Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Απεργία στις τράπεζες την Τετάρτη - Κατάληψη στα κεντρικά του Τ.Τ.

Από την Παρασκευή συνεχίζουν την κατάληψη οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ). Στη μαζική έκτακτης γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα αποφάσισαν να συνεχίσουν με 24ωρη πανελλαδική απεργία Τρίτη 15/1 και να συμμετέχουν στην παν-τραπεζική πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΟΤΟΕ για την Τετάρτη 16/1.

Τσίπρας: "Δίκαιη κατανομή των βαρών για υπέρβαση της κρίσης"

Στο αδιέξοδο του προγράμματος λιτότητας αναφέρθηκε ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο Βερολίνο, καλώντας παράλληλα τη γερμανική κυβέρνηση να αλλάξει ρότα.

Βασιλόπιτα του Συλλόγου Καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος»

Την βασιλόπιτα του θα κόψει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος», το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 ώρα 8.00 το βράδυ στο «Κτήμα των Ευχών» στο Κιλκίς

Ιατρική αρωγή σε ευπαθείς ομάδες και άτομα τρίτης ηλικίας στην Πλαγιά Κιλκίς

Ο Σύλλογος Μισσιωτών Πλαγιάς σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων (Π.Ε.Κ.Σ.) διοργανώνει επίσκεψη της Ιατροκοινωνικής Ομάδας του Π.Ε.Κ.Σ. με σκοπό την αρωγή σε ευπαθείς ομάδες και άτομα τρίτης ηλικίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ιατρείο (Κοινότητα) της Πλαγιάς  την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 από 09:00 έως 13:00.

Ανάγκη για συμβολικές χειρονομίες μεγέθους…

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Ο συμβολισμός:
Η πολιτική είναι ένα πεδίο αποφάσεων για τα «μεγάλα» και τα «μικρά», τα «συγκεκριμένα» και τα «συμβολικά». Η εικόνα στην οθόνη από την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία είναι αποκαρδιωτική: μια μικρή ομάδα, «σκορποχώρι», καθ΄ οδόν με τη συνοδεία κάμερας προς το γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας - ο υποτιθέμενος αυριανός πρωθυπουργός της Ελλάδας, συνοδευόμενος από τον γερμανόφωνο υπεύθυνο του κόμματος επί των οικονομικών, προς τον ξένο υπουργό «χρηματοδότη» και το «πουγκί» του.

Στουρνάρας: «Δεν έχουμε καταλήξει για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ακόμα»

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ιωαν. Στουρνάρας: Μου ζήτησαν και τους έκανα μία σύντομη ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup την επόμενη Δευτέρα, για την επόμενη δόση και μιλήσαμε πολύ περιληπτικά για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε και επίσης, για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Άνοιξη. Αυτά μόνο.

Κοπή βασιλόπιτας του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Μετά την έλευση του νέου έτους, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σας προσκαλεί στο γλέντι που διοργανώνει για την κοπή της βασιλόπιτας και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Λυκείου Ελληνίδων (Μητροπόλεως 5, πρώην Νομαρχία) το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 20:00 μ.μ. Βασιλόπιτα, πέρα από τα τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων, θα κοπεί και για τον κόσμο που θα παραβρεθεί στο συγκεκριμένο γλέντι.

Οι τρίτεκνοι Πολυκάστρου έκοψαν την πίτα τους

Σε μια σεμνή τελετή την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 που αποτελεί θεσμό για δεύτερη συνεχή φορά όπως αρμόζει στις περιστάσεις, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και αρκετών μελών και φίλων του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου καθώς επίσης των τοπικών Εκκλησιαστικών, Νομαρχιακών και Δημοτικών αρχών και εκπροσώπων άλλων διαφόρων συλλόγων έλαβε χώρα η κοπή της βασιλόπιτας και η απονομή βραβείων προς τους επιτυχόντες μαθητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όσους γονείς τους αντιπροσώπευσαν, όλοι τους εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου.

Τα Omorfa Taxidia στους καταρράκτες και στη «γαλάζια λίμνη» στο ακριτικό Σκρα Κιλκίς

Tο ιστορικό χωριό Σκρα, είναι χτισμένο σε υψόμετρο 520 μ., στην ΒΑ πλευρά του όρους Πάϊκο, στην επαρχία Παιονίας στο Νομό Κιλκίς. Απέχει μόλις 4 χλμ από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Το παλιό όνομα του χωριού ήταν "Λουμνίτσα" και φαίνεται για πρώτη φορά καταγεγραμμένο το 1452, αν και ευρήματα της ρωμαϊκής εποχής παραπέμπουν στο πολύ μακρινό παρελθόν του χωριού.

