Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Oι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης 2022 μέσω του gov.gr

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ υπό την ηγεσία του Υπ.ΑΑΤ, κ. Γ. Γεωργαντά με τον Πρόεδρο, κ. Δ. Μελά, καθώς και με τη Διοίκηση και τους Διευθυντές του Οργανισμού.

Λόγοι παραμυθίας

Tου Κώστα Μπούζα
Ο πρώτος τον ρώτησε, με ραγισμένη την φωνή, για την σκληρότητα που κυριεύει τις ανθρώπινες καρδιές. Κι αυτός απάντησε με μύθο: «Είπε το σίδερο: Μ’ έλιωσαν σε χυτήριο. Μ’ έριξαν σε καλούπια. Με χτύπησαν στ’ αμόνι. Με διαμόρφωσαν… Άραγε αμετάκλητα; Πάντοτε υπάρχει η φλόγα του οξυγόνου ή κάτι σαν αυτήν».

Στο πλευρό των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ ο Γιάννης Ιωαννίδης

Στο πλευρό των φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας στη Σίνδο που ζητούν να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός της μετεγκατάστασης και της κατάργησης τμημάτων του ΔΙΠΑΕ τάχθηκε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Τι λέει ο Γ. Φραγγίδης για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη στον ΣΚΑΪ

Υπογράφει ο  Γ. Φραγγίδης 
Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του Κινήματος Αλλαγής 
Στη σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός υγείας κ. Πλεύρης, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας και την ενδεχόμενη αποκλιμάκωση των μέτρων, όπως επίσης και σε ορισμένα σημεία του προτεινόμενου νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Τα νέα του ΚΔΑΠ "Άθλος" Χέρσου - Ηλιούπολης (11/4/2022)

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος"
Εικαστικά – Ζωγραφική
Βασικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός παιδιού αποτελούν τα εικαστικά και η ζωγραφική, καθώς μέσω αυτών μαθαίνει να εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπους, αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη, αναπτύσσει τις λεπτές δεξιότητές του, γίνεται δημιουργικό και μαθαίνει να χειρίζεται τα διάφορα αντικείμενα. Εκτός από την καλλιέργεια του πνεύματος με το να ανακαλύπτει τις διαφορετικές υφές των αντικειμένων, γίνεται ανεξάρτητο και αποκτά αυτοπεποίθηση, διότι καταφέρνει να δημιουργεί κάτι μόνο του. Επικεντρωνόμαστε στο να περνούν διασκεδαστικά τον χρόνο τους τα παιδιά ενώ μαθαίνουν να ζωγραφίζουν και να αναπτύσσουν το ταλέντο και τις δεξιότητες. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται αισθήματα αγάπης για την τέχνη.

Τι λέει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών για την τράπεζα θεμάτων

Για την Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, υπογράφει ο Γιώργος Πολυχρονιάδης
Είναι απαράδεκτη η εμμονή του Υπουργείου Παιδείας στην εφαρμογή της Τράπεζας θεμάτων φέτος. Είναι φανερό ότι ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας τίποτα δεν έχουν να κάνουν με την εκπαιδευτική διαδικασία, με το παιδαγωγικό και μαθησιακό αποτέλεσμα.

Τα νέα του "Αίαντα" Κιλκίς (11/4/2022)

Δελτίο τύπου "Αίαντα" Κιλκίς

Νέο ατομικό ρεκόρ για τον Βαγγέλη Παυλίδη και πρόκρισή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στον Βόλο
Η Β΄φάση του σχολικού πρωταθλήματος λυκείων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (8/4) στις Σέρρες με ρεκόρ και αξιόλογες εμφανίσεις από τους αθλητές μας του 1ου Γεν. Λυκείου Κιλκίς.

Πολύκαστρο: Έκθεση εικονογραφίας με τίτλο "Από τα Πάθη στην Ανάσταση"

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 στις 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης εικονογραφίας με τίτλο "Από τα Πάθη στην Ανάσταση" της Adela Alexe.

Γ.Α.Σ. Κιλκίς: Όριο ο Χνιτίδης, στον τελικό ο Παρασκευάς

Δελτίο τύπου Γ.Α.Σ. Κιλκίς
Το Σάββατο 9/4 στα Γιαννιτσά πραγματοποιήθηκε το διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16 με μεγάλη συμμετοχή αθλητών από τα σωματεία της ΕΑΣ κεντρικής Μακεδονίας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 11/4/2022, 6:44 μ.μ.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών συνελήφθη ζευγάρι για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν προχθές (9 Απριλίου 2022) το βράδυ στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, για καλλιέργεια κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Στίβου Κ16 στα Γιαννιτσά: Πρωτιά και πρόκριση για την Α. Αλερού, του "Αλέξανδρου" Κιλκίς

Δελτίο τύπου τμήματος στίβου "Αλέξανδρου" Κιλκίς
Με μια πρωτιά από την Αννα Αλέρου που συνοδεύτηκε και με την πρόκριση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και πολύ καλές επιδόσεις, ατομικά ρεκόρ, καλά πλασαρίσματα και πάνω απ' όλα απόκτηση εμπειριών από τους μικρούς αθλητές μας που τα έδωσαν όλα και έδειξαν ότι το μέλλον είναι όλο δικό τους έγινε το Σάββατο στα Γιαννιτσά το Διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας Κ16 της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κ. Μακεδονίας.

