Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Συγχαρητήρια Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς για την υπουργοποίηση Γ. Γεωργαντά


Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς
Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς συγχαίρει θερμά τον εκλεκτό συντοπίτη μας κ. Γεώργιο Γεωργαντά, για την τοποθέτησή του στο, σημαντικό και νευραλγικό για την εθνική μας οικονομία, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η επιτυχής θητεία του στις θέσεις ευθύνης που ανέλαβε μέχρι σήμερα αποτελεί εχέγγυο αξιοσύνης.
Εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ενεργοποιείται η ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία στις συνδικαλιστικές οργανώσεις


Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στο πλαίσιο της υποχρέωσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων να παρέχουν στα μέλη τους τη δυνατότητα για εξ αποστάσεως συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων, τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν τη δωρεάν διάθεση προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του συστήματος «ΖΕΥΣ».

Η Σέρρα έτοιμη να «ταξιδέψει» στα πέρατα της γης!


Ο Ποντιακός χορός Σέρρα από 7/7/2022 κοσμεί το Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Υπενθύμιση για μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών


Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17:00 έως και Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18:00 δεν θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες του gov.gr που σχετίζονται με:
Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.), Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας τηςΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.α..

Συγχαρητήρια επιστολή Μαρίας Σπυράκης προς Γιάννη Μασούτη


Συγχαρητήρια επιστολή προς το νέο πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννη Μασούτη έστειλε η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

"Αυτή είναι η αλήθεια σχετικά με τις αυξήσεις που έκανε η ΔΕΥΑ Παιονίας"


Υπογράφει ο Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης
Πρόεδρος ΔΕΥΑ Παιονίας
Δεν γνωρίζουμε τις επιδόσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστου Γκουντενούδη στο μάθημα της αριθμητικής και της χημείας, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα ήταν άριστος στο μάθημα της αλχημείας.

Σχολές που σου δίνουν τίτλο μεταπτυχιακών από το προπτυχιακό επίπεδο


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Σε 84 τμήματα 16 ελληνικών πανεπιστημίων που ο πρώτος κύκλος σπουδών διαρκεί κατ’ ελάχιστον δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα χορηγείται κατευθείαν στους προπτυχιακούς αποφοίτους ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στην ειδικότητα του Τμήματος τους και όχι προπτυχιακό δίπλωμα.

Ομιλία του Χάρη Καστανίδη στη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης


Σημεία από την ομιλία του Χάρη Καστανίδη στη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης

Από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής και τα πορίσματα των κομμάτων που συμμετείχαν σε αυτή προκύπτουν ορισμένες αδιαμφησβήτητες αλήθειες και κοινοί τόποι.

Κορωνοϊός (10/2/2022): 19.154 νέα κρούσματα (114 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 93 θάνατοι και 516 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.154, εκ των οποίων 64 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.129.153 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 396 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.236 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η πιθανή εγρήγορση



Του Φώτη Μισόπουλου
Οι βράχοι δεν βαραίνουν
Πιότερο απ' τους ίσκιους μας
OCTAVIO PAZ [1]

Η ιστορία του Chester Carlson

Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη
Αν αύριο πάτε για φωτοτυπίες, σκεφθείτε αυτόν τον άνθρωπο που μας «έλυσε» τα χέρια. Έκανε αρκετά πειράματα με διάφορα χημικά στην κουζίνα του σπιτιού του, η οποία μερικές φορές λαμπάδιαζε, όμως επέμενε ότι θα βρει έναν τρόπο να αντιγράφει ένα έγγραφο χωρίς να πιάνεται το χέρι του. Η φράση: Η αναγκαιότητα ονομάζεται συχνά «η μητέρα της εφεύρεσης» ταιριάζει στον Chester Carlson.

Νίκησε και τον Εδεσσαϊκό η ΚουΠα Κιλκίς



Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης

Δέκατη τρίτη νίκη στη σειρά για την ΚούΠα Κιλκίς. Η ομάδα μας επικράτησε του Εδεσσαϊκού εντός έδρας με 75 – 53.

Κιλκίς: Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι

Απομακρύνθηκε μετά από το χθεσινό μας δημοσίευμα (Δείτε ΕΔΩ) η οδοδεικτική πινακίδα μαζί με το στύλο που τη στήριζε στην οδό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς. 
Η πληροφορία ότι την έκλεψαν μεταλλοσυλλέκτες διερευνάται ως προς την αξιοπιστία της.

Η Μόρρυλος άρχισε το ταξίδι της


Υπογράφει η Γεωργία Στρατούλη
Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Στις 25 Ιανουαρίου 2022 μεταφέρθηκε στους χώρους τού πάντα φιλόξενου 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς «Κώστας Λαχάς» η περιοδεύουσα έκθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς «Μορρυλίων Πόλις», η οποία φιλοξενούνταν μέχρι πρότινος στο αίθριο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. 

Αναβίωση του εθίμου "Ο Γέρο Χαραλάμπης" στο Πεδινό Κιλκίς στις 10 Φεβρουαρίου 2019

 
Η αναβίωση του εθίμου "Ο Γέρο Χαραλάμπης" , έγινε στο στο Πεδινό Κιλκίς την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019.

«Οργανισμός Προστασίας και Κυβερνώσα Διοίκηση στις Περιφέρειες»


Του Κώστα Κιλτίδη
Για τις φυσικές καταστροφές, δεν είναι ο γιαλός στραβός, αλλά στραβά αρμενίζουμε.

Στα σύγχρονα δημοκρατικά πολιτεύματα, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η αναγκαιότητα των διυπουργικών οργανισμών. Η πολυπλοκότητα των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, που πρέπει το κράτος και η εκάστοτε κυβέρνηση να υπηρετήσουν, επιβάλλει την δημιουργία οργανισμών που μπορούν να ανταποκριθούν στην συνθετική διάσταση των προβλημάτων.

Η ΕΕ ενέκρινε ενίσχυση 33,8 εκατ. ευρώ λόγω covid-19 σε επίσπορη και βιομηχανική πατάτα, λεβάντα, επιτραπέζιες ελιές, μανταρίνια, ξερά σύκα και καπνό


Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα της Ελλάδος, για ενισχύσεις ύψους 33,826 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς ξερών σύκων, λεβάντας, βιομηχανικής και επίσπορης πατάτας, μανταρινιών (κλιμεντίνη), επιτραπέζιων ελιών (πλην καλαμών) και καπνού.

Μας έκανε «ντα», ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Γ. Μπαλάσκας


Σε μια περίεργη τοποθέτηση για «τα τεκμαινόμενα» (;;;)  του Δήμου, προέβη ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Ποιότητας Ζωής Γιώργος Μπαλάσκας στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς της 4ης Φεβρουαρίου. 

Δωρεάν Rapid Tests στο Δήμο Παιονίας

 

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν οι μαθητές/τριες του 2ου Πειραματικού ΓεΛ Κιλκίς για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη


Δείτε το video ΕΔΩ ή κάντε κλικ στην εικόνα
Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού ΓεΛ Κιλκίς 
«Για άλλη μια φορά το μίσος θριάμβευσε. Πλάι σε όλους αυτούς που κρίνονται, που περιθωριοποιούνται, που σκοτώνονται για το δέρμα τους, το φύλο τους, τη θρησκεία τους, την εθνικότητά τους, τη σεξουαλικότητά τους, πλάι στους βιασμούς και τις τόσες γυναικοκτονίες, προστίθεται τώρα και ένα θύμα οπαδικής βίας. 

Τακτική Γενική Συνέλευση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς

Ανακοίνωση Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς
Συναδέλφισσα – Συνάδελφε
Καλείσαι να παρευρεθείς , με την υπ’αριθμ. 97/18-1-2022 απόφαση του Δ/κού Συμβουλίου, στη Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στις 19-2-2022 ημέρα Σάββατο και ώρα 17:00μμ, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού μας Κέντρου και με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:

6.780 παιδικές ευχές πραγματοποιήθηκαν μέσα από τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ

Η πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ πραγματοποίησε τις ευχές των παιδιών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του Κόσμου» με τη συνεισφορά χιλιάδων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα
Χιλιάδες παιδιά από τους οργανισμούς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και «Κιβωτός του Κόσμου», για ακόμη μια χρονιά, είδαν τις ευχές τους να γίνονται πραγματικότητα μέσα από τα Ευχοστολίδια. Η πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ, η οποία κάθε χρόνο αγκαλιάζει χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη, εφέτος πραγματοποίησε 6.780 παιδικές ευχές.

Σούπερ προσφορά για βάρη από τον "Άθλο" Κιλκίς



Kick Boxing - Muay Thai Sparring στο Κιλκίς

Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα