Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Απόψεις για το Σχέδιο Προγραμματικών Θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία


Γράφει ο Δημήτρης Μάρδας
Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργός Οικονομικών και π. Υφ/γός Εξωτερικών

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η πράσινη ανάπτυξη παρά τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία δεν πρόκειται να καλύψει το επενδυτικό κενό της χώρας της τάξης των 100 δις. ευρώ και πλέον. Είναι η αναγκαία συνθήκη επίτευξης μέρους αυτού του στόχου αλλά όχι η ικανή. Η ικανή εντοπίζεται σε μια πολιτική επενδύσεων με μεγάλους προϋπολογισμούς ανά επενδυτικό σχέδιο που θα αναφέρεται σε εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες και όχι πλέον σε δρόμους, γεφύρια και κάθε λογής κτήρια. 

Κορωνοϊός (14/7/2021): 2938 νέα κρούσματα (7 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 7 θάνατοι και 135 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.938, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 447.718 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 165 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.832 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ευθύνη αλλαγής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς
Την Κυριακή 4 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η πανελλαδική προγραμματική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με επιτυχία. Η διαδικασία ξεκίνησε την Παρασκευή με τη δημόσια ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, και συνεχίστηκε για δύο μέρες με τραπέζια διαλόγου και θεματικές συζητήσεις.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 14/7/2021, 5:54 μ.μ.


Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
Συνελήφθη χθες (13 Ιουλίου 2021) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πολεμικά όπλα, 1 κυνηγετικό όπλο, 2 γεμιστήρες όπλων και 164 φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα.

Το μεταίχμιο της δημοκρατικής παράταξης


Του Χάρη Καστανίδη

Η χώρα βρίσκεται σε μεταίχμιο. Βρίσκεται, δηλαδή, ανάμεσα στην παλαιά εποχή και τη νέα εποχή, ανάμεσα στον ορίζοντα του βιωμένου παρελθόντος και στον ορίζοντα του μέλλοντος που πρέπει να διαμορφωθεί, έναν ορίζοντα σχετικά άγνωστο της επερχόμενης εποχής, για την οποία η μόνη βεβαιότητά μας είναι ότι, όταν εγκατασταθεί, θα έχουν ανατραπεί οι πνευματικοί, πολιτικοί και διανοητικοί κώδικές μας.

Επίσκεψη Δημάρχου Κιλκίς στον Τοποτηρητή της ΙΜΠΚ, Μητροπολίτη Γουμενίσσης για τους εμβολιασμούς


Επίσκεψη στον Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο Επισκοπείο της Γουμένισσας ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με σκοπό τη χάραξη κοινής γραμμής για τους εμβολιασμούς.

Εκτός σχολών πολλοί από τους μαθητές


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Μεγάλη δυσκολία φέτος η συμπλήρωση του μηχανογραφικού λόγω εκπλήξεων στις βάσεις.
Έως 1000 μόρια άνοδος στην αστυφυλάκων.
Το πιο δύσκολο είναι για τους μαθητές κάτω από τη βάση που δεν θα μπορέσουν να κάνουν καθόλου μηχανογραφικό για ΑΕΙ.

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης
στην Επαρχιακή Οδό 25 (Διασταύρωση Ε.Ο.2 – Σταυρός – Όρια Νομού Χαλκιδικής) θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021.