Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Αφιέρωμα στα πικαπς (turntables) και στην ψηφιοποίηση των δίσκων βινυλίου

Digitizing Vinyls : Αφιέρωμα στα πικαπς (turntables) και στην ψηφιοποίηση των δίσκων βινυλίου

Ακούστε ρετρό doo wop τραγούδια της δεκαετίας του '50 στον Οk radio


Αν θέλετε να ακούσετε ταξιδιάρικα ρετρό doo wop τραγούδια της δεκαετίας του '50, συντονιστείτε αύριο Τετάρτη 10 Μαρτίου, 9 μ.μ. στην εκπομπή του Ηλία Καλπάκα JukeBox Boogie the old-fashioned radio show στο ok radio. www.ok-radio.gr

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς, για τα ειδικά σχολεία

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Την Τετάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας. Ένας χρόνος που η Κυβέρνηση παίζει την υγεία των εργαζομένων «κορώνα- γράμματα». Θρηνήσαμε θύματα, ενώ ακόμα και τώρα, η κυβέρνηση δε πήρε ούτε ένα μέτρο για την στελέχωση του ΕΣΥ με βάση τις ανάγκες.

Συμβουλές για θύματα σεξουαλικής κακοποίησης – παρενόχλησης

Ενημερώνουν οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς
1. Οι συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης – παρενόχλησης είναι επιβαρυντικές ψυχολογικά για τα άτομα που τις υφίστανται. Αν έχετε βιώσει μία αντίστοιχη συμπεριφορά είναι πιθανό να αισθάνεστε φόβο, ενοχή, θλίψη, απόγνωση, απογοήτευση, ντροπή, άγχος και θυμό ή να νιώθετε αβοήθητοι, εγκλωβισμένοι και «μπλοκαρισμένοι».

Φραγγίδης: Στα όρια της αντοχής του ο κλάδος των τουριστικών γραφείων


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποίησε ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής με τον Πρόεδροκ. Λύσανδρο Τσιλίδη και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού(FEDHATTA).

Τα νέα του ΑΣΕΠ, Τρίτη 9 Μαρτίου 2021


Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση ΑΣΕΠ

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 9/3/2021, 7:19 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν χθες (8 Μαρτίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας αλλοδαπός άνδρας και ένας ημεδαπός άνδρας, διότι στην κατοχή τους και σε έρευνες οικίας και οχήματος που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δυναμικό σε πολιτικές, πλούσιο σε έργα το 2020 για το Δήμο Κιλκίς


Το παραχθέν έργο για το Δήμο Κιλκίς ανέλυσε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 5 Μαρτίου, κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το 2020.

Γ. Φραγγίδης: Αναγκαία, άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα


Ερώτηση Γ. Φραγγίδη και άλλων βουλευτών προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Λιβανό, με θέμα  «Αναγκαία, άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα»
Κύριε Υπουργέ
Η κατακόρυφη μείωση του κύκλου εργασιών των οινοπαραγωγών, συνέπεια της μείωσης της κατανάλωσης οίνου, λόγω της πανδημίας αλλά και των παρατεταμένων και επαναλαμβανόμενων lockdowns και της συνακόλουθης αύξησης των αποθεμάτων κρασιού στις αποθήκες, οδηγούν σε απόγνωση τους οινοπαραγωγούς και τις επιχειρήσεις του κλάδου και επιβάλλουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα γενικότερα.

Κορωνοϊός (9/3/2021): 3.215 νέα κρούσματα (10 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 46 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.215, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 209.462 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 74 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.769 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

H Βίκυ Μπουζούνη μιλά στη Γνώμη και τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


H συνέντευξη δόθηκε στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά
Καλεσμένη μας μια νεράιδα με σπαθί και ασπίδα! Πολυπράγμων και δραστήρια. Εργατική και μαχήτρια. Κυρία και κορίτσι μαζί. Μου κάνει την τιμή και που μου μιλάει. Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητή Βίκυ: Καταγωγή, επάγγελμα, σπουδές, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, οικογένεια, κλπ.

Αναζητώντας τη χαμένη υπόληψη της πολιτικής


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών
-H ανεργία καλπάζει στην Ελλάδα, η χώρα βιώνει μια μοναδική ύφεση στο πλαίσιο της ΕΕ και όχι μόνο, η αγορά αγκομαχεί και διάφορα χρήσιμα μέτρα για τις επιχειρήσεις εφαρμόζονται σε λάθος χρόνο, οπότε χάνουν σε όρους αποτελεσματικότητας. Τέλος, ο κρατικός προϋπολογισμός έχει εκτροχιαστεί από τον πρώτο δίμηνο του 2021, όπως και πέρσι την ίδια εποχή, σε περιόδους λοιπόν εκτός Covid-19.

ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος Αλέξανδρος: Ρομποτικό Πάρκο Αναψυχής- Άθλησης και Ψυχαγωγίας


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος Αλέξανδρος:
Στο πλαίσια συμμετοχής μας στον Παγκόσμιο και Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, διεξάγουμε έρευνα με τα παιδιά μας για ένα Ρομποτικό Πάρκο με μεγάλη αγκαλιά, έτοιμο να υποδεχτεί άτομα και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μια από τις δράσεις μας, ήταν και η ξεχωριστή συνέντευξη των παιδιών μας με δύο υπέροχα κωφά αδέρφια, τον Απόστολο Μαργαριτίδη και τον Ζαχαρία Μαργαριτίδη.

Μέρες απλές κι όχι παγκόσμιες


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Και όχι. Δεν πιστεύω σε παγκόσμιες μέρες. Όσο κι αν η συμβολική τους αξία προσπαθεί να μας θυμίσει ότι αξίζει να τιμάται τη συγκεκριμένη μέρα εγώ δεν πιστεύω. Γιατί τα ευχολόγια και τα δοξαστικά είναι μονάχα λέξεις.

Συναντήσεις Κ. Σιωνίδη με Γ. Γεωργαντά, Σ. Πέτσα και Α. Κονδύλη


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, συναντήθηκαν σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον Διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Αντώνη Κονδύλη.

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου με θέμα την άνιση μεταχείριση και το διαχωρισμό στην περίθαλψη ασθενών βάσει εθνικότητας


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
21 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Ε. Αγαθοπούλου, βουλεύτριας Κιλκίς και αν. τομεάρχισσας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την άνιση μεταχείριση και το διαχωρισμό στην περίθαλψη ασθενών βάσει εθνικότητας.

Γ. Αναστασιάδης: Tραγικές οι ευθύνες της πολιτικής Μητσοτάκη με ολέθριες συνέπειες

Το παρακάτω σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε ο πολιτευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αναστασιάδης αμέσως μετά την ανακοίνωση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος του 2020 από την ΕΛΣΤΑΤ.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Βασιλείου Δάτση

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων νομού Κιλκίς
Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του ιδρυτικού/επίτιμου μέλους μας και επί σειρά ετών κατά το παρελθόν άξιου και μάχιμου Προέδρου μας, Βασιλείου Δάτση, σε ηλικία 98 ετών. Ενός ανθρώπου σεμνού, δραστήριου και ιδιαίτερα αγαπητού στους κύκλους του κλάδου μας. Σύσσωμος ο Σύνδεσμός μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και να αναπαύσει την ψυχή του.

Τηλεόραση 4Ε: "Ο απαγχονισμός των 15 στην Κλαδοράχη Φλώρινας"


Δελτίο τύπου τηλεόρασης 4Ε 
Ήταν πριν εβδομήντα οκτώ χρόνια, ημέρα Δευτέρα, 9 Αυγούστου 1943, όταν οι κάτοικοι του νομού Φλώρινας αντίκριζαν ένα απάνθρωπο και ανατριχιαστικό θέαμα, που όμοιό του δεν είχε ξαναπαρουσιαστεί σε ολόκληρη τη χώρα και ήταν αποτέλεσμα μιας πρωτόγονης και πρωτόγνωρης βαρβαρότητας.

104η πετυχημένη αιμοδοσία, από την τράπεζα αίματος «Ακριτών» Πολυκάστρου

Είσοδος στο «Σπίτι του Πόντου», περιμένοντας την σειρά

Του Βασίλη Αθανασιάδη
Ήταν Μάρτιος του 1990 όταν ξεκίνησε η λειτουργία της τράπεζας αίματος των « Ακριτών» Πολυκάστρου, με την συμμετοχή 38 εθελοντών αιμοδοτών. Μάρτιος και τώρα 2021, COVID, εγκλεισμοί, σεισμοί και πλήθος περιορισμοί, η τράπεζα όμως των εθελοντών αιμοδοτών των «Ακριτών» εισήλθε αισίως στο 32ο έτος λειτουργίας της με την ίδια διάθεση, δυναμική και οργανωτική εμπειρία με στόχο πάντοτε την βοήθεια προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.

Σ. Παραστατίδης: Εμείς


Ο Στέφανος Παραστατίδης*  γράφει για την Δημοκρατία, την αντίθεση ανάμεσα στο "εμείς" και το "αυτοί" και γιατί η σοσιαλδημοκρατία αποκτά ξανά κομβικό ρόλο

Όταν μιλάμε για Δημοκρατία ή την επικαλούμαστε στον οδικό πολιτικό μας χάρτη, σημαίνει ένα πολίτευμα που εκφράζεται από το ‘’’εμείς’’ έναντι τού ‘’αυτοί’’. Αυτή είναι η ποιοτική διαφορά μίας προηγμένης δημοκρατίας έναντι των ατελών δημοκρατιών.