Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Ευχές Πάσχα από την Επιμορφωτική Κιλκίς



Ενημερωτική συνάντηση με τη Συντονίστρια Φιλολόγων κ. Δανιηλίδου Ευγενία

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς,

Την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022, στο 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση της Συντονίστριας Φιλολόγων του 4ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Δανιηλίδου Ευγενίας με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας.

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου εύχεται καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση

Κάντε κλικ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα

Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς ευχαριστεί θερμά τον κ. Αθανάσιο Κουκάκη

Ευχαριστήριο
 Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς ευχαριστεί θερμά και δημόσια τον εξαίρετο συντοπίτη μας κύριο Αθανάσιο Κουκάκη για τη διαρκή του στήριξη στο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του τοπικού τμήματος.

Ευχές Πάσχα από τον πρόεδρο της Κοινότητας Κιλκίς, Αθανάσιο Καριοφύλλη



Μαθητές και οι μαθήτριες της Α Τάξης του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς σε δράση φιλαναγνωσίας

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Την Τρίτη 12 Απριλίου και την Παρασκευή 15 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α Τάξης του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς συμμετείχαν σε μια εκπαιδευτική δράση φιλαναγνωσίας με υπεύθυνες φιλολόγους την κα Ελένη Λαζαρίδου και την κα Γενοβέφα Παπαδήμα. 

Η Νίκη Ευκαρπίας πήρε αήττητα το πρωτάθλημα

Ανακοίνωση Νίκης Ευκαρπίας
Η Νίκη Ευκαρπίας φέτος πήρε αήττητα το πρωτάθλημα. Την Κυριακή 17 Απριλίου έπαιζε με την δεύτερη Δόξα Χέρσου. Το παιχνίδι ήρθε ισόπαλο 1-1 και ο βαθμός αυτός αρκούσε για να βγούμε απευθείας στην Α1 κατηγορία ΕΠΣ Κιλκίς. Σε 20 παιχνίδια είχε 18 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες πέτυχε 92 γκολ υπέρ και δέχτηκε μόλις 6 παθητικό.

Η ανυπαρξία του Δήμου Κιλκίς, οδηγεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία!

Η πλήρης αδιαφορία του Δήμου Κιλκίς οδήγησε τους καταστηματάρχες στο συγκεκριμένο σημείο της 21 Ιουνίου να επισκευάσουν έστω και με πρόχειρο τρόπο το πεζοδρόμιο όπου είχαν ήδη τραυματιστεί αρκετοί περαστικοί.
Κιλκίς 2022, "Με γεια το κράνος"

Κορωνοϊός (19/4/2022): 10.005 νέα κρούσματα (48 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 46 θάνατοι και 298 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 10.005. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.252.248 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 49.0% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 222 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 120.460(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Διαγνωστικές εξετάσεις στην Ιατρική Κινητή Μονάδα, στο Δήμο Παιονίας

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος διοργανώνει την Διεξαγωγή Διαγνωστικών Εξετάσεων από Ιατρική Κινητή Μονάδα, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τους εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Κατασκευή ανατολικού περιφερειακού δρόμου στην Γουμένισσα

Η οικονομική επιτροπή του δήμου Παιονίας με την απόφαση 127/2022 της 18/4/2022 ενέκρινε την υπ’ αριθμ. 16/2022 μελέτη τεχνικών προδιαγραφών για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΙΝΤΟΥΤ» και καθόρισε τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού για αυτό.

Η μορφή του Χριστού

Του Κώστα Μπούζα
Το κείμενο που ακολουθεί αφορά τον Ιησού Χριστό και είναι απόσπασμα απαντητικής επιστολής που έλαβε ο Αυτοκράτωρ Τιβέριος Κλαύδιος από τον Ρωμαίο Διοικητή Πούβλιο Λέντουλο, όταν τον ρώτησε για τις φήμες που κυκλοφορούσαν σχετικά με την μαγνητική προσωπικότητα του Θεανθρώπου.
«… Είναι άνδρας με μέτριον ανάστημα, ωραίος την όψιν και όλος μεγαλοπρέπεια. Τα μαλλιά του, που έχουν χρώμα καρυδιού ωρίμου, φθάνουν έως τα αυτιά του και κατεβαίνουν από εκεί, εις τις ωμοπλάτες του. Φαίνονται μενεξεδένια μάλλον στιλπνά και είναι χωρισμένα εις την μέση κατά το σύστημα των Ναζωρινών.

Μάχη κατά της διαφθοράς. Ξεχάστηκαν κρίσιμες αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, π. Αν. Υπουργού Οικονομικών

Κύριες αιτίες της διαφθοράς είναι, οι εμπορικοί περιορισμοί, οι κρατικές επιδοτήσεις, οι κρατικές προμήθειες, ο έλεγχος των τιμών και οι μισθοί στο δημόσιο. Επίσης εδώ συγκαταλέγονται, το πολύπλοκο και αναποτελεσματικό νομικό θεσμικό καθεστώς, η γραφειοκρατία και το φορολογικό σύστημα, όπως και οι επαφές μεταξύ φορολογουμένων και ελεγκτών.

Αέρας… ανανέωσης φαίνεται να πνέει στα τοπικά του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

Αέρας… ανανέωσης φαίνεται να πνέει στα τοπικά του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, καθώς στους κόλπους της παράταξης συζητιέται έντονα μια γυναικεία υποψηφιότητα, που θα ξεχωρίσει.

Ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο των εργασιών για την ψηφιακή αποτύπωση των εδαφοκλιματικών συνθηκών της περιοχής Ζώνης Παραγωγής κρασιών Π.Ο.Π Γουμένισσα

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η πρώτη φάση των εργασιών ψηφιακής αποτύπωσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των εδαφοκλιματικών συνθηκών της περιοχής Ζώνης Παραγωγής κρασιών Π.Ο.Π Γουμένισσα, στο πλαίσιο της σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας/Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, της ομάδας παραγωγών Γουμένισσας “ΕΥΦΟΡΗ ΓΗ”, των οινοποιών που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Κιλκίς και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ευχές Πάσχα από τον Αναπλ. Γραμματέα Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργο Αναστασιάδη



Η Κυριακή των Βαΐων στην Μητρόπολη Κιλκισίου

Την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2022, τιμήθηκε με ιεροπρέπεια και με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, η εορτή της εις Ιερουσαλήμ θριαμβευτικής Εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 19/4/2022, 3:29 μ.μ.

Εξιχνιάσεις κλοπών
- Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 23ης Μαρτίου 2022, σε περιοχή της Ημαθίας, αφαίρεσε μέσα από όχημα, ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, 3 τραπεζικές κάρτες και διάφορα προσωπικά έγγραφα, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι με τη χρήση των κλεμμένων τραπεζικών καρτών πραγματοποίησε αναλήψεις χρημάτων, συνολικού ποσού 2.303 ευρώ.

Ευχές Πάσχα από τη βουλεύτρια Ειρήνη Αγαθοπούλου



(Video) Ομιλία του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Ξεκαλάκη στο Κιλκίς

Ομιλία του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Ξεκαλάκη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022.

"Χίλια μπράβο στα παιδιά για την υπερπροσπάθεια, τον κόπο και τον χρόνο που κατέβαλαν"

Γράφει η Μαρούλα Παπαδοπούλου
Καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας
Μια εξαιρετική παράσταση είχα τη χαρά να παρακολουθήσω χτες βράδυ στο Συνέδριακο Κέντρο του Δήμου Κιλκίς: Τρωάδες του Ευριπίδη από μαθητές και μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς.