Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

“Safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

(VIDEO) Πρόβα τζενεράλε της Αντιγόνης του Σοφοκλή, από τον όμιλο θεατρικής αγωγής 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς

Πρόβα τζενεράλε της Αντιγόνης του Σοφοκλή, από τον όμιλο θεατρικής αγωγής 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς. Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024.

(VIDEO) Αλλόκοσμες εικόνες αντίκρυσαν οι Κιλκισιώτες, την Τετάρτη 17-4-2024 στις 8:33 μ.μ.

Αλλόκοσμες εικόνες αντίκρυσαν οι Κιλκισιώτες, την Τετάρτη 17-4-2024 στις 8:33 μ.μ.

Επιμόρφωση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς στο πλαίσιο του ERASMUS +

Δελτίο τύπου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς συμμετείχε από 28/01/2024 έως 03/02/2024 στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας με θέμα την καινοτομία στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων (Κωδικός Έργου: 2023-1-EL01-KA122-ADU-000134264). 

O Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Ευχαριστήριο Ιατρικού Σλλόγου Κιλκίς
O Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τα μέλη του, που με προθυμία ανταποκρίθηκαν θετικά στη δράση της προληπτικής ιατρικής "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ", την οποία πραγματοποίησε το "Χαμόγελο του παιδιού" στον Δήμο Κιλκίς από τις 8 έως τις 12 Απριλίου.

Εξιχνιάστηκαν 2 απάτες και 2 απόπειρες απάτης που έγιναν το τελευταίο διήμερο σε Πιερία, Πέλλα και Δράμα

Συνελήφθη χθες (16 Απριλίου 2024) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, μία αλλοδαπή γυναίκα, για απάτες και απόπειρες απάτης, που έγιναν το τελευταίο διήμερο σε Πιερία, Πέλλα και Δράμα.

Σκοτώθηκε 24χρονος σε τροχαίο στις Σέρρες

Σήμερα (17 Απριλίου 2024) και ώρα 00:17 περίπου, στις Σέρρες, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 24χρονου συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας και τον τραυματισμό του 24χρονου οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.

Άμεσα συνελήφθη μία γυναίκα για απάτη που έγινε προχθές στο Κιλκίς

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, συνελήφθη προχθές (15 Απριλίου 2024) μία αλλοδαπή γυναίκα, για εξαπάτηση ημεδαπής γυναίκας σε περιοχή του Κιλκίς.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου 2009 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου 2009. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

Ελληνική οικονομία. Μήπως ετοιμάζεται μια νέα «φούσκα»;

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών

Δυο βασικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συζήτηση σήμερα. Το πρώτο είναι η άνοδος του χρηματιστηρίου από τα τέλη του 2022 και το δεύτερο η εκτίναξη των τιμών των ακινήτων. Η ερώτηση που εύλογα τίθεται είναι η ακόλουθη. Ζούμε μια νέα «φούσκα» ιδίως στο χρηματιστήριο ή συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως, η κούρσα του χρηματιστήριου είναι αποτέλεσμα μιας ευνοϊκής συγκυρίας και των στρατηγικών επιλογών ξένων επενδυτών ή θεωρείται το πέρασμα σε μια άλλη οικονομική διάσταση λόγω καλών εξελίξεων της εγχώριας οικονομίας; Οι «φούσκες» βέβαια κάποια ώρα σκάνε!

Αίτημα Επιμελητηρίου Κιλκίς για επιπλέον χρηματοδότηση της Δράσης "Έξυπνη μεταποίηση"

Αίτημα Επιμελητηρίου Κιλκίς προς την Yφυπουργό Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη, για επιπλέον χρηματοδότηση της Δράσης "Έξυπνη μεταποίηση"

Κα. Υπουργέ,
ο επενδυτικό πρόγραμμα «ΕΞΥΠΝΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ», που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι ίσως το μοναδικό αξιόλογο τα τελευταία 3 χρόνια που αφορούσε μόνο μεταποιητικές επιχειρήσεις, με έμφαση στην αναβάθμιση αυτών με σύγχρονα αυτοματοποιημένα μηχανήματα με ψηφιοποίηση των γραμμών παραγωγής.