Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (23/5/2022)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Στον Τελικό της Κ15 της ΕΠΣ Μακεδονίας ο Αλέξανδρος Κιλκίς
Ο Αλέξανδρος Κιλκίς είναι στον τελικό της Κ15 της ΕΠΣ Μακεδονίας! Νέα εμφατική εμφάνιση και νίκη με 4-0 επί του Κιλκισιακού στα Planet, και με συνολικό σκορ 8-0 νίκη και εκτός έδρας με το ίδιο σκορ) η ομάδα του Μιχάλη Αναστασιάδη έκλεισε θέση για τον μεγάλο τελικό την Κυριακή 7 Ιουνίου στο γήπεδο της Μίκρας με αντίπαλο τον Ντίνο Κούη.

Στην διευρυμένη επιτροπή για το παραεμπόριο ο Χρήστος Χατζημλάδης

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Στην διευρυμένη επιτροπή για το παραεμπόριο που συγκάλεσε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) και διεξήχθη στο Επιμελητήριο Πιερίας συμμετείχε πρόσφατα και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χρήστος Χατζημλάδης.

Έργο ανάδειξης του οικοσυστήματος της Κούπας Παιονία;ς από την Π.Ε. Κιλκίς

Την χρηματοδότηση του έργου σηματοδότησης του δασικού μονοπατιού στην περιοχή «Γαλάζια λίμνη/Καταρράκτες-Κούπα» εξασφάλισε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάδειξη και την προβολή σημείων εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

Κιλκίς: Ποντιακή βραδιά το Σάββατο 28 Μαϊου 2022

.

Δωρεάν προληπτικές δερματολογικές εξετάσεις για άτομα που δραστηριοποιούνται σε παραθαλάσσια επαγγέλματα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή την έναρξη του καλοκαιριού και τον μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το Μελάνωμα, διενεργεί σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης του ΓΝΘ Ιπποκράτειου, δωρεάν προληπτικές δερματολογικές εξετάσεις σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα των παραθαλάσσιων επαγγελμάτων.

Tέλεση εγκαινίων από την Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα την τέλεση των εγκαινίων ως κάτωθι:

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς

Υπογράφει ο Αλέξανδρος Α. Ταμουτσίδης
Διευθυντής του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς τίμησε και φέτος τις χιλιάδες των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού με αφορμή τη συμπλήρωση 103 χρόνων από την κορύφωση των διώξεων από τις πατρογονικές τους εστίες. Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, να αναφερθούν στα γεγονότα της Γενοκτονίας, να προβληματισθούν και να εμβαθύνουν σε θέματα που αφορούν διαχρονικές ανθρωπιστικές αξίες.

Εκπαιδευτική επίσκεψη 1ου Γυμνασίου Κιλκίς στο Λευκό Πύργο

Δελτίο τύπου 1ου Γυμνασίου Κιλκίς
Την Τετάρτη 18 Μαΐου τα τμήματα Α1 και Β2 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 23/5/2022, 9:49 μ.μ.

Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Συνελήφθησαν χθες (22 Μαΐου 2022) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, ημεδαπός άνδρας και αλλοδαπή γυναίκα, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν διαπιστώθηκε να έχουν επιβιβάσει 3 αλλοδαπούς άνδρες, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης προώθησής τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Το όχημα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε, όπως επίσης κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Διαθέσιμα για όλους το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας
Σε λειτουργία για χρήση από τους γονείς τέθηκαν το πρωί της Δευτέρας το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων. Πρόκειται για δύο υπηρεσίες που αναβαθμίζουν την παρακολούθηση της αναπτυξιακής προόδου του παιδιού και διευκολύνουν τον προγραμματισμό των βασικών παιδιατρικών εμβολίων. Με τον τρόπο αυτό, οι γονείς και οι παιδίατροι έχουν πλέον τη δυνατότητα να οργανώνουν αποτελεσματικότερα τη φροντίδα της υγείας των παιδιών.

Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ στο Κιλκίς



Κώστας Γιαννόπουλος: Γιατί αντιδρούμε στον νέο νόμο και στην υπουργική απόφαση

Ο πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος απαντάει σε ερωτήσεις που έχουν προκύψει σχετικά με το νέο νόμο και την υπουργική απόφαση.

Κορωνοϊός (23/5/2022): 2.235 νέα κρούσματα (3 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 21 θάνατοι και 151 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 2.235. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.422.233 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 258 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 132.244(3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με πιστοποίηση για τους επιτυχόντες ανέργους ηλικίας 30-49 ετών του προγράμματος Voucher

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε.-Κ.Δ.Β.Μ. υλοποιεί στο Κιλκίς και στο Πολύκαστρο Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης στο πλαίσιο της Πράξης: «Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής». Με εξαιρετικά θετική διάθεση συμμετέχουν 121 άνεργοι στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί η Επιμορφωτική Κιλκίς. Σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον μάθησης, σε πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες οι συμμετέχοντες λαμβάνουν επαγγελματικές γνώσεις στις ιδανικότερες συνθήκες εκπαίδευσης.

Ευχαριστήριο Ανασυγκρότησης Συνδικαλιστικού Κινήματος Καθηγητών νομού Κιλκίς

Ευχαριστήριο Ανασυγκρότησης Συνδικαλιστικού Κινήματος Καθηγητών νομού Κιλκίς

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που με τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία δήλωσαν την στήριξή τους στο σωματείο μας, την ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ.

Ακρίβεια : Ώρα για λύσεις, όχι για επικοινωνία

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Οι τελευταίοι μήνες ήταν και είναι ίσως οι δυσκολότεροι που πέρασαν οι πολίτες το τελευταίο διάστημα. Απο την μια η κοινωνία που στενάζει υπό το βάρος ενός τεράστιου κύματος ακρίβειας και ανατιμήσεων με οικογένειες και επιχειρήσεις να μην μπορούν να βγάλουν τον μήνα και από την άλλη μια κυβέρνηση που αδυνατεί να δώσει απτές λύσεις.

(Video) Εξόρμηση στο μαγευτικό δάσος της Κούπας Παιονίας

Στο θαυμαστό Δάσος της Κούπας βρέθηκαν την Κυριακή 22 Μαΐου δεκάδες επισκέπτες από το νομό Κιλκίς όπου και απόλαυσαν τη φιλοξενία και το μεγαλείο της φύσης του Πάικου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πάρκων & Προστατευόμενων Περιοχών.

Παράταση χρήσης κοινόχρηστων εκτάσεων για την καλλιεργητική περίοδο 2021-2022

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (με τίμημα 5ευρώ/στρ.), που προβλέπεται στις σχετικές αποφάσεις που εκδόθηκαν σε εφαρμογή της παρ. 13 του άρθρου 36 του ν. 4061/2012 (ΦΕΚ Α΄ 66),παρατείνεται σύμφωνα με το άρθρο 68 του ν. 4931/2022 (ΦΕΚ Α’ 94) μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022.

(Video) Θέμη Ανθρακίδη και Λίλη Καρακώστα, βίον ανθόσπαρτον και να σας ζήσει ο Θεόδωρος

Θέμη Ανθρακίδη και Λίλη Καρακώστα, βίον ανθόσπαρτον και να σας ζήσει ο Θεόδωρος. Κυριακή 22 Μαϊου 2022, στον Ιερό Ναό Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων στο Κιλκίς.

Δύο σημαντικά έργα για την Κούπα από Δήμο Παιονίας και Π.Ε. Κιλκίς


Ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι θα πρέπει να αισθάνονται οι κάτοικοι της Κούπας του Δήμου Παιονίας. Κι αυτό διότι πέρα από την επιτυχία που σημείωσαν την Κυριακή 22 Μαΐου οι εκδηλώσεις του Συνεταιρισμού Διαχείρισης του Δάσους της Κούπας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων & Προστατευόμενων Περιοχών, ανακοινώθηκαν και δύο νέα έργα με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο για την περιοχή.