Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ειρήνη Αγαθοπούλου: “ΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ: Ένα διαρκές ζητούμενο”

Γράφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου
Τι οδηγεί μια κοινωνία να αμείβει λιγότερο τις γυναίκες; Μα το ότι είναι γυναίκες. Αυτή είναι μια επαρκής συνθήκη για το μισό του πληθυσμού να αμείβεται λιγότερο ενώ εργάζεται απείρως περισσότερο. Αυτό έρχεται να μας θυμίσει σήμερα η Διεθνής Ημέρα Ισότητας των Αμοιβών, η 18η Σεπτέμβρη, όπως και να μας υπενθυμίσει πως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι την πραγματική εξίσωση των μισθών ανδρών και γυναικών και την εξάλειψη του μισθολογικού χάσματος παρά την παροχή ίσης αξίας εργασία από πλευράς γυναικών.

Σκοτώθηκε 79χρονη σε τροχαίο στον Εξαπλάτανο Πέλλας

Σήμερα (18 Σεπτεμβρίου 2022) το πρωί στον Εξαπλάτανο Πέλλας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός, παρέσυρε 79χρονη ημεδαπή που κινούνταν πεζή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Στη συνέχεια ο 28χρονος οδηγός εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος και διέφυγε με το όχημα που οδηγούσε. Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθη. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας.

Συνελήφθη ένα άτομο στο Κιλκίς για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (17 Σεπτεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

(Video) Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς, τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη

Δελτίο τύπου Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς διοργάνωσε εκδήλωσή σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς, στα πλαίσια του εορτασμού του Προστάτη του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ, αφιερωμένη στον ένα χρόνο απουσίας του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη.

(Video) Εγκαίνια του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών Maglousidi Schol στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Εγκαίνια του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών Maglousidi Schol στη Νέα Σάντα Κιλκίς, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022.