Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Έχουν στήσει την Ελλάδα στον τοίχο στο Eurogroup - Δεν πιστεύουν ότι υπήρξε συμφωνία και απαιτούν αποδείξεις

- Απαιτούν οι έλληνες βουλευτές να υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα πριν πάρουν απόφαση
- Οι περισσότεροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι προαναγγέλουν πως δεν θα βγει απόφαση
- Εκφράζει την κατανόησή της η Μέρκελ για τους έλληνες που πλήττονται και δεν ευθύνονται για την κρίση
- ΔΝΤ: Θετική η συμφωνία αλλά "πρέπει να γίνουν περισσότερα για τα μέτρα"

Πολεμικό χαρακτηρίζεται το κλίμα για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες καθώς οι δανειστές μας μπροστά στις καθυστερήσεις των ελληνικών αρχών φαίνονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι και μάλιστα πλέον δεν κρύβουν πως δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα με τίποτα πλέον.

Ασφαλής οδήγηση στα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε τον εθνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 100 ή τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό αριθμό 112
Λεπτομέρειες για οδικούς άξονες με προβλήματα παρέχονται καθημερινά στην ιστοσελίδα και το twitter της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαιτίας των έντονων και με διάρκεια καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί και κατά τόπους κλιμακώνονται, υπενθυμίζει χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες σε όλους τους πολίτες, που μετακινούνται στους οδικούς άξονες της χώρας.
Τι μπορώ να κάνω αν χρειαστεί να μετακινηθώ οδηγώντας σε περίπτωση κακοκαιρίας με αυτοκίνητο;

Δήλωση Μπεγλίτη για Σαμαρά

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος στην αποψινή δήλωση του Προέδρου της ΝΔ κ. Σαμαρά, δήλωσε τα εξής:  "Την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η καθοριστική συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες όπου συζητείται το κρίσιμο θέμα της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, αυτή την δύσκολη ώρα για το μέλλον της πατρίδας μας, επέλεξε ο κ. Σαμαράς για να προβεί στη μικροπολιτική κίνηση της δήλωσης του, χωρίς να λογαριάζει την έκβαση της διαπραγμάτευσης για το μέλλον της χώρας.

Metalleia stop:"Η αξία των δεσμεύσεων του κ. Μανιάτη"

Στην ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητας Κιλκίς και το Δήμο Κιλκίς και πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου με την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου, του ΙΓΜΕ, των θεσμοθετημένων εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και πλήθους κόσμου, ο κ. Ζαφειράτος μετέφερε την δέσμευση του υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτη πως αν το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς ταχθεί εναντίον των μεταλλείων τότε ο διαγωνισμός που τρέχει θα κηρυχθεί άγονος. Με σημερινή του ανακοίνωση (9/2) ο υφυπουργός παίρνει τον λόγο του πίσω και μεταφέρει το ζήτημα στη Βουλή και συγκεκριμένα προς συζήτηση σε δύο επιτροπές (Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου και η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος.)

Δικαστήρια Κιλκίς. Άθλιο και επικίνδυνο το κτίριο!


Ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στη ΓΝΩΜΗ στις 30 Σεπτεμβρίου 2005 με την ελπίδα ότι σήμερα μετά από 7 χρόνια θα είχαμε ένα αξιοπρεπές δικαστικό μέγαρο. Δυστυχώς δεν επαληθευτήκαμε!
Δείτε   ΕΔΩ

Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου: "Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην δημιουργία Μεταλλείων στο Νομό Κιλκίς"

Η Ιερά Μητρόπoλις Πολυανής και Κιλκισίου ως προς φλέγον θέμα των Μεταλλείων και μετά και από την ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, αλλά και τις προηγούμενες ενημερώσεις από τους ειδικούς καθηγητές του Πανεπιστημίου δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής την πλήρη αντίθεσή της για την δημιουργία Μεταλλείων στο Νομό Κιλκίς λόγω της τεράστιας και χρόνιας περιβαλλοντολογικής καταστροφής που δημιουργούν χωρίς να εκπληρώνουν τα δήθεν «οφέλη» προς την τοπική κοινωνία.

ΠΑΜΕ: Όλοι στην 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Φλεβάρη. Συγκέντρωση Παρασκευή 11:00 στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Όλοι στο δρόμο να ματαιώσουμε το έγκλημα!
Οι ώρες είναι κρίσιμες. Είναι όμως και η ώρα να ακουστεί η φωνή των εργατών και των οικογενειών τους. Οι καλοταϊσμένοι παπαγάλοι μίλησαν αρκετά.
Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση σε κάθε τόπο δουλειάς κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης. Να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με αποφάσεις τους.

