Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Καύσωνας: Υποχρεωτική παύση εργασίας και τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Κιλκίς
Μέτρα προστασίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Η καταδίκη σεξιστικών συμπεριφορών θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Δημοσιογράφος
Ένα κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η σεξιστική συμπεριφορά του πρώην Υπουργού, Παύλου Πολάκη σε βάρος της Μαρίας Συρεγγέλα σε πρωινή εκπομπή θυμίζοντας μας για ακόμα μία φορά με τρόπο εμφατικό και μη αμφισβητήσιμο ότι αναχρονιστικά στερεότυπα και συμπεριφορές είναι ακόμα εδώ. Το παράδειγμα του κ. Πολάκη δεν είναι το μόνο και αυτές οι συμπεριφορές αφορούν μόνο ένα πολιτικό χώρο.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο Νομού Κιλκίς, την Πέμπτη 18-07-2024

Ανακοίνωση Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr), για αύριο Πέμπτη 18-07-2024, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Π.Ε. Κιλκίς.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

Κλειστοί για το κοινό λόγω καύσωνα οι αρχαιολογικοί χώροι Παλατιανού και Ευρωπού

Ανακοίνωση Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς σας ενημερώνει ότι, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται στην περιοχή του Κιλκίς, οι επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι του Παλατιανού, της Ευρωπού και του Γυναικοκάστρου θα είναι κλειστοί για το κοινό από τις 13.00 και έως τη λήξη του ωραρίου στις 15.30, σήμερα Τετάρτη 17-7-2024 και έως και την Παρασκευή 19-7-2024.
Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε με επόμενη ανακοίνωση.

Τρ. Ναλμπάντης προς Σο. Ιορδανίδου: Οι δημότες μας δυναμώνουν και οι δημότες μας απαξιώνουν πολιτικά

Υπογράφει ο Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης
Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παιονίας

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η κ. Ιορδανίδου προέβη, για πολλοστή φορά, σε προσωπική επίθεση απέναντι μου και ως πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ αλλά και ατομικά ειρωνευόμενη παλαιότερη δημοσίευση μου στην οποία έκανα αναφορά στο αξιακό μου σύστημα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 17/7/2024, 10:46 μ.μ.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
· Συνελήφθη χθες (16 Ιουλίου 2024) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε παρακείμενο αύλειο χώρο της οικίας του 7 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 2,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σκοτώθηκε 27χρονη σε τροχαίο

Χθες (16 Ιουλίου 2024) και ώρα 14.15 περίπου, στο 88ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Φλώρινας, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 27χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 64χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 27χρονης, καθώς και τον τραυματισμό του 64χρονου και ενός 35χρονου ημεδαπού, που επέβαινε στο δεύτερο όχημα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Έδεσσας.

Ενημέρωση σχετικά με εστία πανώλους μικρών μηρυκαστικών στην Ελλάδα

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
Επιβεβαιώθηκε η παρουσία του ιού της Πανώλους των μικρών μηρυκαστικών στη χώρα μας (βάση πρόσφατου εγγράφου του ΥπΑΑΤ) και συγκεκριμένα σε εκτροφή αιγοπροβάτων αποτελούμενη από 264 ζώα, στις 11 Ιουλίου 2024, στη Δημοτική Ενότητα Καλαμπάκας, του Δήμου Μετεώρων, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στην κατάσβεση πυρκαγιών με μηχανήματα έργου και υδροφόρες

Ανακοίνωση Π.Ε. Κιλκίς
Στην κατάσβεση πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα στο νομό Κιλκίς συνέδραμε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

Σάββατο 20 Ιουλίου, το 40ήμερο Μνημόσυνο της αοιδίμου Μαρίας Τσολάκη

Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης Γουμενίσσης-Γρίβας
Η Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης Γουμενίσσης-Γρίβας γνωστοποιεί ότι το Σάββατο 20 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής του Προφήτου Ηλιού, θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή δισαρχιερατική θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αοίδιμης Θερμιώτισσας Μαρίας Τσολάκη, γνήσιας δούλης και διδακτής Θεού.

(VIDEO) Το Πηλοθεραπευτήριο του Αίσχους

Το Πηλοθεραπευτήριο του Αίσχους. Πηλοθεραπευτήριο Πικρολίμνης, Τρίτη 16 Ιουλίου 2024.