Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

«Ας κρατήσουν οι χοροί» - Tο βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση

Πόντιοι Ιερολοχίτες


Tου Νίκου Κωνσταντινίδη
Εκπαιδευτικού-συγγραφέα
Στην επαναστατημένη Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Μοριά κατέβηκαν πολλοί εθελοντές και πολλά νέα παλληκάρια, για να πολεμήσουν, και το έπραξαν με ξεχωριστή γενναιότητα.

Καταβάλλονται ενισχύσεις ύψους 246.314.628 ευρώ


Ανακοίνωση Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ και αρχίζει άμεσα η καταβολή των ενισχύσεων για αιτήσεις του 2020. Το ύψος των ενισχύσεων είναι 246.314.628 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού, 239.440.088,22 ευρώ, αφορά σε συνδεδεμένες ενισχύσεις και ενισχύσεις για τα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους, οι οποίες καταβάλλονται για πρώτη φορά στο πλαίσιο των πληρωμών για τις αιτήσεις 2020.

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς


Οι εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης – Κιλκίς συνεχίζονται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 και για δύο εβδομάδες.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 23/3/202, 9:36 μ.μ.


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Διαδικτυακή εισήγηση με τίτλο "Η οικουμενική σημασία του 1821 και η συμμετοχή των Ελλήνων της Ανατολής"


Διαδικτυακή εισήγηση με τίτλο "Η οικουμενική σημασία του 1821 και η συμμετοχή των Ελλήνων της Ανατολής", θα πραγματοποιηθεί την  
Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, 18:00-19:00 με προσκεκλημένο εισηγητή τον Ιστορικό-Συγγραφέα  Βλάση Αγτζίδη.

Αποτελέσματα διαγωνισμού ποίησης με θέμα: «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά»


Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε τον Οκτώβριο διαγωνισμό ποίησης με θέμα: «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» 1821- Διακόσια χρόνια μετά.

Το καθεστώς ψυχορραγεί…


Γράφει η Αθηνά
 Αντωνιάδου
Κοινωνιολόγος

Πρόσφατα, ένα γεγονός στη Τουρκία- από αυτά που συνήθως δεν γίνονται γνωστά- τράβηξε την προσοχή της κοινωνίας. Τον λένε Κερίμ Σ. και μετά από το ανθρωποκυνηγητό τοπικών εργαζόμενων της αγοράς Serik στην Αττάλεια συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής για ένα καρβέλι ψωμί. "Nαι έκλεψα ένα ψωμί γιατί πεινώ", φέρεται να είπε ο Κερίμ στους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες. 

"Κάντε κάτι επιτέλους παρακαλούμε πολύ..."


Γράφει ο Ηλίας Αθ. Θεοχαράκης
Αξιωματικός ΕΛΛ.ΑΣ. - Θεολόγος
Ἐγώ εἰμι ὁ ποιμὴν ὁ καλός. ὁ ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων· Ὁ μισθωτὸς δὲ καὶ οὐκ ὢν ποιμήν, οὗ οὐκ εἰσὶ τὰ πρόβατα ἴδια, θεωρεῖ τὸν λύκον ἐρχόμενον καὶ ἀφίησι τὰ πρόβατα καὶ φεύγει· καὶ ὁ λύκος ἁρπάζει αὐτὰ καὶ σκορπίζει τὰ πρόβατα. Ὁ δἑ μισθωτὸς φεύγει, ὅτι μισθωτός ἐστι καὶ οὐ μέλει αὐτῷ περὶ τῶν προβάτων. Κατά Ιωάννη (ι κεφ. 9-16). 

"200 Χρόνια Ελευθερίας - Χρόνια πολλά Ελλάδα"


Ανακοίνωση Συλλόγου Σαρακατσαναίων Κιλκίς 
"Ο Φλάμπουρας"

Κλείνουμε αισίως φέτος 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ενός πολυετούς αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία που οδήγησε στην ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, της Ελλάδας μας.