Δ. Αβραμόπουλος: «Η στάση του Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί πράξη εθνικής ευθύνης»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η στάση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, να διαπραγματευθεί μέχρι τελευταίας στιγμής θέματα, που αφορούν το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών και ειδικότερα των ασθενέστερων οικονομικών και κοινωνικών ομάδων, εν μέσω μιας πρωτοφανούς για την Ελλάδα και τον κόσμο θύελλας, αποτελεί πράξη εθνικής ευθύνης.

Επιστολή Φραγγίδη, Παραστατίδη και άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς Παπαδήμο, Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη

"Οι Έλληνες βουλευτές καλούμαστε και πάλι να δώσουμε ψήφο σε νέα, σκληρά και άδικα μέτρα, τα οποία περιορίζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού και οδηγούν τη χώρα σε περαιτέρω ύφεση. Ενώπιον μας, οι δανειστές μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: ή παίρνετε τα μέτρα ή οδηγείτε τη χώρα στη χρεοκοπία. Είναι φανερό ότι ζούμε ιστορικές στιγμές. Οι αποφάσεις μας θα καθορίσουν για πολλά χρόνια την εθνική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική πορεία της χώρας. Τις μεγάλες επιλογές της, σε σχέση με το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Θα καθορίσουμε τη δυνατότητα της πατρίδας μας να βγει οριστικά από την κρίση.

Στις υπογραφές έχει κολλήσει η πληρωμή της πρόωρης σύνταξης αγροτών

Του Πέτρου Αλεξανδρή                    Σχεδόν ένα μήνα έχει καθυστερήσει η πληρωμή της πρόωρης σύνταξης των αγροτών, για διαδικαστικούς λόγους. Όπως και πέρσι στην αρχή της χρονιάς χρειάζεται μία κοινή υπουργική απόφαση που θα δεσμεύει κονδύλια για όλο το χρόνο, διότι πλέον το πρόγραμμα της πρόωρης συνταξιοδότησης χρηματοδοτείται μόνο από εθνικούς πόρους. Φέτος, ενώ η πρώτη πληρωμή έπρεπε να γίνει 16-17 Γενάρη, όπως λένε στο Agronews δικαιούχοι που επικοινώνησαν μαζί μας, ακόμα… περιμένουν τα χρήματα.

Χρύσα Αράπογλου: «Μας καλούν να εκδικηθούμε τους αγέννητους της χώρας»

Λίγες ώρες πριν από την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ και μερικά 24ωρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή η βουλευτής του ΠαΣοΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κυρία Χρύσα Αράπογλου δήλωσε για το νέο μνημόνιο, όπως το χαρακτήρισε: «Καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα κείμενο το οποίο δεν μας το έδωσαν να το διαβάσουμε. Με αυτό που πάνε να περάσουνε δεν είναι ο εξευρωπαϊσμός της χώρας αλλά η πλήρης βαλκανιοποίηση της Ελλάδας.

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά

Ήταν σκληρή η διαπραγμάτευση για το καινούργιο δάνειο!
Αν είχε υπάρξει ουσιαστική διαπραγμάτευση εδώ και δύο χρόνια, δεν θα ήμασταν σήμερα με την πλάτη στο τοίχο.
Πετύχαμε, παρ' όλα αυτά, αρκετά πράγματα:
--Αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Το ζήτημα αυτό δεν είχε «κλείσει από μέρες», όπως διαδίδουν κάποιοι.
Μόλις χθες το απόγευμα, μας στάλθηκε κείμενο συμφωνίας που περιείχε ακόμα την κατάργηση των δύο μισθών! Τελικά το ματαιώσαμε.

Απάντηση σε ερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς με θέμα: "Έργα υποδομής στο οδικό δίκτυο του δήμου Παιονίας; ν. Κιλκίς"

Δείτε την απάντηση εδώ.

Καρναβάλι στον Άσπρο Κιλκίς

Για 28η συνεχή χρονιά συνεχίζεται το καρναβάλι του Άσπρου την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 στις 12 το μεσημέρι. Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, φασολάδα στην Πλατεία και χορό για όλους. Με ότι δυνάμεις διαθέτουμε και προπάντων με δύναμη ψυχής των νέων μας θα πούμε όχι στην κατήφεια της κρίσης.

