του πρώτου χρόνου λειτουργίας του σχολείου μας ως Πειραματικό, θα θέλαμε να εκφράσουμε συνολικά τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου του Κιλκίς για την υποστήριξη που μας παρείχαν σε όλο το πλέγμα των δράσεών μας.

Έναρξη δραστηριοτήτων στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Κιλκίς

Δελτίο τύπου 2ου Συστήματος Προσκόπων Κιλκίς
Παρουσία όλων των Μελών του Συστήματος, Λυκοπούλων, Προσκόπων, Ανιχνευτών, Μελών Δικτύου, των Βαθμοφόρων, των Μελών της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης και των Γονέων πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς στις καταπράσινες εγκαταστάσεις του 2ου Συστήματος Προσκόπων Κιλκίς, το απόγευμα του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου 2022.

Ενημερωτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο δήμος Παιονίας σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Ευρωπού υποδέχθηκε διευθυντές των σχολικών μονάδων του νομού Κιλκίς, στις 6 Οκτωβρίου, στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού.

Είμαστε και μεις τραγικοί

Του Γιώργου Τσιμπουσλή
Τραγικοι λοιπόν ως γονείς όλοι εμείς που αφήνουμε τα παιδιά να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα με τα πατίνια κόντρα στο ρεύμα κυκλοφορίας, ακόμα και σε επαρχιακούς δρόμους. Ασε τι κάνει η αστυνομία ή η Πολιτεία, τι κάνουμε εμείς ως γονείς.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Ανακοίνωση Π.Ε. Κιλκίς
Οι εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την ελευθερία και την διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας.

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Ανακοίνωση 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς και ο Όμιλος καινοτομίας και δημιουργικότητας Microgreens-Magicgreens με το καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποίησαν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 κατέλαβαν την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας, προβάλλοντας το Κιλκίς αλλά και την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη.

Συγχαρητήρια δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη για την εκλογή του Νέου Μητροπολίτη Δράμας

Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
«Εκφράζω τις εγκάρδιες, συγχαρητήριες ευχές μου στον Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου για την πανάξια ανάδειξή του στο αξίωμα του Μητροπολίτη Δράμας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 7/10/2022, 6:14 μ.μ.

Εξιχνίαση κλοπών
- Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών γυναικών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, πριν από 5 ημέρες (2 Οκτωβρίου 2022) προσέγγισαν ημεδαπή γυναίκα και με την μέθοδο του εναγκαλισμού, της αφαίρεσαν από τον λαιμό μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό, αξίας 700 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Ο ΓΑΣ Κιλκίς υποδέχεται το Φίλιππο Βέροιας στο νέο ΔΑΚ Κιλκίς

Η νέα σεζόν ξεκινάει για τον ΓΑΣ Κιλκίς. Το Σάββατο 8/10 και ώρα 19:00, υποδεχόμαστε το Φίλιππο Βέροιας, για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Δήμος Παιονίας: Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Με αφορμή την καθιέρωση του μήνα Οκτωβρίου ως μήνα ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού ο δήμος Παιονίας σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων- κηδεμόνων νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, γυμνασίου και λυκείου Ευρωπού διοργανώνει εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού την Κυριακή στις 16 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 μ.μ στην είσοδο του δημοτικού καταστήματος Ευρωπού (πρώην δημαρχείο).

10 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Ανακοίνωση 
Κέντρου Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» Κιλκίς

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Σκοπός της είναι να προωθήσει ανοικτές συζητήσεις σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες και να προσεγγίσει επενδύσεις στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας. Η ψυχική υγεία δεν αφορά μόνο την απουσία της ψυχικής διαταραχής. Απεναντίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ορίζεται ως η κατάσταση της υγείας κατά την οποία ένα άτομο συνειδητοποιεί τις δυνατότητές του, δύναται να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες που προκύπτουν από την καθημερινότητα, είναι παραγωγικό και μπορεί να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Δημιουργία εκπαιδευτικής κοινότητας "Λέσχη Μελών-Φίλων 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς"

Ανακοίνωση 
2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Το σχολείο μας σχεδιάζει τη δημιουργία εκπαιδευτικής κοινότητας "Λέσχη Μελών-Φίλων 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς". Στους γενικότερους στόχους του Συλλόγου περιλαμβάνονται:

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του υπαλλήλου καθαριότητας Δήμου Παιονίας, Σταύρου Τσώκου

Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι του Δήμου Παιονίας και των Νομικών προσώπων αυτού, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον ξαφνικό θάνατο του υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου Σταύρου Τσώκου.
Δύναμη και κουράγιο στους οικείους του την δύσκολη αυτή ώρα.

(Video) Άρχισαν οι πρόβες της εκπληκτικής χορωδίας του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κιλκίς

Άρχισαν οι πρόβες της εκπληκτικής χορωδίας του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κιλκίς, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022.