Τιμή στην νεολαία και στους στρατιωτικούς του νομού μας από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς

Του Χρήστου Καναρόπουλου
Με ιδιαίτερη επισημότητα γιορτάστηκε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στην Λ.Α.Φ. Κιλκίς. Η καθιέρωση από την Διοίκηση του Συνδέσμου κάθε χρόνο να τιμά φορείς και πρόσωπα για την προσφορά τους αποδεικνύει ότι οι Έφεδροι δεν είναι κομμάτι της Κιλκισιώτικης κοινωνίας αλλά η ίδια η κοινωνία.

«Αντιμετωπίζουν τους εμπόρους ως "παρασιτικό" επάγγελμα»

Του Βασίλη Κορκίδη
Προέδρου της ΕΣΕΕ

Προϋπόθεση της επανεκκίνησης και παραγωγικής λειτουργίας της αγοράς είναι η σοβαρότητα απόψεων που εκφράζονται από τους αρμόδιους φορείς και η επίτευξη ενός ελάχιστου επιπέδου συνεννόησης ανάμεσα στους παράγοντες της αγοράς.

Με το δεξί τη νέα χρονιά ο Άρης Παντελεήμονα

Ποδαρικό με νίκη έκανε η ομάδα του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα το 2013 καθώς επικράτησε του Α.Ο. Καστανιών με 1-0 σκορ. Στην πρώτη αυτή αναμέτρηση της νέας χρονιάς η ομάδα είχε μαζί της και την τύχη καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και τις ευκαιρίες για να πάρουν την νίκη ή έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

"Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταδικάσει τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών εναντίον κομμάτων και προσώπων. Οι ενέργειες αυτές (εμπρησμοί, γκαζάκια κλπ.), και κυρίως η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, αντικειμενικά διευκολύνουν όσους θέλουν να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα καθημερινά οξυμμένα προβλήματά του και όσους θέλουν να τον τρομοκρατήσουν και να εντείνουν την καταστολή σε βάρος των αγώνων του. 

Με τρεις κάλπες η ψηφοφορία την Πέμπτη για τη λίστα Λαγκάρντ

Οριστικά με τρεις κάλπες η ψηφοφορία. Μία κάλπη για κάθε μία πρόταση.
Αυτή είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του matrix24.gr η διαδικασία που προκρίνεται, από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, για την ψηφοφορία της Πέμπτης σχετικά με τη σύσταση ή όχι προανακριτικής επιτροπής για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Με δική του ιστοσελίδα ο σύλλογος Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων

Ο σύλλογος Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων στην προσπάθεια του να έχει άμεση και συνεχή επαφή με τα μέλη και τους φίλους δημιούργησε την ιστοσελίδα: www.kilkisiotes.gr

Ταυτόχρονα προβάλει τις δραστηριότητες του συλλόγου και παρουσιάζει τον νομό Κιλκίς. Ενημερώνει τους επισκέπτες για τα αξιοθέατα, τα ήθη και τα έθιμα, τον πολιτισμό και δίνει μια πλήρη και κατατοπιστική ενημέρωση για τις δυνατότητες τουριστικών επιλογών.

Ο Τουγρούλ και ο Κεμάλ επισκέφθηκαν τον Παύλο

Την περασμένη Τετάρτη 9 Ιανουαρίου επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Κιλκίς ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσ/νίκη κ. Τουγρούλ Μπιλτεκίν συνοδευόμενος από τον Εμπορικό Ακόλουθο κ. Κεμάλ Σινάν Τουζούν και από στελέχη του Προξενείου. 

Ψωμιάδης: "Φεύγω με το κεφάλι ψηλά"

Τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποχαιρέτησε σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 13.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Κιλκίς

Στις 20 Δεκεμβρίου μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Αντιπροσωπεία μαθητών του 2ου Ενιαίου Λυκείου μας επισκέφτηκε και έψαλε τα κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού τους κ. Παπαγεωργίου Δημήτρη.

«2013: Έτος υπέρβασης σκέψης και δράσης»

Γράφει ο Παύλος Πασσαλίδης 
Η έξοδος από την κρίση –πολιτική, κοινωνική, οικονομική- η αποκατάσταση της αισιοδοξίας για το μέλλον, του χαμόγελου και της δημιουργικότητας αποτελούν ευχή και ελπίδα για το 2013.
Καλούμαστε όλοι –πολίτες, φορείς κάθε επιπέδου και βαθμίδας, διοίκησης και εξουσίας- να αποβάλουμε συνειδητά ξεπερασμένες, ανεπίκαιρες και κατεστημένες νοοτροπίες.

Έρχεται αυτομάτως το νέο χαράτσι στα νοσοκομεία! 25 ευρώ για είσοδο

Και εκεί που όλοι πίστεψαν ότι ενδεχομένως να γλιτώσουμε το χαράτσι των 25 ευρώ για την είσοδό μας στα νοσοκομεία, όπως προβλέπεται τόσο στο μνημόνιο όσο και σε νόμο, τελικώς με ρύθμιση στη Βουλή γίνεται σαφές ότι …βρέξει χιονίσει το εισιτήριο θα υιοθετηθεί στο ΕΣΥ χωρίς υπουργική απόφαση. 

Η επίθεση στη ΝΔ προκαλεί προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ -Φόβοι για νέο χτύπημα

Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού βρίσκεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά και από τη χθεσινή επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, αφού οι σφαίρες των δραστών κατάφεραν να φτάσουν ακόμα και μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Τους συνέλαβαν για εμπόριο χασισιού

Συνελήφθησαν χθες (14.01.2013) το βράδυ από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, δύο ημεδαποί 16 και 37 ετών, για πώληση ναρκωτικών ουσιών. 

Σκοτώθηκε σήμερα 74χρονος σε τροχαίο

Σήμερα 15.01.2013 το πρωί, στο 3ο χλμ Εθνικής Οδού Νιγρίτας – Σερρών, το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 74χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε περίφραξη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 74χρονου οδηγού και τον σοβαρό τραυματισμό της 74χρονης επιβάτιδας του οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας Σερρών.

Συνελήφθη Βούλγαρος για κλοπή στα Ρύζια Κιλκίς

Στις 14.01.2013 το μεσημέρι συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς, ένας 39χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσε από οικία στα Ρύζια Κιλκίς μία τηλεόραση και ένα ρολόι χειρός.

Επίσκεψη Στυλιανίδη στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Χρήστο Γκουντενούδη, πραγματοποίησε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από το Βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιο Γεωργαντά. 

Συμβουλές στους καταναλωτές για τις εκπτώσεις

Εν όψει των χειμερινών εκπτώσεων, που ξεκινούν σήμερα 15 Ιανουαρίου 2013, η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τις παρακάτω συμβουλές προς τους καταναλωτές: 

Πρόγραμμα 456 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Πρόγραμμα ύψους 456 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους κλάδους της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών με κονδύλια του ΕΣΠΑ, παρουσίασαν χθες οι γενικοί γραμματείς Επενδύσεων, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Ευχαριστήριο Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς

H Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών-τριων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) ευχαριστούν θερμά: Την κα Φωτιάδου Τούλα καθώς και την κα Κοβλακίδου Ηρώ για την προσφορά ατομικών δώρων στους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Ο Αλ. Τσίπρας προς τον Β. Σόϊμπλε: - Το Μνημόνιο είναι νεκρό·»Ηλεκτροσόκ» με την πρώτη δόση αυξήσεων της ΔΕΗ- Αυξήσεις έως 25,22% στα οικιακά τιμολόγια των νοικοκυριών·Χτύπημα στα γραφεία της Ν. Δ. – Επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Αυθαίρετα – Παράταση μέχρι 31 Μαΐου- Ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή και οι διευκολύνσεις·Δήλωση = μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους τρομοκράτες – Η Δημοκρατία δεν πυροβολείται ούτε μπορεί να πυροβοληθεί·Σόϊμπλε προς Τσίπρα: -Δεν υπάρχει εναλλακτική στη λιτότητα

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Από τους κιλκισιώτες βουλευτές ψήφισαν ναι ο Γεωργαντάς, όχι η Αγαθοπούλου ενώ απείχε ο Παραστατίδης