Παραίτηση - βόμβα του υφυπουργού Εργασίας κ.Κουτσούκου

Λέει στην επιστολή του:
- "Tα μέτρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και επίπονης διαδικασίας δεν είναι απλά σκληρά, αλλά οδυνηρά για τους εργαζομένους"
- "Ως αρμόδιος υφυπουργός δεν μπορώ να υλοποιήσω τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς"
- Παραιτήθηκε ΜΟΝΟ από υφυπουργός - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Αιφνιδίασε τους πάντες ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκε από τους πολιτικούς αρχηγούς να περιληφθούν στο νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παντελή Καψή στο ραδιοφωνικό Σταθμό «REAL FM”, στην δημοσιογράφο Κάτια Μκαρή

ΜΑΚΡΗ: Έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Παντελή Καψή. Καλό σας μεσημέρι. Μετά από μία δύσκολη και ατελείωτη νύχτα…
ΚΑΨΗΣ: Καλό σας μεσημέρι… Μετά από μία ολονυχτία.
ΜΑΚΡΗ: Κύριε Υπουργέ, αυτή τη στιγμή, για το Eurogroup, τουλάχιστον, και τους Ευρωπαίους εταίρους, θεωρείτε ότι υπάρχει συμφωνία;
ΚΑΨΗΣ: Κοιτάξτε, έχουμε πετύχει συμφωνία σε όλα τα σημεία που καλύπτουν τα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ που πρέπει να βρεθούν και υπάρχει ένα ζήτημα που μένει να διευκρινιστεί ακόμη, στο πλαίσιο του Eurogroup.
ΜΑΚΡΗ: Το θέμα των επικουρικών είναι το ζήτημα αυτό;

Η χαριστική βολή!

Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, σχετικά με το θέμα, το οποίο είχε απομείνει ανοικτό για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση. Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών. Κατόπιν τούτου υπάρχει γενικότερη συμφωνία για το περιεχόμενο του νέου προγράμματος εν’ όψει και της αποψινής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ. Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση με την οποία η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί με 130 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αποκριάτικος χορός συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 4ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς


Ανοικτά αύριο τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κιλκίς

Μετά από το τριήμερο κλείσιμό τους (Τρίτη-Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη) λόγω καιρικών συνθηκών, ανοικτά θα είναι αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμού του Δήμου Κιλκίς.

Συνελήφθη ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από τον παλαιό Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Βέροια. Μαζί με ένα συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, αφαίρεσαν τάματα πιστών και το λείψανο της Αγίας Ανυσίας.

Συνελήφθη σήμερα (09.02.2012) πρώτες πρωινές ώρες, στη Βέροια, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, ένας υπήκοος Αλβανίας 34 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, οπλοχρησία και αντίσταση.  Ειδικότερα, η σύλληψη επετεύχθη από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, οι οποίοι εντόπισαν τον 34χρονο μαζί με έναν συνεργό του, ο οποίος διέφυγε και αναζητείται, την στιγμή που εξέρχονταν από τον παλαιό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων. Τα δύο άτομα στην θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή πεζοί. Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 34χρονο, ο οποίος πρόβαλλε αντίσταση και απείλησε τον έναν από αυτούς με κατσαβίδι.

Θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο Παρασκευή τα σχολεία του δήμου Παιονίας

Τα σχολεία του Δήμου Παιονίας θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή 10-02-2012 !

Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς προς Βουλευτές: "Αποδείξτε πως δεν είστε απλά μαριονέτες στα χέρια των ηγεσιών των κομμάτων"

Μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανότατα θα κληθείτε να ψηφίσετε , για μια ακόμη φορά στη Βουλή των Ελλήνων το Μνημόνιο που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση. Έχει αποδειχθεί περίτρανα η αποτυχημένη τακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, να υποκύπτει στις όποιες σαδιστικές υποδείξεις των Εταίρων, των οποίων ο μόνος σκοπός είναι η διάλυση του ελληνικού κράτους και η μετατροπή της χώρας μας σε τριτοκοσμική αποικία. Δεν χρειάζεται να σας μεταφέρουμε την απογοήτευση, τη δυσαρέσκεια και την απόγνωση των συμπολιτών μας. Είναι γνωστές οι συνέπειες της τροϊκανής πολιτικής πανελλαδικά και στον τόπο μας ειδικότερα, με τις ιδιαιτερότητές του. Πέρα από τη λαίλαπα των μέτρων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον αθέμιτο ανταγωνισμό της αγοράς των γειτονικών χωρών, τη μηδενική ανάπτυξη μιας παραμεθορίου, κατά τα άλλα, και το ξεπούλημα των εδαφών του νομού με το προσωπείο των μεταλλείων.

48ωρη Γενική Απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε.

Τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με σαρανταοκτάωρη (48ωρη) Γενική Απεργία αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και μεθαύριο, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 και Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, πραγματοποιούν οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και στα οποία συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα είναι η «ταφόπλακα» της ελληνικής Κοινωνίας. Αυτή η Κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να πάρει τέτοια μέτρα. Απαιτούμε την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου τώρα και της Συγκυβέρνησης που την υπηρετεί. Είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός.

Γιατί δεν καθαρίζουν;


Οι δρόμοι και οι ανηφόρες στην Αξιούπολη είναι παγωμένες . Πρέπει κάθε Δήμος να ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο του. Τα σχολεία μας , το πρώτο Δημοτικό, πρώτο νηπιαγωγείο, γυμνάσιο, λύκειο, όπως και ο παιδικός σταθμός βρίσκονται σε ανηφόρα η οποία δεν έχει καθαριστεί ακόμη απ’ ότι μου έχουν πει. Γιατί;
Α.Β. Αξιούπολη

Π. Ψωμιάδης: «Να δοθεί ο λόγος στον κυρίαρχο λαό»

Σχετικά με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ζούμε σε μια Δημοκρατία. Εδώ δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε Βόρεια Κορέα. Ο ελληνικός λαός δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να ξεπουλά το μέλλον του, τη ζωή του, το αύριο των παιδιών του. Να δίνει τα κλειδιά της Πατρίδας στους κερδοσκόπους και τους τραπεζίτες.

Δήλωση Γ. Παναγιωτακόπουλου, μέλους Π.Σ. ΠΑΣΟΚ: «Δεν συμφωνούμε, δεν ψηφίζουμε, δεν υπογράφουμε, θα το ανατρέξουμε»

Η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, αποτελεί την υπογραφή για την εξαθλίωση των πολιτών αυτής της χώρας, για τη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, για τη μετατροπή της χώρας σε μια ανυπόληπτη και αδύναμη αποικία των ισχυρών της Ευρώπης. Αντί για τη «σωτηρία» οδηγούμαστε στην μετατροπή των Ελλήνων σε οικονομικούς μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα και στην επιστροφή τους σε συνθήκες της δεκαετίας του ‘50 και του ’60.

Δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κατά την αναχώρηση για την Σύνοδο του Eurogroup

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου στις 06:00 για την σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους δήλωσε τα εξής:
Ευ. Βενιζέλος: Φεύγω σε λίγη ώρα για τις Βρυξέλλες, με την ελπίδα να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup και να ληφθεί μια θετική απόφαση για το νέο πρόγραμμα. Από το νέο πρόγραμμα εξαρτάται η χρηματοδοτική επιβίωση της χώρας για τα επόμενα χρόνια, εξαρτάται η ολοκλήρωση ή η μη ολοκλήρωση του PSI, εξαρτάται το αν η χώρα θα παραμείνει στην πραγματικότητα μέσα στην Ευρωζώνη ή θα τεθεί σε κίνδυνο η ίδια η ευρωπαϊκή της προοπτική.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών ατόμων για κλοπή στις Σέρρες

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τριών ημεδαπών, δύο ανδρών 43 και 25 ετών και μιας γυναίκας 41 ετών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, για κλοπή σε επιχείρηση ανακύκλωσης σίδερων και χαρτιού ιδιοκτησίας 42χρονου υπηκόου Αλβανίας, σε αγροτική περιοχή έξω από τις Σέρρες, όπου τα τρία άτομα την (24.10.2011) αφαίρεσαν από την επιχείρηση διάφορες συσκευές και υλικά ανακύκλωσης.

Κόβουν άλλα 325 εκατομμύρια από τις αμυντικές δαπάνες. Μια δήλωση του Μπεγλίτη, του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ πρέπει να διευκρινιστεί

Κόβουν άλλα 325 από το υπουργείο Άμυνας; Μια δήλωση του Μπεγλίτη,του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ τα ξημερώματα,κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών πρέπει να διευκρινιστεί.

 Ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι εκκρεμεί η λήψη απόφασης για την εξεύρεση ενός ποσού 625 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 325 εκατ. ευρώ θα αφαιρεθούν από τις δαπάνες της Άμυνας.

