Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Το 4ο MTB RACE KILKIS είναι παρελθόν

Παρά την συνεχόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών και αλλαγή της αρχικής διαδρομής, 90 αθλητές πήραν θέση στην γραμμή εκκίνησης και απόλαυσαν, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους μετά τον αγώνα, τα 40 χλμ της γενικής κατηγορίας και τα 20 της κατηγορίας FUN.

Ενώ οι άταφοι νεκροί μας στο Αλβανικό μέτωπο περιμένουν δικαίωση από την πατρίδα…

Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς 
Στη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου σκοτώθηκαν 11.911 Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες. Η συντριπτική πλειοψηφία σκοτώθηκε, εντός της αλβανικής επικράτειας. Λίγοι πεσόντες είναι ενταφιασμένοι σε κάποιο νεκροταφείο, ενώ διάσπαρτα και εγκαταλειμμένα οστά Ελλήνων στρατιωτών, υπάρχουν σε πλαγιές, βουνά και δάση 7.948 τον αριθμό.

Ο «αγώνας» που δίνει το 7χρονο αγγελούδι συνεχίζεται

Πριν από λίγες μέρες η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δημοσιοποίησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 7χρονος γιος του συναδέλφου Β.Β. (δείτε εδώ τη δημοσίευση).

Εισόδημα από ΑΠΕ έως 100KW θα φορολογείται ως αγροτικό

Συμφωνία επήλθε, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις, μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Καρασμάνη και του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, προκειμένου το εισόδημα που προέρχεται από τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100 KW να θεωρείται και να φορολογείται πλέον ως αγροτικό.

Δημόσιο χρέος: Οι «σύγχρονες» αντιλήψεις για τη βιωσιμότητά του!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ
Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παρά το κούρεμα που δέχθηκε και τις μειώσεις των επιτοκίων δανεισμού της χώρας, καλά κρατεί. Οι μειώσεις του, σε απόλυτα μεγέθη, εκτιμάται ότι θα είναι ανεπαίσθητες τo 2014 σε σχέση με το 2013, ενώ ως ποσοστό του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) διαρκώς αυξάνει. Το Ινστιτούτο Levy των ΗΠΑ, εκτιμά ότι ως ποσοστό του ΑΕΠ, θα αγγίξει το 208% το 2015.

Εκδηλώσεις στο Δήμο Παιονίας

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Ο Δήμαρχος Παιονίας το Σάββατο 25 Οκτωβρίου παραβρέθηκε στο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πολυπέτρου για το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, Αρτοκλασία, Περιφορά Ιερής Εικόνας Αγίου Δημητρίου. Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δημήτριος.

Εκδηλώσεις επετείου του «ΟΧΙ» 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Παιονία

Με λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό εορτάσθηκε η 74η Εθνική Επέτειος του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Παιονίας. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής καθώς και στην μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο Πολύκαστρο.

Το νέο Δ.Σ. του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού

Μετά το πέρας των εκλογών την Κυριακή 19/10/2014, το νεοεκλεγμένο επταμελές συμβούλιο του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού προχώρησε την Τετάρτη 22/10/2014, στα γραφεία του συλλόγου, στη διαδικασία ανάδειξης του νέου προεδρείου. Κατόπιν ψηφοφορίας, τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Πατρικίου Εύη)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (Σωρ Ειρήνη)
ΤΑΜΕΙΑΣ (Παρμακσίζη Μαρία)
ΜΕΛΟΣ (Κουμαρτζή Ελένη)
ΜΕΛΟΣ (Λάμπρου Μορφούλα)
ΜΕΛΟΣ (Πεντέρης Διαμαντής)
ΜΕΛΟΣ (Τσιτενίδης Θεόδωρος)

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς ενημερώνει για την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο 1-10 Νοεμβρίου 2014 και τις αλλαγές στην αγορά»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος (middle seasons sales), ξεκινά το Σάββατο, 1 Νοεμβρίου και θα λήξει την Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014.

Η πολιτιστική εταιρία εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς πάει το Μουσείο Ακρόπολης

Η πολιτιστική εταιρία εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Αθήνα στις 29 και 30 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης
- παρακολούθηση τρισδιάστατης προβολής στο ίδρυμα μείζονος ελληνισμού
Τιμή εισιτηρίου :65 ευρώ

Πληροφορίες στα τηλ. 2341024995 και 6978315503, 6978962522

Απετράπη την τελευταία στιγμή αυτοκτονία

Άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη πρόσφατα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια της καινοτόμου διαδικασίας «CYBER ALERT».

Έως 31 Οκτωβρίου 2014 οι αιτήσεις για 16.620 θέσεις μέσω VOUCHER

Τελευταίες ημέρες υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», που απευθύνεται σε 16.620 ανέργους 29 έως 64 ετών. Έως 31 Οκτωβρίου η προθεσμία.

Internet: Τρύπα σε πρωτόκολλο κρυπτογράφησης - Επιθέσεις από crackers

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου σχετικά με τον εντοπισμό μίας σοβαρής ευπάθειας στην ασφάλεια χρήσης του πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης SSL-3, η οποία ονομάστηκε Poodle (Padding Oracle On Downloaded Legacy Encryption).

Λιναρδάκης: "Οι δράσεις μου το 2013 και 2014"

Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης
Υποψήφιος Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς
M.Sc., Τεχνολόγος Γεωπόνος
Υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων
1. Παρεμβάσεις για ακριβή καταγραφή και πίεση για την κάλυψη των οργανικών κενών θέσεων με τις απαραίτητες προσλήψεις, αλλά και την έγκαιρη απόσπαση των εκπαιδευτικών.
2. Παρεμβάσεις για την έγκαιρη κάλυψη των λειτουργικών κενών θέσεων με τις απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Λοβέδρος για γέλια και για κλάματα-Δεν πήγε χθες στη δοξολογία για την Εθνική επέτειο, ρίχνοντας τις ευθύνες σ αυτούς που δεν τον ειδοποίησαν! Διέταξε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση·Μπουρλότο στο Αιγαίο- ΟΙ Τούρκοι ξεπέρασαν τα όρια της πρόκλησης·Ταλαιπωρία στις Εφορίες για τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ
ΕΘΝΟΣ ·Διασώζονται οι συντάξεις σε ΟΑΕΕ-ΕΤΕΑ-Οικονομική ένεση 150 εκατ. για να αποφευχθεί νέο κούρεμα·Μέσα στην εβδομάδα- Έρχεται η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια·Έρευνα της UNISEF- Τα παιδιά μεγάλα θύματα της κρίσης