Κορωνοϊός (23/3/2021): 3.586 νέα κρούσματα (31 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 51 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.586, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 242.347 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 80 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.965 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Θετικά εξελίσσεται η προσπάθεια για την ίδρυση υποκαταστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας στο Πολύκαστρο


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Θετικά εξελίσσεται η προσπάθεια για την ίδρυση υποκαταστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας στο Πολύκαστρο. Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που έγινε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου και της αμοιβαίας ανταλλαγής επιστολών και εγγράφων που μεσολάβησαν στο μεσοδιάστημα, την Τρίτη 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο δημαρχείο του Πολυκάστρου μεταξύ του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη του αντιδημάρχου οικονομικών υπηρεσιών Αθανάσιου Τζούρτζου, και του γενικού διευθυντή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας Ξενοφώντα Εμμανουηλίδη, παρόντος και του προέδρου του επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστου Χατζημλάδη.

Δήμος Κιλκίς: Ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και εν μέσω Covid -19 οφειλών


Να αξιοποιήσουν τις ευεργετικές πρόνοιες του Ν. 4764/2020 για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους καλεί τους οφειλέτες του ο Δήμος Κιλκίς.

21 νέες/νέοι μιλούν για το 21


Επιμέλεια: Θωμάς Μαρκόπουλος
Τελικά δεν ήταν 21 άτομα μα... λιγάκι παραπάνω. Άτομα νέα και ακμαία, δραστήρια, με πολλά πτυχία, μεταπτυχιακά 3-4 είναι και Υποψήφιοι Διδάκτορες, με πολλά προσόντα όλες/όλοι και εμπειρίες, εκλήθησαν μέσα σε 30-100 λέξεις να εκφράσουν τις σκέψεις τους για το 1821 και τα 200 χρόνια Ελλάδας και Επανάστασης. 

Αυτή είναι η σύνθεση του Συντονιστικού Οργάνου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, έχοντας ενστερνιστεί το μήνυμα των ψηφοφόρων του, και όχι μόνο, των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, συνεχίζει τις ανοιχτές διαδικασίες διεύρυνσης των δυνάμεών του. Κύριος στόχος μας να εκφράσουμε το κοινωνικό αίτημα συσπειρώνοντας τον προοδευτικό - δημοκρατικό κόσμο.

(Video) Ο Εθνικός Ύμνος στη νοηματική γλώσσα

Περιστέρι Κιλκίς: Ένα όμορφο και ήρεμο χωριό


Της Μόνικας Σωτηριάδου
Είναι γεγονός πλέον ότι κάτι αλλάζει στον τρόπο ζωής που κάναμε μέχρι τώρα και οι συνήθειες αποκτούν μία άλλη διάσταση με πολλές αλλαγές. Ίσως προς το καλύτερο, κρατάμε την θετική πλευρά και συνεχίζουμε.

Εθιμοτυπική Υποστράτηγου Π.Σ. Μάριου Αποστολίδη στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς


Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς , Ανδρέας Βεργίδης υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, στο Διοικητήριο, τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Υποστράτηγο Π.Σ. Μάριο Αποστολίδη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Κιλκίς, Πύραρχο Κώστα Τσάγκαλο.

Που οδηγεί αυτή η πινακίδα;


Που οδηγεί αυτή η πινακίδα, αναρωτιέται ο αναγνώστης της Γνώμης; 
Η Γνώμη θέτει την ίδια ερώτηση στους αναγνώστες της.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς Κώστας Κατσιάνος, μιλά στη Γνώμη στον Θωμά Μαρκόπουλο


Η συνέντευξη δόθηκε στον Θωμά Μαρκόπουλο
Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητέ Κώστα: Καταγωγή, ηλικία, επάγγελμα, σπουδές, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, οικογένεια, καθημερινότητα κ.λπ.