Β' Εθνική κατηγορία Γυναικών: ΑΟ Σειρήνα Γρεβενών - Α.Ο. Κιλκισιακός 1-4

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Εξαιρετική εμφάνιση της Γυναικείας μας ομάδας, η οποία επιστρέφει με νίκη από το σημερινό της παιχνίδι στα Γρεβενά.

"Το λιγότερο που έχουν να κάνουν κάποιοι είναι να συνέλθουν"

Υπογράφει ο Γιάννης Μιχαηλίδης
Δέχτηκα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Ν.Δ., όπου και είμαι μέλος του Δ.Σ. Μου ανακοινώθηκε ότι εξέφρασα τη δυσφορία μου για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν με την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι και τους Αζοφίτες. Προφανώς κάποιοι έχουν καταλάβει το ρόλο τους. Δυσφορία εξέφρασαν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της χώρας Καραμανλής και Σαμαράς. Επλήγη το συναίσθημα των Ελλήνων και είμαι εγώ αυτός που θα απολογηθεί; Το λιγότερο που έχουν να κάνουν κάποιοι είναι να συνέλθουν.

Το τμήμα Brazilian jiu jitsu του Αθλητικού Συλλόγου "Άθλος", στη Σόφια Βουλγαρίας

Δελτίο τύπου 
Αθλητικού Συλλόγου "Άθλος"

Το τμήμα Brazilian jiu jitsu του Αθλητικού Συλλόγου "Άθλος" θα συμμετάσχει στις 16 Απριλίου στο AJP TOUR SOFIA INTERNATIONAL PRO - GI.
στη Σόφια Βουλγαρίας με τους αθλητές
1. Μανουσαρίδη Θεοφάνη, μπλε ζώνη -85kg
2. Κυβελίδη Παναγιώτη, μπλε ζώνη -85kg
3. Ερκέκογλου Μιλτιάδη, μπλε ζώνη 120kg
Ευχόμαστε στους αθλητές μας καλή επιτυχία.

Κορωνοϊός (11/4/2022): 6.926 νέα κρούσματα (55 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 72 θάνατοι και 359 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 6.926. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.180.556 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 49.0% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 118 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 119.003 (3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Αλιγκάρι bike: Ποδηλατώντας στα Μεγάλα Λιβάδια



Συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρέα Βεργίδη για το θάνατο του Γιάννη Εμμανουηλίδη

Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην νομάρχη Κιλκίς Γιάννη Εμμανουηλίδη. Η πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αφήνει αποτύπωμα προσφοράς στο νομό Κιλκίς. Η απώλεια του Γιάννη Εμμανουηλίδη αποδίδει στην έκφραση “δυσαναπλήρωτο κενό” το πλήρες νόημά της. Άνθρωπος με βαθιές κοινωνικές ευαισθησίες και πρωτοπόρα σκέψη αφήνει σημαντικό έργο στο νομό.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

"Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου"

Στις ράμπες αναπήρων της Πλατείας Λατσιών Κιλκίς (Μπροστά από το Δημαρχείο), πάρκαρε και σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου Κιλκίς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τροχαία Κιλκίς έχει κατασχέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου για τον ίδιο λόγο πριν από περίπου 2 μήνες. Το γεγονός ότι προκλητικά παραβαίνει το νόμο σημαίνει μάλλον ότι ακολουθείται η φράση, "Ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ;". 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δωρεάν rapid tests σε οικισμούς του Δήμου Κιλκίς

Για τη διεξαγωγή δωρεάν εξετάσεων ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests),
κλιμάκια ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
- τη Δευτέρα 11 Απριλίου
από τις 9:00 έως τις 11:30 στο Αγροτικό Ιατρείο Μαυρονερίου
από τις 12:00 έως τις 14:30 στο Αγροτικό Ιατρείο Κάτω Αποστόλων

Ξεκίνησαν οι ρίψεις από αέρος εμβολίων –δολωμάτων κατά της λύσσας για τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. της Π.Ε. Κιλκίς σας ενημερώνει ότι  ξεκίνησαν στις 07 Απριλίου 2022 οι ρίψεις από αέρος εμβολίων –δολωμάτων κατά της λύσσας για τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων στην περιοχή της ΠΕ Κιλκίς.

Διήμερο εθελοντικής δεντροφύτευσης στην Αξιούπολη και στην Πηγή

Δελτίο τύπου Κοινότητας Αξιούπολης
Ένα πέρα των προσδοκιών μας διήμερο εθελοντικής δράσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου στην Κοινότητα Αξιούπολης. 70 δέντρα φυτεύτηκαν στην Αξιούπολη και την Πηγή. 

(Video) Οι περιπατητές Κιλκίς επισκέπτονται το εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Καμπάνη Κιλκίς

Οι περιπατητές Κιλκίς επισκέπτονται το εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Καμπάνη Κιλκίς, την Κυριακή 10 Απριλίου 2022.