Μείωση έως 40% στους μισθούς, 22% στον κατώτατο και 15% στις επικουρικές Συνταγή ύφεσης και φτώχειας

Τα ολονύχτια παζάρια κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου οδήγησαν σε συμφωνία για την επιβολή της πιο σκληρής λιτότητας που γνώρισε ποτέ η χώρα ενώ στη διάρκεια των πολύωρων διαβουλεύσεων απειλήθηκε αρκετές φορές η κυβερνητική συνοχή. «Από το νέο πρόγραμμα εξαρτάται η χρηματοδοτική επιβίωση της χώρας για τα επόμενα χρόνια, εξαρτάται το αν η χώρα θα παραμείνει στην πραγματικότητα μέσα στην Ευρωζώνη ή θα τεθεί σε κίνδυνο η ίδια η ευρωπαϊκή της προοπτική» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. Σε λίγες ώρες θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την σύνοδο του Eurogroup που θα επικυρώσει, ουσιαστικά, τη συμφωνία για να προχωρήσει η υπογραφή της δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ.

Τίτλοι εφημερίδων Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ιδού – Στα χέρια του «Αδέσμευτου» το πλήρες γνήσιο κείμενο… - Το «ΔΡΕΠΑΝΗΦΟΡΟ» ΜΝΗΜΟΝΙΟ…·Φεύγει σήμερα για τη Σύνοδο του Eurogroup ο Ευ. Βενιζέλος – Συμφώνησαν επί της Αρχής του νέου Μνημονίου οι τρεις αρχηγοί; - Ολονύχτια διαπραγμάτευση για βελτίωση των σκληρών μέτρων στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Πιέσεις από τον Αντώνη Σαμαρά·Ενώ το ΠΑΣΟΚ κατρακυλά κάτω από το 8%...- Άνω – κάτω οι βουλευτές του κόμματος – δεν συμφωνούν με τα μέτρα, αλλά θα τα… ψηφίσουν!
ΑΥΓΗ ·Η ανατροπή κυβέρνησης – Τρόικας – Ζήτημα ζωής ή θανάτου - Νύχτα ντροπής στο Μαξίμου…·Χώρα ανέργων ή εργαζομένων για 500 ευρώ! – Μείωση μισθών από 22% έως και 50%, μετατροπή των συλλογικών συμβάσεων σε ατομικές συμβάσεις με βάση της «διαπραγμάτευσης» τα 500 ευρώ, μείωση του επιδόματος ανεργίας στα 361 ευρώ (και άλλα) ·Στους δρόμους τα συνδικάτα από σήμερα μέχρι την Κυριακή – Η Πλατεία Συντάγματος θα είναι το σημείο συνάντησης συνδικάτων και πολιτών στις κινητοποιήσεις κατά του Μνημονίου εξαθλίωσης

Νέες διαπραγματεύσεις του Πρωθυπουργού με την τρόικα. Νυχτερινό θρίλερ στο Μέγαρο Μαξίμου

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, για την έγκριση του νέου οικονομικού προγράμματος, που ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Εμπλοκή στο ζήτημα με τις μειώσεις που ζητούνται στις συντάξεις προέκυψε στη μαραθώνια σύσκεψη. Οι αρχηγοί εξουσιοδότησαν τον κ. Παπαδήμο να διαπραγματευθεί τα εναλλακτικά σενάρια για τις επικουρικές συντάξεις με την τρόικα.
Μετά τη σύσκεψη, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει απλώς πως οι πολιτικοί αρχηγοί διαφώνησαν μόνο σε ένα σημείο, ενώ σε όλα τα άλλα σημεία του προγράμματος συμφώνησαν.

Ανακοίνωση γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν και εξέτασαν σε βάθος το περιεχόμενο του νέου οικονομικού προγράμματος που συνοδεύει τη χρηματο­οικονομική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Υπήρξε ευρύτατη συμφωνία σε όλα τα σημεία του προγράμματος με εξαίρεση ένα, το οποίο απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση με την Τρόικα. Η συζήτηση αυτή θα γίνει αμέσως ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup. Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις.

Κρήτη: Σκοτώθηκε νεαρός οδηγός σε μετωπική δύο φορτηγών!

Ένας ακόμα νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, στην εθνική οδό Ρεθύμνου – Χανίων στο ύψος του Πετρέ. Πρόκειται για έναν 33χρονο Ρεθυμνιώτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αφού μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ ένας 29χρονος, επίσης κάτοικος Ρεθύμνου, έχει υποστεί βαρύτατα τραύματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα δύο αντιθέτως κινούμενα Ι.Χ. φορτηγά οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά και οι δύο οδηγοί.