Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Την αυτοθυσία δύο νέων από το Πακιστάν τίμησε η Ακαδημία Αθηνών

Την αυτοθυσία δύο νέων ανθρώπων από το Πακιστάν, που έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο Απρίλιο στην προσπάθειά τους να σώσουν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, τίμησε η Ακαδημία Αθηνών.
Η Ακαδημία βράβευσε μετά θάνατον τους Hamayun Anwar, 18 ετών και Wakar Ahmed, 32 ετών, για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας.

Ένα μικρό αφιέρωμα στην 96χρονη πλέον πόντια Γιαγιά Ελισάβετ Ιντζεβίδου

Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στη ΓΝΩΜΗ  στις 24 Απριλίου 2011

Ο παλιός καλός κινηματογράφος

Γράφει η Δέσποινα Παπαδοπούλου
Μήπως όλοι δε μεγαλώσαμε με τις παλιές εκείνες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου; Σάββατο και η καλύτερη παρέα για όσους δε βγαίνουν απόψε στα γνωστά μπαρ- κλάμπ όπου συχνάζει ο πολύς ο κόσμος, είναι οι ελληνικές ταινίες.
 Ναι, ναι, η αγάπη στην πιο ανόθευτη μορφή της, αγνοί έρωτες εκτυλίσσονται ρομαντικά στη μικρή οθόνη, όμορφα σκηνικά, μπαλέτα και χοροί σε συνδυασμό με τη μουσική, σε κάνουν να νοσταλγείς και να αποζητάς να γυρίσεις το χρόνο πίσω. Δε συνειδητοποίησες ακόμη πως φεύγει. Φεύγουν οι ώρες, φεύγουν οι μέρες, τα χρόνια.. φεύγει η ζωή.

Ο Γιάννης Ραγκούσης για τη λίστα Λαγκάρντ είπε..

"Πρώτον. Μετά την χθεσινή γνωστοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν από την εισαγγελική έρευνα, είναι προφανές, ότι πλέον αναδεικνύονται δύο – και όχι ένα - μείζονα θέματα εξίσου σοβαρά, αυτοτελή, που το ένα σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί ή δεν υποσκελίζει το άλλο.

ΚΚΕ: Καμιά αποζημίωση για το πράσινο σκουλήκι από τη συγκυβέρνηση

"Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή που έχουν υποστεί οι βαμβακοπαραγωγοί από το πράσινο σκουλήκι, αλλά μένουν χωρίς αποζημίωση παρότι πληρώνουν υψηλά ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ. Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου ζητώντας την άμεση αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών για τις ζημιές που έχουν υποστεί από το 2010 όταν και άρχισε η εμφάνιση του καταστροφικού πράσινου σκουληκιού.

Οι Έφεδροι Αξιωματικοί του ν. Κιλκίς στο φυλάκιο Ευζώνων

Το προεδρείο του Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους επισκέφθηκε παραμονές Χριστουγέννων τους στρατευμένους του μοναδικού φυλακίου στους Ευζώνους. Στην όμορφη και ζεστή τελετή που είχαν ετοιμάσει οι στρατιώτες του φυλακίου αντηλλάγησαν ευχές και προσφέρθηκαν δώρα από τον Σύνδεσμο στους υπηρετούντες.

Συνέλαβαν δύο νταβατζήδες 46χρονης Γεωργιανής


Συνελήφθησαν σήμερα (29.12.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, δύο ημεδαποί 45 και 29 ετών, για μαστροπεία. 

Βρήκαν τον κλέφτη χρυσαφικών στις Σέρρες

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών κλοπές και απόπειρες κλοπών οικιών και γραφείων στις Σέρρες που διαπράχθηκαν κατά το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου του 2011.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας ημεδαπός 26 ετών, ενώ αναζητείται ένας άγνωστος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Σκοτώθηκε 44χρονος σε τροχαίο

Στις 29.12.2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 5ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Ηράκλειας – Στρυμονικού (ύψος Λιθότοπου), το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του προς τα δεξιά, εξήλθε του οδοστρώματος, προσέκρουσε σε δέντρο και ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο ανωτέρω οδηγός και να τραυματιστούν σοβαρά ένας 15χρονος ημεδαπός και ελαφρά ένας 14χρονος ημεδαπός που επέβαιναν στο όχημα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας.

Δεν αποκλείεται παράταση στα τέλη κυκλοφορίας

Η προθεσμία κανονικά λήγει τη Δευτέρα, ωστόσο ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Μιλώντας στο Mega, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι θα μπορούσε να δοθεί παράταση καθώς οι πληρωμές αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και είναι κοντά στο στόχο που έχει θέσει το οικονομικό επιτελείο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η απόφαση θα είναι πολιτική.

"Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας δεν έχει παγώσει. Εκκρεμεί"

“Το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας δεν έχει “παγώσει”. Εκκρεμεί”. Η άποψη αυτή προέρχεται από κορυφαία στρατιωτική πηγή του ΥΕΘΑ.

ΚΚΕ: "Να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία"

"Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα είναι καταστροφική για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ αρνητικές θα είναι οι συνέπειες για τους εμποροϋπάλληλους.